Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

  TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURT DIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY®’NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (2006/4) Turquality Şubesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "  TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURT DIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY®’NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (2006/4) Turquality Şubesi."— Sunum transkripti:

1   TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURT DIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY®’NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (2006/4) Turquality Şubesi

2 BAZI TANIMLAR   İhracata Yönelik Devlet Yardımları Bakanlık Tebliğ Uygulama Usül ve Esasları Genelgesi EK-6 Uygulamacı Kuruluş Turquality Destek Kapsamındaki Marka Destek Kapsamındaki Firma Harcama Yetkilisi Firma Otomasyon Sistemi Marka Destek Programı Turquality Destek Programı

3 Marka Destek Programı Kapsamına Alınan Şirketlerin Desteklenmesi

4 10-A Patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım tescili, marka tescili ve markanın korunması
Markanın yurt dışında tescil ettirilmesine yönelik bütün zorunlu giderleri ile markanın korunmasına ilişkin tüm harcamaları Patent, Faydalı model, Endüstriyel tasarım yurt dışında tescil ettirilmesine ilişkin yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilen tüm harcamaları, %50 oranında ve yıllık en fazla ABD Doları desteklenmektedir.

5 10-B Tanıtım harcamaları
Hedef Pazar olarak belirledikleri ülkelerde gerçekleştirdikleri, EK-1’de belirtilen tanıtım faaliyetleri %50 oranında ve yıllık en fazla ABD Doları desteklenmektedir. * Türkçe ve/veya yurt içine yönelik yapılan tanıtım desteklenmez.

6 10-C1 Yurt dışı birimleri (ofis-depo-mağaza–lokanta-kafe-satış sonrası servis)
Brüt kira(depo için ardiye gideri, vergi/resim/harç dahil) Belediye giderleri Mahal araştırması ve komisyon harcamaları Hukuki danışmanlık giderleri %50 oranında ve yıllık en fazla ABD Doları desteklenmektedir.

7 10-C2 Yurt dışı birimleri (ofis-depo-mağaza–lokanta-kafe-satış sonrası servis)
Konsept mimari çalışma Kurulum/dekorasyon giderleri %50 oranında ve yıllık en fazla ABD Doları desteklenmektedir.

8 10-Ç Yurt dışı teşhir mekanları (showroom-reyon-department store-raf-shop in shop-kiosk-stand vb.)
Brüt kira (vergi/resim/harç dahil) Belediye giderleri Konsept mimari çalışmaları Uygun mahal araştırması ve komisyon Hukuki danışmanlık Kurulum/dekorasyon Giderleri %50 oranında ve yıllık en fazla ABD Doları desteklenmektedir.

9 10-D Yurt dışı showroom Brüt kira (vergi/resim/harç dahil)
Belediye giderleri Konsept mimari çalışmaları Uygun mahal araştırması ve komisyon Hukuki danışmanlık Kurulum/dekorasyon Giderleri %50 oranında ve yıllık en fazla ABD Doları desteklenmektedir.

10 10-E Sertifikasyon Çevre, kalite ve insan sağlığına yönelik teknik mevzuata uyum sağlanabilmesi ve mağaza / lokanta / kafe açılışı ve işletilmesini teminen gerçekleştirilen; Kalite, hijyen, çevre belgeleri İnsan can, mal emniyeti ve güvenliğini gösterir işaretlere ilişkin danışmanlık dahil her türlü giderleri %50 oranında ve yıllık en fazla ABD Doları desteklenmektedir.

11 10-F1 Yurt dışı Franchise Yurt dışında açılacak ve faaliyete geçirilecek yıllık en fazla 10 mağazaya ilişkin; Kurulum/dekorasyon harcamaları %50 oranında ve mağaza başına en fazla ABD Doları desteklenmektedir.

12 10-F2 Yurt dışı Franchise Yurt dışında açılacak ve faaliyete geçirilecek yıllık en fazla 10 mağazaya ilişkin; Kira Giderleri %50 oranında, mağaza başına en fazla iki yıl süresince ve yıllık mağaza başına azami ABD Doları

13 10-G Danışmanlık harcamaları
Uluslararası pazarlarda rekabet avantajını artırmak üzere alacakları, EK-2’de belirtilen danışmanlıklara ilişkin giderler %50 oranında ve yıllık en fazla ABD Doları desteklenmektedir. * Danışmanlık desteği kapsamındaki hizmetlerin alanında yetkin ve harcamaya konu danışmanlık hizmetini verme kapasitesine sahip bir şirketten satın alınması gerekmektedir.

14 10-H Moda/endüstriyel ürün tasarımcısı, aşçı/şef giderleri
Destek kapsamına alınan markalı ürünleriyle ilgili, destek kapsamındaki şirket veya harcama yetkisi verilen şirket tarafından istihdam edilen moda/endüstriyel ürün tasarımcısı, aşçı/şef giderleri aynı anda azami 3 kişi için, %50 oranında ve yıllık en fazla ABD Doları

15 10-İ Pazar Araştırması Yurtdışına yönelik Pazar Araştırması çalışması ve raporları Segmentasyon Rekabet İmaj, algı Gizli Müşteri Müşteri memnuniyeti Lokasyon Dağılım Kanalı İletişim Fiyat, trend araştırmaları Üye olunacak web sayfaları %50 oranında ve yıllık en fazla ABD Doları desteklenmektedir.

16 10-2 Gelişim Yol Haritası Gelişim Yol Haritası çalışmasına ilişkin harcamalar %75 oranında ve ilgili destek dönemi için en fazla ABD Doları desteklenmektedir.

17 Turquality® Destek Programı Kapsamına Alınan Şirketlerin Desteklenmesi

18 11-A Patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım tescili, marka tescili ve markanın korunması
Markanın yurt dışında tescil ettirilmesine yönelik bütün zorunlu giderleri ile markanın korunmasına ilişkin tüm harcamaları Patent, Faydalı model, Endüstriyel tasarım yurt dışında tescil ettirilmesine ilişkin yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilen tüm harcamaları, %50 oranında desteklenmektedir.

19 11-B Sertifikasyon Çevre, kalite ve insan sağlığına yönelik teknik mevzuata uyum sağlanabilmesi ve mağaza / lokanta / kafe açılışı ve işletilmesini teminen gerçekleştirilen; Kalite, hijyen, çevre belgeleri İnsan can, mal emniyeti ve güvenliğini gösterir işaretlere ilişkin danışmanlık dahil her türlü giderleri %50 oranında desteklenmektedir.

20 11-C Moda/endüstriyel ürün tasarımcısı, aşçı/şef giderleri
Destek kapsamına alınan markalı ürünleriyle ilgili, destek kapsamındaki şirket veya harcama yetkisi verilen şirket tarafından istihdam edilen moda/endüstriyel ürün tasarımcısı, aşçı/şef giderleri aynı anda azami 5 kişi için, %50 oranında desteklenir.

21 11-Ç Tanıtım harcamaları
Hedef Pazar olarak belirledikleri ülkelerde gerçekleştirdikleri, EK-1’de belirtilen tanıtım faaliyetleri %50 oranında desteklenmektedir. * Türkçe ve/veya yurt içine yönelik yapılan tanıtım desteklenmez.

22 11-D1 Yurt dışı birimleri (mağaza–lokanta-kafe)
Açtıkları, aynı anda azami 50 adet mağaza / lokanta / kafeye ilişkin; Brüt kira(depo için ardiye gideri, vergi/resim/harç dahil) Belediye giderleri Mahal araştırması ve komisyon harcamaları Hukuki danışmanlık giderleri %50 oranında desteklenmektedir. Mimari çalışma ve kurulum/dekorasyon giderleri mağaza / lokanta / kafe başına azami ABD Doları desteklenir.

23 11-D2 Yurt dışı birimleri (ofis-depo-showroom-satış sonrası servis-department store-reyon-raf-stand-shop in shop-kiosk-stand-teşhir mekanı) Brüt kira(depo için ardiye gideri, vergi/resim/harç dahil) Belediye giderleri Mahal araştırması ve komisyon harcamaları Hukuki danışmanlık giderleri %50 oranında desteklenmektedir. Mimari çalışma ve kurulum/dekorasyon giderleri Birim başına azami ABD Doları desteklenir.

24 11-D3 Yurt dışı franchise 5 yıllık destek süresi boyunca toplam azami 100 mağaza için; Kira giderleri Aynı mağaza için en fazla iki yıl süresince ve yıllık mağaza başına azami ABD Doları, Kurulum/Dekorasyon harcamaları Mağaza başına azami ABD Doları, %50 oranında desteklenmektedir.

25 11-E Danışmanlık harcamaları
Uluslararası pazarlarda rekabet avantajını artırmak üzere alacakları, EK-2’de belirtilen danışmanlıklara ilişkin giderler %50 oranında ve yıllık en fazla ABD Doları desteklenmektedir. * Danışmanlık desteği kapsamındaki hizmetlerin alanında yetkin ve harcamaya konu danışmanlık hizmetini verme kapasitesine sahip bir şirketten satın alınması gerekmektedir.

26 11-F Pazar Araştırması Yurtdışına yönelik Pazar Araştırması çalışması ve raporları Segmentasyon Rekabet İmaj, algı Gizli Müşteri Müşteri memnuniyeti Lokasyon Dağılım Kanalı İletişim Fiyat, trend araştırmaları Üye olunacak web sayfaları %50 oranında desteklenmektedir.

27 11-2 Gelişim Yol Haritası Gelişim Yol Haritası çalışmasına ilişkin harcamalar %75 oranında ve ilgili destek dönemi için en fazla ABD Doları desteklenmektedir.

28 Temel Kurulum/Dekorasyon Harcamalarında Desteklenecek Kalemler
Marka ve logoyu gösterir tabela, Kepenk sistemi, Kamera güvenlik sistemi, Ürünler için güvenlik sistemi, Alarm sistemi, Yer ve duvar döşemeleri, Kartonpiyer / alçıpan / boya / badana, Işıklandırma sistemi ve malzemeleri, Merkezi, taşınamaz havalandırma tertibatı, Raf, dolap, Vitrin, Montaj/Demontaj, İşçilik harcamaları

29 EK-1 Desteklenecek Tanıtım Kalemleri
TV TV reklamları TV reklam yayın telifi TV reklam videolarının ülke bazlı adaptasyonu TV programlarına sponsorluk RADYO Radyo programlarına sponsorluk Radyo reklam yayın telifi Radyo reklamları Radyo reklamlarının ülke bazlı adaptasyonu

30 EK-1 (devam) Desteklenecek Tanıtım Kalemleri
İNTERNET E-ticaret sitelerine üyelik İnternet ortamında verilen reklamlar Online satış sitesi tasarımı/bakımı/güncellemesi Sosyal Medya tasarımı, bakımı, güncellemesi Sosyal medyada verilen reklamlar Web sitesi tasarımı/bakımı/güncellemesi Akıllı cihazlara yönelik uygulama giderleri

31 EK-1 (devam) Desteklenecek Tanıtım Kalemleri
BASILI TANITIM Afiş Broşür El ilanı Gazete/dergi reklamları Periyodik mağaza dergilerinde/kataloglarında yer alma/reklam verme Katalog/kartela AÇIK HAVA Açık hava elektronik ekranları Billboard/pano/tabela Bina/cephe/duvar/çatı reklamı Durak/taşıtlarda yer alan reklam/giydirme Totem reklamı

32 EK-1 (devam) Desteklenecek Tanıtım Kalemleri
FUAR Fuar katılım bedeli/stant kirası Stant tasarımı ve dekorasyonu Organizatör tarafından gerçekleştirilen fuar tanıtım faaliyetleri, fuar kataloğu Nakliye Fuar katılımına ilişkin ısıtma/elektrik/su/internet/temizlik/güvenlik/sigorta giderleri

33 EK-1 (devam) Desteklenecek Tanıtım Kalemleri
ÖZEL TANITIM GİDERLERİ Defile/show/özel sergi/lansman/basın tanıtımı/kokteyl/seminer/konferans faaliyetleri Marka promosyon/iletişim/basın ve halkla ilişkiler ajansı ücretleri/komisyonları Tadım aktiviteleri Ürünlerin satışa sunulduğu (üzerinde markanın iletişimi yapılan) standlar/soğutucular Zincir marketlerin raflarına ve cafe/bar/restoranların satış listesine girmek için bir defalığına mahsus yapılan ödemeler (Listeleme bedeli) Satışa konu olmayan ve üzerinde markanın yer aldığı eşantiyon malzemeleri DİĞER TANITIM HARCAMALARI Tanıtım filmi yapımı Sinema reklamı Sponsorluk Toplu e-posta/SMS/MMS gönderimi

34 EK-2 Desteklenecek Danışmanlık Kalemleri Yönetim Danışmanlığı
Ar-Ge ve Ürün Geliştirme İş Geliştirme Bilgi Sistemleri Danışmanlığı İş Sürekliliği Yönetimi Bütçe ve Planlama İşletme Sermayesi Yönetimi Değer Zinciri Yönetimi Kalite Kontrol Sistemi Oluşturulması Değişiklik Yönetimi Süreci Kalite Geliştirme Depo Analiz Karar Destek Sistemlerinin Oluşturulması Fiyatlama ve Kârlılık Yönetimi Karbon Ayak İzi Çalışmaları Gastronomi Kurumsal Sorumluluk Çalışmaları İnsan Kaynakları Yönetimi Kriz Yönetimi İş Akış Yönetimi Sistemi Kurumsal Kimlik Oluşturulması İş Ailesi ve Ücret Yönetimi Kurumsal Yönetişim

35 EK-2 Desteklenecek Danışmanlık Kalemleri Yönetim Danışmanlığı (devam)
Mağaza Açılması ve İşletilmesi Risk Yönetimi Mağaza Yönetimi Satış ve Pazarlama Yönetimi Marka Kimliği Sosyal Medya Yönetimi Marka Stratejisi Stratejik Pazarlama Marka Yönetimi Stratejik Planlama Operasyonel Strateji Stratejik Şirket Yapılandırılması Organizasyon ve Yeniden Yapılandırma Süreç Yönetimi Pazara Giriş Şirket Kuruluşu Pazar Konumlandırma Şirket Satın Alınması Perakende Yönetimi Tedarik Zinciri Yönetimi Üretim Performansının İyileştirilmesi Üretim Yönetimi Proje Yönetimi Toplam Kalite Yönetimi

36 EK-2 Desteklenecek Danışmanlık Kalemleri (devam)
Tasarım Danışmanlığı Moda Tasarımı Endüstriyel Ürün Tasarımı Ambalaj Tasarımı Uluslar arası Hukuk Danışmanlığı

37 EK-2 Desteklenecek Danışmanlık Kalemleri Bilişim Danışmanlığı
Araç Planlama Sistemleri Mobil Satış ve Takip Sistemleri Bilgisayarlı Tasarım (CAD) Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) Doküman Yönetim Sistemleri (DMS) Müşteri Şikayet veya Çağrı Merkezi Yönetim Sistemleri Felaket Yönetimi Perakende Yönetimi E-İş Yönetim Sistemi Promosyon Yönetim Sistemleri (TPM) İş Akış - Süreç Yönetim Sistemleri Talep Planlama Sistemleri (DMS) İş Zekası Yönetim Sistemleri Tedarik Zinciri Yönetimi (SCM) Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) Üretim Optimizasyon Sistemleri Kurumsal Performans Yönetimi (EPM) Yönetim Raporlama Sistemleri Kurumsal Sistem Entegrasyon Hizmetleri Yönetişim, Risk ve Uyum Sistemleri (GRC) Lojistik Yönetim ve Optimizasyonu Sistemleri Mobil Satış Ekibi Yönetim Sistemleri

38 İNCELEME SÜRECİ   Başvuru  Havale  İlk aksiyon  Onay  Kontrol  Şube Müdürü onayı  Birlik onayı  Ödeme Talimatı ve kontrolü  TCMB Ankara Şubesi yazıları Firma bilgilendirme yazısı  Yazıların gönderilmesi ve dosyalanması Tahakkuk Listelerinin hazırlanması Tahakkuk Listelerinin gönderilmesi ve dosyalanması


"  TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURT DIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY®’NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (2006/4) Turquality Şubesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları