Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÜRETİCİ DÜŞÜNME Nilüfer SAYGICI ÜRETİCİ DÜŞÜNME Wertheimer, problemler için iki çözüm biçimi olduğunu belirtti 1. A Türü Çözümler 2. B Türü.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÜRETİCİ DÜŞÜNME Nilüfer SAYGICI ÜRETİCİ DÜŞÜNME Wertheimer, problemler için iki çözüm biçimi olduğunu belirtti 1. A Türü Çözümler 2. B Türü."— Sunum transkripti:

1 ÜRETİCİ DÜŞÜNME Nilüfer SAYGICI 1418815185

2 ÜRETİCİ DÜŞÜNME Wertheimer, problemler için iki çözüm biçimi olduğunu belirtti 1. A Türü Çözümler 2. B Türü Çözümler

3 ÜRETİCİ DÜŞÜNME A Türü Çözümler; yaratıcılık ve iç görünün olduğu çözümlerdir. B Türü Çözümler; eski kuralların uygunsuz bir biçimde uygulandığı çözümlerdir. Bu ayrım B çözümlerinin geçmiş yaşantıya bağlı olduğu, fakat A çözümlerinin geçmiş yaşantıya bağlı olmadığı anlamına gelmez. İki çözüm türü de geçmiş yaşantıya bağlıdır, fakat A türü çözümde problem yaratıcı bir biçimde örgütlenir.

4 ÜRETİCİ DÜŞÜNME Wertheimer’in üretici düşünmeyi kanıtlamak amacıyla yaptığı deneylerden biri paralel kenar deneyidir.

5 ÜRETİCİ DÜŞÜNME Bu deneyde öğrencilere paralele kenar şeklinde kesilmiş bir kağıt vererek alanı hesaplamalarını istemiş. o Kimisi, bunun yeni bir problem olduğunu ve çözümünü öğretmen göstermeden bulamayacağını söyledi. ( B türü çözüm) o Kimisi, dikdörtgende olduğu gibi, bir kenarı bir kenarla çarpma formülünü yineledi. ( B türü çözüm) o Bir çocuk, makasla yansıyan kenarlardan birini kesip, ötekine ekledi, böylece paralel bir dikdörtgene dönüştü. ( A türü çözüm)

6 SORU? Wertheimer’in paralel kenar deneyi hangi düşünmeyi kanıtlamak için yapılmış bir deneydir? a. Duygusal düşünme b. Somut düşünme c. Soyut düşünme d. Üretici düşünme


"ÜRETİCİ DÜŞÜNME Nilüfer SAYGICI ÜRETİCİ DÜŞÜNME Wertheimer, problemler için iki çözüm biçimi olduğunu belirtti 1. A Türü Çözümler 2. B Türü." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları