Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mağazacılık Sektöründe Lider “BOYNER”

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mağazacılık Sektöründe Lider “BOYNER”"— Sunum transkripti:

1 Mağazacılık Sektöründe Lider “BOYNER”

2 Takdim Planı Tarihçe Vizyon – Misyon Yönetim Yapısı Mağaza Çeşitliliği
Sosyal Sorumluluklar Başarının Sırları

3 Tarihçe Boyner Büyük Mağazacılık Anonim şirketi ülkemizde tekstil, konfeksiyon ve gıda dışı perakende sektörünün en önde gelen gruplarından Boyner Holding'in bir üyesi olarak 1981 yılında faaliyete başlamıştır.O zaman ki adıyla Çarşı mağazaları olarak ilk mağazasını Bakırköy’de açmıştır.

4 Tarihçe Türkiye'ye tanıttığı "departmanlı mağaza" anlayışı, sunduğu ürün çeşidi, hizmet kalitesi, alışveriş ortamı, mağaza sayısı, toplam satış alanı, satış hacmi ve satış verimliliğiyle Boyner Büyük Mağazacılık , Türkiye'de çok katlı mağazacılık sektöründe lider konumundadır.

5 Vizyon – Misyon Başarının en önemli sırrı müşterilerdir diye düşünen şirket, müşteri mutluluğu konusuna odaklanmış olan öncü şirketler arasında yer almaktadır. Boyner şirketi ,bugün sağladıkları başarıyı baki kılmak için onları şuan bulundukları yere getiren değerlere bağlı kalmayı, bu başarıya katkı sağlayan çalışanları ve müşterileriyle birlikte devam ettirmek hedefindedir.

6 Vizyon – Misyon “Amacımız, yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımımız, hayal gücümüz ve cesur girişimlerimizle müşteri mutluluğu sınırlarını aşmaktır.”

7 Yönetim Yapısı Yönetim Kurulu Başkanı ve Şirket Sahibi: Cem Boyner
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Sunil Kumar Nair Yönetim Kurulu Üyeleri; - Colin Douglas Clark - N. Mehmet İnal - Vittorio Radice - Fethi Pekin

8 Şirketin sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Cem BOYNER’in hayatı;
3 Eylül 1955 İstanbul doğumludur. Tosyalı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Boyner, orta öğrenimini Robert Koleji’nde, yüksek öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamlamıştır. Boyner Mağazalar zinciri sahibi ve yönetim kurulu başkanı aynı zamanda dalgıç ve amatör sualtı fotoğrafçısıdır. Boyner; Altınyıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı, TÜSİAD başkan yardımcılığı ve aynı kurumun başkanlığı görevlerinde bulunmuştur

9 İngilizce ve Almanca bilen Boyner'in, ilk evliliğinden üç, ikinci evliliğinden bir çocuğu bulunmaktadır 1995 yılında genel seçimlere katılan liberal eğilimli Yeni Demokrasi Hareketi Genel Başkanlığı görevinde de bulunan Boyner, seçimin ardından etkin siyaseti bırakmıştır.

10 Kendisi kadar eşi Ümit Nazlı Boyner’de oldukça başarılıdır
Kendisi kadar eşi Ümit Nazlı Boyner’de oldukça başarılıdır. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) başkanı olan Ümit Nazlı Boyner aynı zamanda Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) kurucu üyesi ,Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Tohum Otizm Vakfınında  mütevelli heyeti üyesidir

11 Mağaza Çeşitliliği Global mağazacılık anlayışı ile 20 yılı aşkın bir süredir Türkiye’de yeniliklerin takipçisi olan 38 milyonu bulan yıllık ziyaretçi sayısı ve geniş ürün yelpazesi ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

12 Boyner Mağazaları Boyner Mağazaları, kadın, erkek, çocuk, genç giyim&aktif spor, ayakkabı&aksesuar, kozmetik ve ev kategorilerinde yerli-yabancı birçok seçkin markayı Türkiye'nin 22 ilindeki 37 çok katlı Boyner Mağazası'nda hizmetinize sunuyor.

13 Boyner Evde Ev tekstilinden mobilyaya, mutfak aksesuarlarından küçük ev aletlerine kadar evlerin her ihtiyacını karşılayan Boyner Evde, her sezon yenilenen konseptleri ve farklı tarzlara hitap eden ürün çeşitliliğiyle evlere yepyeni bir görünüm kazandırmaya yönelik çözümler sunarken hediye alışverişlerinin de vazgeçilmez adresi oluyor.

14 Boyner Sports Jean, genç giyim ve aktif spor ürünlerinin bir arada bulunduğu, farklı spor dallarının uzman ürünlerinden, trendy jeanlere kadar uzanan geniş ürün karmasıyla Boyner Sports Mağazaları, 65'in üzerinde dünya markasını Boyner müşterilerine sunuyor. Farklı spor dalları ile uğraşan ve genç yaşam tarzını benimseyenler aradıkları her türlü spor ürününü ve özel markaları sadece Boyner Sports Mağazaları'nda buluyor.

15 Boyner Beauty Güzelliğe dair her şeyi bir arada sunan Boyner Beauty Mağazaları müşterilerine, kozmetik alanındaki tüm ihtiyaçlara aynı çatı altında ulaşma kolaylığı sunuyor. Dünyaca ünlü seçkin markaların bir arada yer aldığı Boyner Beauty Mağazaları, makyajdan cilt ve vücut bakımına, parfümden kişisel bakım gereçlerine, uzman saç bakım ürünlerine kadar güzelliğe dair her ihtiyaca yanıt veriyor.

16 Boyner Outlet Boyner Mağazaları'nda satışa sunulan yüzlerce seçkin markanın sezon sonu ürünleri, uygun fiyatlar ve fırsatlarla Boyner Outlet Mağazaları'nda sizleri bekliyor.

17 BSSD Alışverişte kalite, tasarım ve uygun fiyat arayışına son veren konsept BSSD / Beymen Sezon Sonu Designers On Sale; dünyaca ünlü markaların sık sık yenilenen ürünlerini inanılmaz fiyatlar, kampanyalar ve uygun ödeme koşullarıyla moda severlerin beğenisine sunuyor.

18 Boyner Ürün Çeşitliliklerinden Bazıları

19 Mağaza Sayıları MAĞAZA SAYILARI YIL SONU 1. ÇEYREK 2.ÇEYREK 2011 2012
BOYNER TOPLAM 38 39 BOYNER BAYI TOPLAM 14 52 53 ÇARŞI ŞIRKET TOPLAM 3 6 7 ÇARŞI BAYI TOPLAM - ÇARŞI TOPLAM OUTLET TOPLAM 9 10 OUTLET-BAYI TOPLAM 4 2 13 12 GENEL TOPLAM 68 70 72

20 Sosyal Sorumluluklar Nar Taneleri projesi; Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı yetiştirme yurtlarından yetişmiş yaş arası genç kadınların,eğitime devamlarını teşvik etmeyi, kişisel gelişimlerini ve iş arama becerilerini geliştirerek iş gücü piyasasına katılımlarının desteklenmesini, cinsiyete dayalı ayrımcılıktan kaynaklanan sorunlarının çözümüne katkı sunulmasını ve mentorlük sistemini de işleterek sosyo-ekonomik açıdan yol göstericilerle birlikte yetiştirilmelerini amaçlıyor.

21 Sosyal Sorumluluklar Boyner Holding ve Grup Şirketleri'nin sosyal sorumluluk projesi olan NAR TANELERİ, yılları arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Boyner Holding ve Grup Şirketleri'nin önderliğinde, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ,Türkiye Personel Yönetimi Derneği ortaklığında yürütülüyor. Eğitim çalışmalarına ayrıca  Türkiye İş Kurumu , Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü, kadın, gençlik ve eğitim alanında konu ile ilgili faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları katkı sunuyor.

22 SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZ
Son 3 yıldır ağırlık verdiği Sosyal Sorumluluk projelerine hızla devam eden şirket en son aktivitesi Boyner Kayseri mağazası tarafından gerçekleştirilmiştir. Toplumda ilgi ve sevgiye en muhtaç olan yaşlılarımıza ve çocuklarımıza ulaşmayı hedefleyen bu proje kapsamında, Huzurevi ve Çocuk Yuvası ziyaret edilmiş, tiyatro gösterileri hazırlanmış ve piknik yapılmıştır.

23 Başarının Sırları GENEL ÇALIŞAN PROFİLİ Yüksek öğrenim görmüş;
En az bir yabancı dil bilen; Vizyoner, global gelişmelere hakim, yaratıcı, dinamik; Analitik düşünce yapısına sahip, organizasyon ve planlama becerisi olan; Zamanını iyi yönetebilen, problem çözme yeteneği olan, takım çalışmasında etkin olabilen; Esnek ve adaptasyon kabiliyeti olması Başarı motivasyonuna sahip ve tabii ki en önemlisi müşteri odaklı düşünebilen kişilerdir.

24 Başarının Sırları KAZANAN TAKIM’DA YAŞAM DÖNGÜSÜ İşe Alım

25 Başarının Sırları İŞE ALIM SÜRECİ
İşe alım sürecinde kullanılmakta olan Zihinsel Beceri Testi ve Kişilik Envanteri araçları sayesinde, “Kazanan Takım”ın oyuncuları, sadece bireysel yetkinlik ve becerileri ile en iyi örtüşen pozisyonda değil aynı zamanda sahip oldukları kişilik özellikleri doğrultusunda da kendileri için en doğru, dolayısıyla da en verimli çalışabilecekleri pozisyonda görev alırlar. “Kazanan Takım” oyuncuları seçilirken cinsiyet, din, dil, ırk ayrımı yapılmaz. “Kazanan Takım”ın oyuncuları mağazacılığı bir yaşam tarzı olarak benimser; dinamik, gelişime açık, yaratıcı, yenilikçi, müşteri odaklı ve analitik düşünce yapısına sahiptir.

26 Başarının Sırları EĞİTİM:
Oyuncu adayları “Kazanan Takım”da yer almaya başladıklarında, Kurum Bilgisi, İşletme Bilgisi, İletişim Doğruları, Satış Doğruları, Pozisyonla ilgili çapraz çalışan departman eğitimleri, Kullanılan bilgi sistemleri altyapısı eğitimleri ile İş üzeri eğitimden oluşan detaylı bir Oryantasyon Programı’ndan geçerler.

27 Bizi dinlediğiniz için ;
Teşekkürler


"Mağazacılık Sektöründe Lider “BOYNER”" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları