Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

WORK AND TRAVEL.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "WORK AND TRAVEL."— Sunum transkripti:

1 WORK AND TRAVEL

2 HAVALİMANI Uçuş Pulu; Uluslararası uçuşlarda, bütün öğrenciler havalimanında vezneden uçuş pulu alırlar.

3 Aktarmalı uçuşlar; Saatini değiştirmeyi unutma!!!! Aktarmalı uçuşlarda, iniş yapılan ve beklenilen bütün havalimanlarında bilet üzerinde yazan hareket saatleri o bölgenin yerel saati üzerinden takip edilmelidir. Yani öğrenci bilet üzerinde yazan uçak kalkış saatini kendi saatine göre değil havalimanında bulunan saate göre takip etmelidir.

4 Kapılar değişebilir.. Uluslararası uçuşlarda, kapılar sık sık değişmektedir. Bilet üzerinde yazan kapı numarası değişebilir ve bu sebeple öğrenciler sürekli olarak ekranları ve anonsları takip etmelidir.

5 I94 Belgesi I94 belgesi, öğrenciler Amerika’ya giriş yaptıktan sonra online alınan belgedir ve sosyal güvenlik numarası başvurusunda kullanılır. Bu belge pdf şeklinde öğrenci Amerika’ya vardıktan sonra danışmanlar tarafından mail olarak gönderilir.

6 SEVIS AKTIVASYONU; Sevis aktivasyonu, öğrencinin sponsoruna ben Amerika’ya giriş yaptım programımı başlatabilirsiniz bilgisini online bildirmesidir. Varış yapan her öğrenciye bu aktivasyon linki mail atılacak ve aktivasyonunu nasıl yapacağı ile ilgili bilgi mail yoluyla verilecektir.

7 SOSYAL GÜVENLİK NUMARASI;
Amerika’da yasal olarak çalışabilmek için sosyal güvenlik numarası alınması zorunludur. Amerika vergi dairesi çalışanları bu numara ile takip eder. Öğrenciler ssn başvurularını sevis aktivasyonlarını yaptıktan sonra başvurabilirler. Amerika’ya vardıktan sonra ilk 10 gün içinde yapmaları tavsiye edilir. Gerekli evraklar ile birlikte Amerika’da bulunduğunuz bölgenin vergi dairesi ofislerinden birine giderek başvuruda bulunabilirsiniz.

8 Sosyal Güvenlik numarası için gerekli evraklar;
1) DS2019 form 2) PASAPORT 3) I94 form (danışmanınız tarafından mail olarak gönderilir) 4) job offer

9 Aylık Mailler; Sponsorlarınız size program boyunca her ay için anket şeklinde aylık mailler gönderecektir ve bu anketleri cevaplandırmanız çok önemlidir. Maillerini düzenli olarak kontrol etmeyen ve sponsor maillerine cevap vermeyen öğrencilerin programları sponsorlar tarafında iptal edilebilir.

10 Kültür Şoku

11

12 Unutmayalım ki !! Ev değiştirdiğimizde bile bazı sıkıntılar yaşayabiliyor ve alışma süresine ihtiyaç duyabiliyorken ülke değiştirmenin insan üzerinde bunalım yaratması ve kendisini kötü hissetmesine sebep olması kaçınılmazdır. Bu durumda öğrencilerden tek beklentimiz, yaşadıkları bu sürecin herkesin başına geldiğini ve geçici olduğunu bilmeleri gerektiğidir. Ailenizi aramak yerine danışmanlarınızla iletişim kurup tavsiyeler almak en iyi yöntemdir. Ama tabi ki oraya alışmak, uyum sağlamak ve keyif almak sonuç olarak öğrencinin kendi sabrı ve sonucu olacaktır.

13 İş değiştirme; -Öncelikle, öğrenci DS2019 formu üzerinde belirtilen işine karşı sorumludur. -Öğrenci iş değiştirme için haklı sebeplere sahip ise öncelikli olarak işvereni ve sponsoru ile görüşüp çalışma şartlarını iyileştirmeye çalışmalıdır. -Bütün çabalarına rağmen şartları iyileştirilmezse kendisine yeni bir iş bulup, bulduğu işin yöneticisine yeni bir job offer doldurtup sponsoruna iş bırakma nedenlerini anlatarak job offerını gönderir ve bu işte çalışmak için izin ister. -Öğrenci kesinlikle ama kesinlikle sponsorun izni ve onayı olmadan hareket etmemelidir. Aksi takdirde programı iptal edilir. -Sponsor öğrencinin bulduğu yeni işi onayladıktan sonra, öğrenci ilk işverenine karşı 15 gün daha kendisiyle çalışmak ile sorumludur ve daha sonra ilk işini bırakıp yeni işine başlayabilir.

14 Bu süreçte, yapılan her şey Troy danışmanları bilgisi dahilinde olmalıdır. Kural ihlali yapan ve bunun sonucunda, programı ihlal edilen öğrenciye karşı Troy’un hiçbir şekilde sorumluluğu kalmaz.. Program iptali; Programı iptal edilen öğrenciye 1 ay seyahat izni verilir ve daha sonra Türkiye’ye dönmesi söylenir. Bu kurala uymayan ve izinsiz olarak çalışmaya devam eden öğrenci ‘’overstay’’ olarak sisteme işlenir ve daha sonraki süreçte Amerika için vize almak istediğinde sıkıntı yaşar.

15 Sağlık Sigortası; Sponsorlarınız tarafından uygulanan sağlık sigortanız acil durumları kapsamaktadır. Yani öğrenci, diş ağrısı, göz muayenesi, vb. acil olmayan sağlık hizmetleri için faturalandırılır. Bu sebeple aciliyeti olmayan sağlık problemlerinizi Türkiye’de çözmeniz tavsiye edilir. Buna ek olarak ciddi sağlık problemleri ve doktor ihtiyaçlarınızda hastane acilleri yerine kliniklere gitmeniz gerekmektedir ve mutlaka tedavi öncesi kliniğe sigortanızın tedavi masraflarınızı karşılayıp karşılamadığını teyit ediniz.


"WORK AND TRAVEL." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları