Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YATIRIM TESVİK BÖLGELERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YATIRIM TESVİK BÖLGELERİ"— Sunum transkripti:

1 YATIRIM TESVİK BÖLGELERİ

2 BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMALARI
KDV İstisnası Gümrük Vergisi Muafiyeti Faiz Desteği (3. ve 4.Bölgelerde) Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği Kurumlar/Gelir Vergisi İndirimi Yatırım Yeri Tahsisi destek unsurları ile desteklenmektedir.

3 BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMALARI
Destek Unsurları Bölgeler I. Bölge II. Bölge III. Bölge IV. Bölge KDV İstisnası Gümrük Vergisi Muafiyeti Vergi İndirimi Yatırıma Katkı Oranı (%) 10 15 20 25 İndirim Oranı (%) 40 60 80 SSK Pr. İşveren His. Desteği Destek Süresi 3 yıl 5 yıl Azami Yardım Yoğunluğu (%) 14 Yatırım Yeri Tahsisi Faiz Desteği Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü

4 ENTEGRE HAYVANCILIK YATIRIMLARI
Hayvancılık yatırımları 2009/1 sayılı Tebliğ’de belirtilen entegrasyon şartlarını sağlaması halinde desteklenmektedir. 1- SÜT HAYVANCILIGI YATIRIMLARI Süt hayvanı yetiştiriciliği ve süt mamulleri üretimi (5 ton/gün üzeri süt işleme) başlangıç olmak kaydıyla, yem ünitesi ve/veya soğuk hava deposu ile entegre, I. ve II. Bölge için asgari 500 büyükbaş adet küçükbaş, III. ve IV. Bölge için asgari 300 büyükbaş adet küçükbaş.

5 ENTEGRE HAYVANCILIK YATIRIMLARI
2-BESİCİLİK YATIRIMLARI Besicilik ve kesimhane başlangıç olmak kaydıyla, soğuk hava deposu ve/veya yem ünitesi ve/veya et mamülleri üretimi ile entegre, I. ve II. Bölge için asgari 700 büyükbaş/dönem küçükbaş/dönem, III. ve IV. Bölge için asgari 500 büyükbaş/dönem küçükbaş/dönem.

6 ENTEGRE HAYVANCILIK YATIRIMLARI
3-DAMIZLIK HAYVAN YETİŞTİRİCİLİGİ YATIRIMLARI Damızlık büyükbaş, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile damızlık tavuk ve hindi yetiştiriciliği yatırımları proje bazında yem ünitesi (yem bitkileri yetiştiriciliği veya yem üretimi) ile birlikte, I. ve II. Bölge için asgari 500 büyükbaş küçükbaş/dönem, III. ve IV. Bölge için asgari 300 büyükbaş küçükbaş/dönem.


"YATIRIM TESVİK BÖLGELERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları