Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ASIM KİBAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ASIM KİBAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 ASIM KİBAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Okul Tanıtım Sunusu 2018

2 ASIM KİBAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

3 OKULUMUZUN TARİHÇESİ Okulumuz Kibar Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever işadamı Asım Kibar tarafından yaptırılmış olup Eğitim-Öğretim yılında hizmete açılmıştır m2 bir alan üzerinde inşa edilen binamız 24 derslik, 1 kütüphane, 1 bilgisayar laboratuarı, 3 mutfak atölyesi, 2 pastacılık atölyesi, 6 idare odası ve 2 rehberlik odasından oluşmaktadır.

4 SEMİHA KİBAR UYGULAMA OTELİ

5 SEMİHA KİBAR UYGULAMA OTELİ
İşletmesi okula bağlı olan Semiha Kibar Uygulama Oteli 22 odası, 44 yataklı 400 kişilik 3 çok amaçlı lokantası ve terası ile okul öğrencilerine uygulama otelinde eğitim görüp, uygulama yapma imkanı sağlamaktadır.

6 SEMİHA KİBAR UYGULAMA OTELİ

7 EĞİTİM-ÖĞRETİM Okulumuza öğrenci seçimi adrese dayalı yerleştirme sistemine göre ve öğrenci isteği doğrultusunda yapılmaktadır. Okulumuzda yoğun İngilizce ve 2. dil olarak Almanca eğitimi verilmektedir

8 EĞİTİM-ÖĞRETİM 10. ve 11 .sınıf öğrencilerimiz her yıl Nisan ayından sonra 6 ay boyunca beş yıldızlı otellerde,havaalanlarında, seyahat acentelerinde ve çeşitli turizm işletmelerinde zorunlu staj yapmaktadırlar. Stajları süresince öğrencilerimiz okulumuz tarafından sigortalanmakta ve öğrencilerin yaptığı anlaşmaya göre asgari ücreti bulan maaşlar almaktadırlar.

9 EĞİTİM-ÖĞRETİM Mezun olan öğrencilerimiz yabancı dil eğitiminin yanında kaliteli meslek eğitimleriyle beş yıldızlı otellerin ve seyahat acentelerinin ilgili birimlerinde görev alabilecekleri gibi diploma ile beraber aldıkları işyeri açma belgesi ile kendi işletmelerini de açabilme hakkına sahip olmaktadırlar. Ortalama sınıf mevcutlarımız 34 ve kontenjanımız 204’tür.

10 EĞİTİM-ÖĞRETİM Üst öğrenime devam etmek isteyenler alanlarındaki 2 yıllık meslek yüksekokullarına ek puan alarak devam edebilecekleri gibi (Meslek yüksekokullarından sonra dikey geçiş sınavıyla 4 yıllık fakülte ve yüksekokullara devam edebilirler.) Ayrıca alanları ile ilgili 4 yıllık bölümlere girebilmektedirler.

11 EĞİTİM-ÖĞRETİM OKULUMUZDA ÖĞRENCİLER; 10. SINIFTA ALANLARA ,
11.SINIFTA İSE ALANLARI İLE İLGİLİ DALLARA AYRILMAKTADIR. OKULUMUZDA 2 ALAN BULUNMAKTADIR

12 EĞİTİM-ÖĞRETİM 1.YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ ALANI DALLAR: MUTFAK DALI
DALLAR: MUTFAK DALI PASTACILIK DALI 2.KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI ÖN BÜRO VE REZERVASYON DALI KAT HİZMETLERİ DALI TUR OPERASYON DALI

13 YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ ALANI MUTFAK DALI
MUTFAK ELEMANI (AŞÇI) Tanımı Mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun bir şekilde yiyecek ve içecekleri servise hazır hale getiren nitelikli meslek elemanıdır.

14 YİYECEK ALANI MUTFAK UYGULAMALARI

15 YİYECEK ALANI MUTFAK UYGULAMALARI

16 Görevleri İş organizasyonu yapmak. Hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun çalışma ortamı hazırlamak. Standart yemek tarifesine uygun mönüleri planlamak. Kahvaltı, Çorba ve sosları, Et ve tavuk yemeklerini, Su ve deniz ürünleri, Kuru baklagil, yemeklerini servise hazır hale getirmek.

17 Açık büfe yiyeceklerini servise hazır hale getirmek.
Sebze yemeklerini , Salata ve salata soslarını, Pilav ve makarnaları , Hamur kullanılarak yapılan yemekleri, Çeşitli tatlıları ve börekleri servise hazır hale getirmek. Açık büfe yiyeceklerini servise hazır hale getirmek. Hazırlanan ürünlerin duyusal değerlendirilmesini yapmak. Alanındaki araç ve ekipmanları kullanmak ve bakımını yapmak. Mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek

18 AŞÇILAR: Mutfaklarda görev yapar. Çalışma ortamı sıcak ve nemlidir. İş genel olarak ayakta yapılır. İş başında mesleklerinin gerektirdiği özel kıyafetleri giyerler Meslek elemanları işverenle, aşçıbaşı, aşçı yardımcıları, komi ve garsonlarla iletişimde bulunurlar. İş genellikle gündüz yapılır. Ancak mönünün hazırlanması, gerekli planlamanın yapılması ve ön hazırlıklar gece çalışmayı gerektirebilir. Turizm bölgeleri için mevsimlik çalışma söz konusu olabilir. Çalışma esnasında dikkatli olmadıkları takdirde yanma, kayma, düşme, kesilmeler, elektrik çarpmaları ve hava gazı-doğal gaz zehirlenmeleri gibi kazalarla karşılaşabilirler.

19 Aşçılar; Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, Pastanelerde, Özel ve kamu kuruluşlarının (hastane, okul, işyeri, fabrika, ordu vb.) mutfaklarında, Kafeterya, bar ve restoranlarda, Yemek fabrikalarında, Ulaşım araçlarının yiyecek içecek üniteleri vb. yerlerde çalışabilirler.

20 YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ ALANI PASTACILIK DALI
Tanımı Pastane mutfağı araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun pastane ürünlerini hazırlayan, süsleyen ve servise hazır hale getiren nitelikli meslek elemanıdır.

21 PASTACILIK UYGULAMALARI

22 PASTACILIK UYGULAMALARI

23 İş organizasyonu yapmak.
Görevleri İş organizasyonu yapmak. Hijyen ve sanitasyon kurallara uygun çalışma ortamı hazırlamak. Hamur tekniklerini uygulayarak (kıyılarak, çırpılarak, özleştirilerek, mayalandırılarak vb.)ürünler hazırlamak. Kremalar, şuruplar ve iç malzemeler hazırlamak. Yaş pasta çeşitlerini ve özel gün pastalarını hazırlamak. Sütlü ve şuruplu tatlı çeşitlerini hazırlamak. Pastane ürünlerini süslemek ve servise sunmak. Alanındaki araç ve ekipmanları kullanmak ve bakımını yapmak. Gerektiğinde ürünlerin satışını yapmak. Mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek

24 PASTACILAR: Pastane mutfaklarında görev yapar. Çalışma ortamı sıcak ve nemlidir. İş genel olarak ayakta yapılır. İş başında mesleklerinin gerektirdiği özel kıyafetler giyerler. Meslek elemanları işverenle, pastacı yardımcıları ile pastacı çırakları ve garsonlarla iletişimde bulunur. İş genellikle gündüz yapılır. Çalışma esnasında dikkatli olmadıkları takdirde yanma, kayma, düşme, kesilmeler, elektrik çarpmaları ve hava gazı-doğal gaz zehirlenmeleri gibi kazalarla karşılaşabilir.

25 Pastacılar; Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, Pastanelerde, Unlu mamül üreten fırınlarda, Kafeterya ve restoranlarda çalışırlar.

26 KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI ÖN BÜRO –REZERVASYON DALI
ÖN BÜRO ELEMANI (RESEPSİYONİST) Tanımı: Tesis yönetiminin belirlediği prosedüre uygun olarak konukları karşılama, etkili ve verimli bir şekilde oda satışı yapma, konuk istek ve şikâyetleriyle ilgilenme, göreviyle ilgili raporları hazırlayabilme bilgi ve becerisine sahip sorumluluk alan nitelikli kişidir.

27 Görevleri: Ön büroda hazırlık yapmak. Konuk ilişkilerini yürütmek. Ön büroda danışma ve santral hizmetlerini yürütmek. Rezervasyon ile ilgili işlemleri yürütmek. Konuk giriş ve çıkış işlemlerini yapmak. Vardiya işlemleri yürütmek. Gece kontrolörlüğü yapmak. İstatistiki raporlar hazırlamak.

28 KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI TUR-OPERASYON DALI
OPERASYON ELEMANI Tanımı: Gerektiğinde transfermen ile tur animatörünün bütün görev ve sorumluluklarını yerine getiren günlük, haftalık tur programları hazırlayan, havaalanında konukları karşılayıp havaalanı işlemlerine yardımcı olan,konukların transferler için alınış ve dağıtım saatlerini belirleme bilgi ve becerisine sahip sorumluluk alan nitelikli kişidir.

29 Görevleri: Acente operasyonlarını gerçekleştirmek. İş öncesi hazırlık yapmak. Dosyalama yapmak. Günlük-haftalık tur programları hazırlamak. Konukla iletişim kurmak Konukları karşılayıp havaalanı işlemlerine yardımcı olmak. Transferler için alınış ve dağıtım saatlerini ayarlamak. Transferlerin zamanında gerçekleşmesini sağlamak. Tura çıkacak araç ve rehberi belirlemek. Anadolu kültürünü tanıtmak. Konaklama; İşletmelerinde reklamasyonu engellemek. Bilgisayar paket programlarını kullanmak.

30 REZERVASYON ELEMANI Tanımı: Tur operatöründen gelen rezervasyon taleplerine göre ilgili işletmelerle bağlantıya geçerek gerekli rezervasyonları yapan, konukların konaklama işletmelerinde rezervasyon ile ilgili sorunlarını çözme bilgi ve becerisine sahip, en az bir yabancı dili iyi derecede konuşabilen,sorumluluk alan nitelikli kişidir.

31 Görevleri: Acente rezervasyon operasyonlarını gerçekleştirmek. İş öncesi hazırlık yapmak. Dosyalama yapmak. Rezervasyon talep listelerini tur operatöründen almak. İlgili işletmelerle bağlantıya geçerek rezervasyonun yapılmasını sağlamak ve konfirmelerini (onay) almak. Tamamlanan rezervasyonu tur operatörüne bildirmek. Konukların rezervasyon ile ilgili sorunlarını çözmek. Konaklama işletmelerinde reklamasyonu engellemek. Rezervasyonlar ile ilgili bilgileri operasyon departmanına bildirmek. Bilgisayar paket programlarını kullanmak.

32 KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI KAT HİZMETLERİ DALI
Meslek Tanımı: Kat hizmetleri departmanında, konaklama tesisi standartlarına uygun kalitede temizlik ve düzeni, kişiye özel hizmetlerle ilgili işleri yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

33 KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI KAT HİZMETLERİ DALI
Kat Hizmetleri Elemanı/Kat Görevlisi; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak: Kişisel bakım yapmak Organizasyon yapmak Yüzey temizliği yapmak Zemin temizliği yapmak Oda düzenlemek

34 KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI KAT HİZMETLERİ DALI
Çamaşırları gruplandırmak, yıkamak, ütülemek, depolamak,kuru temizleme yapmak Oda işlemlerini yapmak Banyo donanımlarını temizlemek Genel alan temizliği yapmak Ofis işlemlerini yapmak Konuk hizmetlerini yürütmek Görgü ve protokol kurallarını öğrenmek ve uygulamak vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

35 Ön Büro Elemanı ve Kat Elemanı Mesleklerinde Aranan Özellikler
Tertipli ve düzenli olmak Zamanında iş yapmaktan hoşlanmak El ve kolları iyi kullanabilmek Türkçe’yi iyi konuşmak ve yazmak Bilgisayar, faks, fotokopi vb. makineleri kullanmak Telefonla konuşabilmek Doğru yazılı ve sözlü anlatım yapmak ve düşünceleri açık aktarabilmek Güler yüzlü, hoş görülü ve uyumlu olmak Sorumluluk duygusuna sahip olmak Soğukkanlı olmak Uzun süre ayakta çalışabilecek kadar bedence sağlam ve dayanıklı olmak

36 Düzgün ve sağlıklı bir yapıya sahip olmak,
Operasyon Elemanı ve Rezervasyon Elemanı Mesleklerinde Aranan Özellikler   Düzgün ve sağlıklı bir yapıya sahip olmak, Dış görünümüne dikkat etmek, Temiz ve bakımlı olmak, tertipli ve düzenli olmak, Zamanında iş yapmaktan hoşlanmak, Telefon, bilgisayar, faks, fotokopi vb. makineleri kullanmak, Saygılı, nazik, güler yüzlü,hoş görülü,soğuk kanlı olmak, İş arkadaşları ile uyumlu çalışmak,

37 Operasyon Elemanı ve Rezervasyon Elemanı Mesleklerinde Aranan Özellikler
Bir grubun sorumluluğunu üstlenebilecek güven ve cesarete sahip olmak Düzgün, anlaşılır konuşmak ve yumuşak ses tonuna sahip olmak, İnsanlarla iyi iletişim kurmak, düşüncelerini aktarabilmek, pratik çözümler üretebilmek, yaratıcı olmak, İkna yeteneği yüksek dışa dönük olmak, Dikkatli olmak, ayrıntıları algılayabilmek, En az bir yabancı dili iyi derecede kullanmak, Gezmeyi sevmek, yeni insanlarla tanışmaktan ve değişiklikten hoşlanmak

38 Ön Büro Elemanı ve Kat Elemanı Mesleklerinin Çalışma Ortamları
Ön büro elemanları konaklama tesislerinin giriş bölümlerinde daima göz önünde görev yaparlar. Ön büro elemanı çoğunlukla ayakta ve insanlarla etkileşim hâlinde çalışır. Müşterilere hizmetin çok değişik alanlarda verilmesi koordineli çalışmayı zorunlu kılar. Müşterilerle, otel personeliyle, seyahat acenteleriyle etkileşimde bulunurlar. Ön büro elemanları hafta sonu, yaz tatillerinde ve mevsimlik çalışabilirler.

39 Operasyon Elemanı ve Rezervasyon Elemanı Mesleklerinin Çalışma Ortamları
Meslek elemanları genellikle büro ortamında çalışırlar. Ancak tur programları ve transferler için seyahate çıkabilirler. Turizm Bakanlığı yetkilileriyle, yerli ve yabancı turistlerle, turist rehberleriyle, seyahat şirketleriyle iletişim hâlinde çalışırlar. Çalıştıkları mesleğe göre büro ortamında, hava alanında ya da tarihî ve turistik yerlerde görev yaparlar. Büroda çalışanlar genellikle oturarak, büro dışında çalışanlar ise sürekli seyahat hâlinde, hareket hâlinde çalışırlar. Otellerle, yerli ve yabancı turistlerle, otel personeli ile iletişim hâlindedirler.

40 ÜST ÖĞRENİM İMKANLARI EK PUANLA YERLEŞEBİLECEĞİNİZ 2 YILLIK ÖN LİSANS PROGRAMLARI KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI VE TÜM DALLARI Aşçılık İkram Hizmetleri Kültürel Miras ve Turizm Otobüs Kaptanlığı Sağlık Turizmi İşletmeciliği Turist Rehberliği Turizm Animasyonu Turizm ve Otel İşletmeciliği Turizm ve Seyahat Hizmetleri

41 ÜST ÖĞRENİM İMKANLARI YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI VE TÜM DALLARI
Asçılık Gıda Teknolojisi İkram Hizmetleri Kültürel Miras ve Turizm Otobüs Kaptanlığı Sağlık Turizmi İşletmeciliği Turist Rehberliği Turizm Animasyonu Turizm ve Otel İşletmeciliği Turizm ve Seyahat Hizmetleri

42 ÜST ÖĞRENİM İMKANLARI YERLEŞEBİLECEĞİNİZ 4 YILLIK LİSANS PROGRAMLARI
KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI VE TÜM DALLARI Konaklama İşletmeciliği Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Otel Yöneticiliği Rekreasyon Rekreasyon yöneticiliği Seyahat İşletmeciliği Turizm İşletmeciliği Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Turizm Rehberliği Turizm ve Otel İşletmeciliği Turizm ve Otelcilik

43 ÜST ÖĞRENİM İMKANLARI YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI VE TÜM DALLARI
Gastronomi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Konaklama İşletmeciliği Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Seyahat İşletmeciliği Turizm İşletmeciliği Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Turizm Rehberliği Turizm ve Otel İşletmeciliği Turizm ve Otelcilik Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği

44 ÜST ÖĞRENİM İMKANLARI SADECE YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ VE KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANLARINDAN ÖĞRENCİ ALAN DİĞER LİSELERE KAPALI PROGRAMLAR (M.T.O.K) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Rekreasyon Yönetimi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Turizm İşletmeciliği

45 SOSYAL VE SPORTİF ETKİNLİKLER Turizm Haftası

46 Turizm Haftası

47 Turizm Haftası

48 Spor Turnuvalarında başarılarımız

49 Spor turnuvalarında başarılarımız

50 Sportif imkanlarımız

51 Futbol ve Voleybol Turnuvaları

52 Okul gezilerimiz

53 Kütüphane

54 ULAŞIM İMKANLARI

55 Okulumuz E-5 karayolu Esenyalı sapağı mevkiine yürüme mesafesindedir. Servis imkanı bulunmaktadır.

56 ASIM KİBAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR.


"ASIM KİBAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları