Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VİTALİ HAKKO Vakko giyim mağazalarını kuran Yahudi asıllı Türk işadamı ve modacı. Vitali Hakko, 1913 yılında İstanbul Yedikule’de dünyaya geldi. İlk iş.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VİTALİ HAKKO Vakko giyim mağazalarını kuran Yahudi asıllı Türk işadamı ve modacı. Vitali Hakko, 1913 yılında İstanbul Yedikule’de dünyaya geldi. İlk iş."— Sunum transkripti:

1

2 VİTALİ HAKKO Vakko giyim mağazalarını kuran Yahudi asıllı Türk işadamı ve modacı. Vitali Hakko, 1913 yılında İstanbul Yedikule’de dünyaya geldi. İlk iş hayatı 13 yaşında Mahmutpaşa’da kumaş satan Spiros’un yanında çırak olarak başladı ve oradan Kapalıçarşı’daki Kupidis mağazasına tezgahtar olarak geçti. Kapalıçarşı’da sadece Kupidis mağazasında kumaş satmayıp ayrıca ordaki esnafın vitrinlerini düzenledi.

3 1925’de Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Şapka ve Kıyafet Devrimi’ni gerçekleştirmesi Vitali Hakko’nun geleceğinin ve Türk hazır giyim endüstrisinin temellerini oluşturdu yılında şapka devriminin ilk günlerinde Hakko, kendine ait ilk mağaza olan Şen Şapka’yı 1934 yılında Sultanhamam’da açtı. Vakko’nun temelleri de Şen Şapka ile atıldı. Şapkanın modası geçtikten sonra eşarp satmaya başlayan mağazasına Vakko adını verdi yılında Beyoğlu'nda ilk mağazasını açtı. Beyoğlu'ndaki bu mağaza açıldığı zaman Türkiye'nin o zamana kadar açılmış en büyük mağazasıydı.

4 1948 yılında emprime eşarplar ve ardından Türk ipeklisinden ürettiği emprime kumaşların üretimine başladı. Vitali Hakko’nun o yıllarda yurtdışına yaptığı seyahatler ona Avrupa moda endüstrisinden pek çok kişiyle tanışma ve iş yapma olanağı sağladı. 1962 yılında hazır giyime geçmeye karar veren Hakko ilk hazır giyim mağazasını ise, İstanbul’un o dönemdeki moda merkezi Beyoğlu’nda açtı ve Türkiye’ye modern mağazacılık anlayışıyla tanıştı yılında kurduğu fabrikası sayesinde başkent Ankara ve ardından İzmir’de açtığı mağazalarıyla kadın, erkek, çocuk hazır giyimi ve aksesuarlarıyla modaya katkıda bulundu. Vitali Hakko ilerleyen yaşlarında mağazaların yönetimini diğer aile üyelerine özellikle oğlu Cem Hakko'ya bırakmış olmakla birlikte, hala mağazaların yönetimine katkıda bulunmaya devam etmekteydi. Anılarını Hayatım Vakko başlığı altında 230 sayfa halinde kitaplaştırdı ve 1997 yılında yayınladı. 11 Aralık 2007 günü hayatını kaybetti. Vitali Hakko, Neve Şalom Sinagogu’nda düzenlenen törenin ardından Ulus’taki Arnavutköy Musevi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

5 CEM HAKKO Vakko giyim mağazalarının sahibi olan Yahudi asıllı Türk işadamı ve modacı. Vakko Holding ve Power Group Yönetim Kurulu Başkanı. Cem Hakko 1955 yılında İstanbul’da doğdu. İlkokulu Türkiye’de bitirdikten sonra farklı kültürleri tanıması için ailesi eğitimine yurtdışında devam etmesine karar verdi. Cenevre’de College du Leman, Strasbourg’da Baccalaureat Ekonomi, Paris’te Ecoles Des Hautes International ve İsviçre’de Friburg Üniversitesi Science Economique et Sociale’de eğitimini tamamladı.

6 Cem Hakko, Vakko’nun ürün panoramasından yola çıkarak 1982 yılında genç moda markası Vakkorama’yı kurdu. Hakko, Vakkorama’yı sadece bir moda markası olarak görmeyip, onu spor ve müzik ile bütünleştirip yepyeni bir yaşam biçimi yarattı. Karadam, Class 1 Dünya Offshore Şampiyonası ve Türkiye Yelken Yarışları gibi birçok büyük organizasyonu Türkiye’ye getirdi. Müzik tutkunu olan Cem Hakko, 1992 yılında ulusal yayın yapan Power FM ile başlayarak Power Group’u hayata geçirdi. Power Group bünyesine sırasıyla Power Records, Power Türk, Power Türk TV, Power Club, Power Xl, Radyo Fenomen’i ekledi. Cem Hakko, Vakko çatısı altında üstlendiği sorumlulukların yanı sıra TÜSİAD DEIK, YPO-WPO, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Profesyonel Yöneticiler Derneği, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği ve son olarak şuanda TAYK yönetim kurulu gibi yaklaşık 12 dernekte faal olarak görev almaktadır. Vakko bünyesinde sosyal sorumluluk projelerinin yürütülmesine önem veren Hakko’nun destek verdiği projeler arasında “Su Projesi”, “Alkollü Araç Kullanma, Taksi Kullan” gibi güncel projeler de yer alıyor.

7 Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi A
Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi A.Ş, hazır giyim ürünleri üretimi ve satışı yapan bir şirket. Vakko’nun temeli, 1934’te Vitali Hakko tarafından Şen Şapka adıyla kullanılan, küçük bir şapkacı dükkanına dayanır. Şen Şapka Vakko’ya dönüştükten sonra Türk ipeği, pamuğu ve yünüyle eşarplar üretmeye başlar. Vakko’nun günümüzde de üretmeye devam ettiği ilk Türk emprimeleri için İstanbul, Kurtuluş’ta küçük bir ipek baskı atölyesi kurulur. Türkiye’de ilerleme ve yenilenme ortamının canlılığıyla harekete geçen Vakko, şapkalar, eşarplar ve emprime kumaşların yeterli olmadığını fark ederek hazır giyime yönelir.

8 1962’de ilk Vakko moda mağazası, İstanbul’un Avrupa yakasında Beyoğlu’nda açılır ve Türkiye’nin giyim dünyası yepyeni bir olgu ile tanıştırır. Vakko Beyoğlu, o güne kadar açılan, en büyük mağazalar arasında yer alır. Burada müşteriler ilk kez pazarlıksız satış, düzenli indirimli satış, satılan malın değiştirilmesi, geri alınması gibi çağdaş uygulamalar ile tanışır. Vakko, ikinci moda mağazasını 1973’te Ankara’da açar. Takip eden yıllarda 7 Vakko moda mağazası, bir dizi Vakko Eşarp, Kravat, Gömlek, Superfine mağazası ve bayisi, 1982 yılında ise Türkiye’nin ilk gençlik mağazası Vakkorama, İstanbul’da açılır. Tüm Türkiye’de yürütülen reklam kampanyaları ve Vakko takviminin düzenli unsurları olan yıllık moda gösterileri Vakko imajını güçlendirir. 2000 yılında Vakkorama mağazaları içinde iki şehir, bir marka sloganıyla, New York modasını İstanbul’a taşıyarak hayata başlayan V2K designers, 2005 yılında kendi mağazasına çıkar. Zaman içinde New York’un yanı sıra Paris, Londra, Milano gibi diğer moda başkentlerinden tasarımcı ve markaları da dahil eden V2K designers, bugün farklı dünya markalarının aynı çatı altında buluştuğu, Türkiye’nin ilk konsept mağazası olma özelliğini taşımaktadır. V2K designers, Rick Owens, Gareth Pugh, Alexander Wang, Hussein Chalayan, Preen, Erdem, Elizabeth & James, Band of Outsider, Rag & Bone gibi tasarımcı ve markaların kreasyonları V2K designers’da yer almaktadır.

9 2006 yılında ünlü moda tasarımcısı Zac Posen’in Vakko’ya özel yorumladığı kreasyonlar Zac Vakko etiketi ile buluşur. Dünyaca ünlü top model Gisele Bundchen Vakko’nun kampanya yüzü olur. Vakko üretimini 2008’den beri Vakko Üretim Merkezi Esenyurt’ta Merter’deki eski fabrikasından 2 kat daha büyük bir yapıda sürdürmektedir. Emprime baskı ve hazır giyim üretim birimleri, lojistik tesisleri, sosyal kullanım alanları, çalışma ofisleri ile m2 kapalı alanıyla, Esenyurt'da Vakko Üretim Merkezi yer almaktadır. New York merkezli ünlü mimarlık bürosu REX tarafından tasarlanan içinde tüm yönetim birimleri ve yaratıcı kadro ofislerinin yanısıra showroomlar, Vitali Hakko Sanat Kütüphanesi, oditoryum, galeri ve müzeden oluşan, Vakko Moda Merkezi Nakkaştepe 2010 yılında faaliyete geçer. 2010 yılında Vakko, gelin ve damat aileleri için her tür seremoniye uygun abiye, smokin, aksesuar, iç çamaşırı ve şapka seçeneklerini tek bir mağazada buluşturan Vakko Wedding House Akaretler’de açılır. 2011 yılında Vakko Moda Merkezi, Wallpaper dergisi ve uluslararası mimarlık platformu ArchDaily tarafından dünyada Yılın En İyi Çalışma Alanı seçilir

10 Vakko tasarım çizgisini iç mekanlara yeni markası Vakko Home ile taşır
Vakko tasarım çizgisini iç mekanlara yeni markası Vakko Home ile taşır. Aynı sene içerisinde Vakko Antalya, Vakko Mersin ile Vakko Wedding House Suadiye, Vakko Home Nişantaşı ve Vakko Chocolate Hilton Ankara mağazaları açılır. Günümüzde Vakko’nun 13 ana mağazasının yanında, 3’ü yurt dışında olmak üzere 35 Butik Vakko mağazası ve Türkiye’ye yayılmış 76 Vakko Corner, 10 Vakko Outlet, 2 Vakko Wedding House, 2 Vakko Chocolate Butik, 2 Vakko Home, 3 Vakko Eşarp Corner, 10 Vakkorama, 2 V2K designers, 5 Vakkorama H20 mağazası bulunmaktadır.

11 MİSYON-VİZYON MİSYONU; sonsuz müşteri memnuniyetidir. VİZYONU ise; dünya çapında VAKKO markasını yaymak ve yerleştirmektir.

12 MODA VAKKO’DUR. VAKKO; Eşarp, Hazır giyim, Çikolata, Ev tekstili gibi hizmetler vermektedir.

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22 Vakko Ürünleri

23

24

25 Hazırlayan: BURCU KIRDAN maliye i.ö


"VİTALİ HAKKO Vakko giyim mağazalarını kuran Yahudi asıllı Türk işadamı ve modacı. Vitali Hakko, 1913 yılında İstanbul Yedikule’de dünyaya geldi. İlk iş." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları