Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi A

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi A"— Sunum transkripti:

1

2 Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi A
Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi A.Ş, hazır giyim ürünleri üretimi ve satışı yapan bir şirkettir.

3 TARİHÇE Vakko’nun temeli, 1934’te Vitali Hakko tarafından Şen Şapka adıyla kullanılan, küçük bir şapkacı dükkanına dayanır. Şen Şapka Vakko’ya dönüştükten sonra Türk ipeği, pamuğu ve yünüyle eşarplar üretmeye başlar. Şapkalar, eşarplar ve emprime kumaşların yeterli olmadığını fark ederek hazır giyime yönelir. 1962 yılında ilk mağazasını Beyoğlu’nda açmıştır.

4 Beyoğlu mağazasında müşteriler ilk kez pazarlıksız satış, düzenli indirimli satış, satılan malın değiştirilmesi, geri alınması gibi çağdaş uygulamalar ile tanışır. 1968’de, Merter’de Vakko fabrikası inşa edilir. İkinci moda mağazasını 1973’te Ankara’da açtı. 1982 yılında ise Türkiye’nin ilk gençlik mağazası Vakkorama, İstanbul’da açılır.

5 Misyon ve Vizyon Misyonu müşteri memnuniyetidir.
Vizyonu dünya çapında VAKKO markasını yaymak ve yerleştirmektir.

6 KURUCU Vitali Hakko ( )

7 Yahudi asıllı Türk işadamı ve modacı.
İlk iş hayatına 13 yaşında, o dönemde İstanbul’un en önemli ticaret semtlerinden biri olan Mahmutpaşa’da kumaş satan Spiros’un yanında çırak olarak başladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün Şapka ve Kıyafet Devrimi’ni gerçekleştirmesi Vitali Hakko’nun geleceğinin ve Türk hazır giyim endüstrisinin temellerini oluşturdu. Kendine ait ilk mağaza olan Şen Şapka’yı 1934 yılında Sultanhamam’da açtı. İlerleyen yaşlarında mağazaların yönetimini diğer aile üyelerine özellikle oğlu Cem Hakko’ya bırakmıştır.

8 YÖNETİM KURULU Albert Hakko (Yönetim Kurulu Başkanı)
Cem Hakko (Yönetim Kurulu Başkan Vekili) Jeff Hakko (Yönetim Kurulu Üyesi) Alber Elhadef (Yönetim Kurulu Üyesi) Bülent Ahmet Turan (Yönetim Kurulu Üyesi)

9 Sosyal Sorumluluk Şirket faaliyetlerini çevreye saygı prensibi altında yürütmektedir. Vakko; bir kütüphane, bir sanat okulu ve bir moda okulunu ülkemize kazandırmıştır.

10 İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER


"Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi A" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları