Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TANITIM VE BİLGİLENDİRME Haziran-2019

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TANITIM VE BİLGİLENDİRME Haziran-2019"— Sunum transkripti:

1 TANITIM VE BİLGİLENDİRME Haziran-2019
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TANITIM VE BİLGİLENDİRME Haziran-2019

2 SUNUM İÇERİĞİ Misyon Vizyon Kalite Politikası İdari Yapı Tarihçe
Kazanımlar Anabilim Dallarımız Sayılar ile Fen Bilimleri Enstitüsü

3 MİSYON Evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten, dünya gerçeklerine duyarlı, kültürel olarak donanımlı, araştırıcı, sorgulayıcı, katılımcı, rekabetçi, paylaşımcı, özgün ve estetik değerlere sahip, çağdaş ve etik değerleri benimseyen, mesleki açıdan yetkin, saygın bireyler yetiştirmektir.

4 VİZYON Eğitim-öğretim ve araştırma kalitesi ile nitelikli ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji dünyası tarafından tanınan; Eğitim-Öğretim kurumları, endüstri ve toplumla ile örgütsel bağları gelişmiş, kurumsal kültürü ve kimliği güçlü; İlgili alanlardaki bölgesel ve ulusal endüstri kuruluşlarının araştırma, geliştirme çalışmalarına rehberlik ve danışmanlık hizmetinde bulunan; Bilimin evrenselliğine inanan, çağdaş, kalıcı ve özgün eserler ortaya koyan; Evrensel değerlere saygılı, toplam kalite yönetimi ilkelerini benimsemiş, sürekli gelişen; bir araştırma kurumu olmaktır.

5 KALİTE POLİTİKASI Eğitim öğretimini ihtiyaçlara ve gelişmelere uygun olarak güncellemek, Disiplinler arası ve uluslararası etkileşimli eğitim-öğretim ve araştırmaları desteklemek, Başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm iç ve dış paydaşların memnuniyetini sağlamak, Tüm süreçlerimizde düzenli olarak gözden geçirme ve sürekli iyileştirme faaliyetleri ile gelişmek, Kaynakların etkin kullanımı ve eğitim, araştırma ve toplumla etkileşim amacıyla verilen tüm hizmetlerde "kalite odaklı" yönetim sistemini esas almaktır.

6 Enstitü Yönetim Kurulu
İDARİ YAPI Müdür Enstitü Kurulu Enstitü Yönetim Kurulu Müdür Yardımcısı Enstitü Sekreteri İdari Birimler - Öğrenci İşleri - Personel İşleri - Yazı İşleri - Mali İşler - Sekretarya

7 TARİHÇE 2007 yılında, Karabük Üniversitesi’nin kurulması ile birlikte Fen Bilimleri Enstitüsünde 8 Yüksek Lisans ve 4 Doktora programı ile eğitim-öğretim olmak üzere toplam 12 lisansüstü program ile faaliyetlerine başlamıştır yılında uzaktan eğitim Bilgisayar Mühendisliği Tezsiz Yüksek programı açılmıştır tarihi itibari ile Karabük Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 25 Yüksek Lisans, 1 Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans ve 16 Doktora Programı olmak üzere toplam 42 lisansüstü program ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

8 Yeni Başvuru Programlarımız
YÖK ‘e yeni başvuru programlarımız: Doğal Kaynakların Sürdürülebilir Yönetimi ve Planlaması Doktora Programı Biyomedikal Doktora Programı Matematik Doktora Programı

9 MESLEKİ KAZANIMLAR Bilim hayatına araştırıcı ve akademik personel ile özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman yetiştirmek üzere 23 Anabilim dalında eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren Enstitümüz mezunları; Hızla değişen dünyaya ayak uyduracak mesleki ve etik açıdan yüksek bilgi beceri ve yetkinliğe sahip olurlar. Öncelikle ve özellikle çalışma hayatlarında karşılaşabilecekleri problemler karşısında, olası çözümleri geliştirip, çözüm bulabilecek bilgi birikimi ve deneyime sahip olurlar. Mezunlarımız, kazandıkları mevcut bilimsel ve teknolojik potansiyeli en etkin ve en nitelikli biçimde harekete geçirebilecek donanıma sahip olurlar.

10 MESLEKİ KAZANIMLAR MEZUNLARIMIZ, Üretilecek ürünleri, gelişen dünya isteklerine uygun, rekabetçi pazar ortamından pay alabilen yüksek kalitede üretilebilmesine yardımcı olurlar. MEZUNLARIMIZ, değişen ve gelişen teknolojik bilgileri dikkate alarak, uzmanlaştıkları alanda proje hazırlayabilir, proje yönetebilir ve hayata geçirebilirler. MEZUNLARIMIZ, uzmanlaştıkları alanda, talep edildiği taktirde, endüstrinin ihtiyaçlarını yerinde inceleyebilir, sebep-sonuç ilişkisi içerisinde çözüm önerilerini sunabilirler.

11 İŞ FIRSATLARI Her şeyden önce aldıkları eğitim ile lisansüstü programlarında, bilimsel araştırma ve proje hazırlama tekniklerini öğrendiklerinden, gerek özel sektörde gerekse kamu kuruluşlarında, yörenin ve mesleğinin ihtiyaçlarına göre proje hazırlayabilirler. Sonuçlandırdıkları proje raporlarıyla ülkemizin geleceğine ışık tutabilirler. Kendilerinden sonraki araştırmacılara yol gösterici olabilirler. Enstitümüz öğrencilerinin büyük bir bölümü kamu kurumları ile özel sektörde çalışmakta olup, yaptıkları lisansüstü öğrenim ile alanlarında bilgi ve becerilerini derinleştirmektedirler. Seçkin bir öğretim kadrosu tarafından yetiştirilmiş olan mezunlarımızın kendi iş yerlerini kurabilirler. En önemlisi küresel anlamda dünyanın her yerinde çalışabilecek başarılı meslek ve bilim adamları olabilirler.

12 ÇALIŞMA ALANLARI Üniversiteler (Akademisyen)
Devlet daireleri (Eğitimci, şef, yönetici vb.) Özel sektör (Eğitimci, tasarımcı, girişimci, denetim ve gözetimci vb.) Kuracakları kendi işyerleri (Ar-Ge merkezi, laboratuvar vb.) Kamu ve özel sektörde verimliliği artırma, iş sağlığı ve güvenliği projeleri

13 GENEL KAZANIMLARI Düşünebilen, Fikir üretebilen,
Düşündüğünü ifade edebilen, Kendini sürekli yenileyen, Girişimci, Sorgulayıcı, Ortak çalışmaya yatkın, Bilgi paylaşımına açık, Toplumsal sorunlara duyarlı, Sorumluluk duygusu gelişmiş, Bilimde çağdaş, Eğitimde yenilikçi, Araştırmada atılımcı bireyler, yetişmesidir.

14 ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME
Araştırma Kaynakları Karabük Üniversitesi Kütüphane veritabanları, EBSCO Discovery Service: Tüm kütüphane kaynaklarının aynı anda taranmasına olanak veren, komple bir literatür taramayı pratik bir şekilde yapmayı kolaylaştıran keşif aracıdır. eBook Academic Collection: İçerisinde 170,000’den fazla e-kitap bulunan bu koleksiyon Harvard University Press, Cambridge University Press, MITPress, University of California Press, Elsevier, Taylor & Francis, Sage ve John Wiley gibi en saygın yayınevlerinden derlenmiştir. Hiperkitap: İçerisinde 15,000’den fazla Türkçe e-kitap bulunan veri tabanıdır. Türkçe olması sebebiyle özellikle öğrenciler tarafından çok kullanılmaktadır. Finansal ve Diğer Araştırma Kaynakları Araştırma kurumlarından destekler; BAP proje destekleri, Tübitak, Avrupa birliği ve Sanayi İşbirliği Projeleri Kardemir gibi demirçelik sanayisi olan işletmelerden Enstitümüze lisansüstü öğrenci gelmekte ve kendi kurum kaynaklarını da kullanabilmektedir. Araştırma Kaynakları ve Etik Öğrencilerin araştırmaları etik açısından uygunluğu kütüphane üzerinden Turnitİn sistemi ile kontrol edilebilmekte, öğretim üyelerinin ayrıca iThenticate üzerinden akademik çalışmaları kontrol edebilmektedir. Türkiye'de üretilmiş yerli ve milli bir yazılım olan intihal.net programı TÜBİTAK-Ulakbim tarafından akademisyenlerin kullanımına da açılmıştır.

15 BAP: Bilimsel Araştırma Projeleri çerçevesinde yapılan lisansüstü tezlerin ABD Bşk.lıklarına Göre Dağılımı

16

17 İYİLEŞTİRMEYE YÖNELİK ÇALIŞMALAR (Bilimsel Etkinlikler)
Öğrenme biliminden etkin olarak faydalanılması (seminer/çalıştay etkinlikleri) IDSEW’18 International Data Science & Engineering Workshop (12 – 13 May 2018) 2018 yılında Fen bilimleri ABD. Bşk.ları tarafından 3 Konferans, 2 Sempozyum, 1 Çalıştay gerçekleşmiştir. IDSES’19 International Data Science & Engineering Symposium (02-03 May 2019) 2019 yılında Fen bilimleri ABD. Bşk.ları tarafından 2 Kongre, 1 Konferans, 3 Sempozyum, 1 Çalıştay ve 1 Öğrenci Kongresi gerçekleşmiştir. TÜBİTAK BİDEB Bilimsel Destek Programları Tanıtımı TÜBİTAK BİDEB Bilimsel Destek Programları Tanıtımı TÜBİTAK BİDEB Tanıtımı EBSCO "Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik İpuçları Bilgilendirme Toplantısı

18 SERTİFİKA PROGRAMLARI
Eğitim ve Öğretim döneminden itibaren güz ve bahar yarıyıllarında, girişimcilik dersi alan öğrencilere KOSGEB Karabük Md.lüğü tarafından «Girişimcilik» sertifikası verilmektedir. EBSCO eğitim uzmanı tarafından EBSCO veritabanında Literatür Tarama Teknikleri konulu bir seminer gerçekleştirilmiş ve katılım sertifikası verilmiştir.

19 SAYILARLA FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

20 FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI
26 Yüksek Lisans, 16 Doktora Programı 42 Toplam lisansüstü program olmak Üzere 1325 aktif öğrencimiz vardır. Öğrenci alımı olmayan ABD Bşk.lıklarıdır.

21 Mevcut Öğrencilerimiz-Yüksek Lisans

22 Mevcut Öğrencilerimiz-Doktora

23 Mezun Öğrencilerimiz-Yüksek Lisans-Doktora
Toplam = 934 Lisansüstü Mezun

24 Mezun Öğrencilerimiz-Yüksek Lisans-Doktora

25 Uluslararası Öğrencilerimiz

26 Uluslararası Öğrencilerimiz

27 Ülkelere Göre Öğrenci Dağılımı

28 ABD Bşk.lığı ve Öğretim Üyesine Göre Yabancı Öğrenci Dağılımı

29 (Sarı Renk Tahmini sayılardır)
Fen Bilimlerinin Dönemlere Göre Gerçekleşen Öğrenci Alımları ve Gelecek Dönemler için Tahmini Alım Sayıları (Sarı Renk Tahmini sayılardır)

30 FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MEMNUNİYET ARAŞTIRMASI SONUÇLARI (2018-2019 Eğitim ve Öğretim Dönemi)

31 FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MEMNUNİYET ARAŞTIRMASI: Program Aşaması

32 2019 YILI FEN BİLİMLERİ ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ARAŞTIRMASI SONUÇLARI

33 Ölçekte 1 “Kesinlikle Katılmıyorum”, 2 “Katılmıyorum”, 3 “Kararsızım”, 4 “Katılıyorum”, 5 “Kesinlikle Katılıyorum”, 6 “Hiçbir Fikrim Yok” ifadelerini temsil etmektedir.

34

35

36

37

38

39

40 Katılımınız için Teşekkür ederiz
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Görüşleriniz bizim için önem arz etmektedir


"TANITIM VE BİLGİLENDİRME Haziran-2019" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları