Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ"— Sunum transkripti:

1 DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ
X DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ Örnek Ders Anlatımı Farklı Konulardan Bazı Kesitler Alınarak Oluşturulmuştur. Bu Nedenle Konu Bütünlüğü Bulunmamaktadır. BAŞLAT

2 GÜNLÜK KONUŞMALARIMIZDA DİNE İLİŞKİN İFADELER
X DİN KÜL. ve AHL.BİL. | ÖRNEK KONU ANLATIMI GÜNLÜK KONUŞMALARIMIZDA DİNE İLİŞKİN İFADELER Günlük yaşantımızda dini ifadeleri sık sık kullanırız. Bu ifadeleri nerede, ne zaman kullanacağımızı bilmek dinimizi doğru anlamamıza ve yaşamamıza yardımcı olur. Bir çok dini ifade artık hayatımızın bir parçası olmuştur.

3 İnşaallah Allah izin verirse anlamında kullanılır. « »
X DİN KÜL. ve AHL.BİL. | ÖRNEK KONU ANLATIMI İnşaallah Allah izin verirse anlamında kullanılır. İnşaallah yarın arkadaşlarımızla pikniğe gideceğiz, orada futbol oynayacağız. İnşaallah yarın annemle alışverişe çıkacağız.

4 Allah razı olsun Yapılan iyiliğe teşekkür etmek için kullanılır. « »
X DİN KÜL. ve AHL.BİL. | ÖRNEK KONU ANLATIMI Allah razı olsun Yapılan iyiliğe teşekkür etmek için kullanılır. Allah razı olsun arkadaşım. Allah razı olsun evladım.

5 Bu düzeni, muhteşem uyumu ve dengeyi yaratan yüce Allah’tır.
X DİN KÜL. ve AHL.BİL. | ÖRNEK KONU ANLATIMI Bu muhteşem düzen bir biriyle olağan üstü bir uyum içindedir, mevsimler, gece gündüz ve kainattaki bütün düzen bu milimetrik hesaplarla sürüp gitmektedir. Bu düzeni, muhteşem uyumu ve dengeyi yaratan yüce Allah’tır.

6 X DİN KÜL. ve AHL.BİL. | ÖRNEK KONU ANLATIMI Kainatta bu en büyük alemde olan muhteşem düzen, insanda, hayvanda ve bitkilerde de yani yaratılan en küçük şeylerde de vardır.

7 X DİN KÜL. ve AHL.BİL. | ÖRNEK KONU ANLATIMI Hiçbir şekilde tesadüf eseri olamaz, hepsi Yüce Allah’ın belli bir plan, düzen ve denge içerisinde yaratmasıyla oluşmuştur. tesadüf Yalnızca olasılıklara bağlı olduğu düşünülen olayların rastgele, rastlantı sonucu oluşması.

8 X DİN KÜL. ve AHL.BİL. | ÖRNEK KONU ANLATIMI Yüce Allah akıl ve irade sahibi olarak yarattığı insandan, kainatın yaratılışı hakkında düşünmesini, olaylar karşısında akıl etmesini ve düşünerek hareket etmesini ister.

9 TEBRİKLER! DEMO Gizli Şifreyi Buldun! Sandıktaki şifreyi not et ve
X TEBRİKLER! Gizli Şifreyi Buldun! DEMO Sandıktaki şifreyi not et ve zegoegitim.com öğrenci panelindeki ilgili alana gir, Zego Lirası kazan!

10 Kainatta görünür görünmez, büyük küçük her şeyi Allah yaratmıştır.
X DİN KÜL. ve AHL.BİL. | ÖRNEK KONU ANLATIMI Kainatta görünür görünmez, büyük küçük her şeyi Allah yaratmıştır. Aşağıdakilerden insan müdahalesi olmadan Allah’ın yarattıklarını işaretleyelim.

11 DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ
X DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ Zengin İçeriğiyle Eğitimde Fırsat Eşitliği Sunan ’da Buluşalım. BİTİR


"DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları