Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TeamViewer ve Uzak Masaüstü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TeamViewer ve Uzak Masaüstü"— Sunum transkripti:

1 TeamViewer ve Uzak Masaüstü
Melike Çandır Ebru Aydın Seda Şeker

2 Uzak Masaüstü Bağlantısı
Uzak Masaüstü Bağlantısı, bir bilgisayarın başına oturup başka bir yerde bulunan uzak bilgisayara bağlanmanıza olanak veren teknolojidir.  Evinizdeki bilgisayardan işyerinizdeki bilgisayara bağlanarak, o bilgisayarın başında oturuyormuş gibi tüm programlarınıza, dosyalarınıza ve ağ kaynaklarınıza erişebilirsiniz. 

3 Bu bağlantı yıllardır gerekli programlar marifetiyle yapılmaktaydı ancak internet erişim hızıyla orantılı olduğundan yavaş çalışıyordu günümüzde ADSL ile birlikte artık bu hizmetten yararlanmak oldukça kolaylaşmış ve zevk vermeye başlamıştır. Windows uzak masaüstü özelliğini kullanarak ya da Teamviewer gibi uzak masaüstü programları ile bu bağlantıyı gerçekleştirebiliriz.

4 Windows Uzak Masaüstü Kullanım Adımları
Sistem ayarlarını açıyoruz ve uzak bağlantı ayarlarını seçiyoruz.

5 Sistem Özellikleri penceresinden uzak ayarlarını seçiyoruz ve bu bilgisayara uzaktan yardım bağlantısına izin ver seçeneğini seçiyoruz.

6 Daha sonra bilgisayarımızda ara seçeneğinden uzak masaüstü bağlantısını arayarak açıyoruz genel seçeneğindeki ayarlarımızı tamamlıyoruz.

7 Benzer Programlar Alpemix yazılımı İnternet üzerinden uzaktan destek, sunum ve eğitim amaçları ile kullanılabilen programlardan biridir. Alpemix yazılımı bu konuda geliştirilen ilk Türk yazılımıdır. Mevcut yazılımların işlevlerinin yanında tamamen bize özgü bir çok özellik eklenmiştir. Yazılıma yeni özellikler kazandırmak için çalışmalar sürmektedir.

8 Ammyy Admin de internet üzerinden uzaktan destek, sunum ve eğitim amaçları ile kullanılabilen programlardan biridir. Bu program ile hızlı ve güvenli bir şekilde Internet üzerinden bir bilgisayara veya sunucuya uzaktan erişim sağlar ve gerçek zamanlı olarak yönetim sağlayabilirsiniz.

9 Basit bir ara yüze sahip uzak bağlantı programı olan ShowMyPc 1 aylık deneme sürümü ile, anlık uzak bağlantı ihtiyacında kullanılabilir bir programdır. Ücretsiz ve Premium şeklinde hizmet sunmaktalar, Aslında şu ana kadar aktardığımız programlar içerisinde en son tercih edilecek program diyebilirim.

10 TeamViewer Kullanım Amacı
TeamViewer yazılımı iki bilgisayar arasında internet üzerinden bağlantı kurarak bilgisayarı yönetmenizi sağlar. Windows, Mac, Linux, iPhone,iPad ve Android cihazlar için uyumludur.  Bu sayede herhangi bir kişinin ya da doğru yapılandırmalar sonucu evinizde ki açık bilgisayarlarınıza ulaşabilirsiniz.  Bilgisayarı kullanırken tüm yetkiler sizde oluyor ve herhangi bir kısıtlama yaşamıyorsunuz.

11   Fakat yazılımı kullanmak istiyorsanız her iki tarafın yazılımı kurması gerekmektedir.
Bu sayede Kullanıcı Adı (ID’niz) ve Şifre bilgilerini alarak herhangi bir ayar yapmadan uzak masaüstü bağlantısı kurabilirsiniz. Bilgisayarınızda internet mevcut ise hemen ID ve şifreleriniz çıkacaktır. Eğer programı kurduğunuzda  ID ve Şifre kısmında numaralar çıkmadı ise internetinizde sorun vardır. 

12 Bunun yanında bilmeniz gereken diğer husus ID her zaman sabit kalır  ve sürekli programı açıp kapattığınızda, istediğiniz anlarda ve ya bilgisayarınızı kapatıp açtığınızda şifreniz sürekli değişmektedir. Bu güvenlik nedeniyle yapılmıştır. Çünkü herhangi birisi sizin şifrenizi o anda alsa bile eğer programınız açık değilse ya da bilgisayarınızı açıp kapatmışsanız hiç bir şekilde bağlantı kuramaz.  Bağlanması için her iki bilgisayarda öncelikle programların açık olması gerekmektedir.

13 TeamViewer Kullanım Alanları
Ev ortamında iş yerinizdeki bilgisayarınıza ulaşmak ve işlem yapmak için kullanılır. Ofis ortamında ki bilgisayarların ve cihazların birbirine ulaşımı ve işlem yapmasında kullanılır. Büyük bir oturum içerisindeki ekip çalışmalarında birbirine mesafe olarak fazla uzak olan bilgisayarların iletişimi için kullanılır.

14 TeamViewer Eski Versiyonlar
2005 yılında Uhingen ve Almanya’nın birlikte kurmuş olduğu ilk versiyonu TeamViewer 1 versiyonuyla tanıtılmıştır. Daha sonrasında yılında TeamViewer 3 ve TeamViewer 4 2010 yılında TeamViewer 5, 2011 yılında TeamViewer 6 ve TeamViewer 7, 2012 yılında TeamViewer 8 son olarak ta 2013 yılında TeamViewer 9 kurulmuştur.

15 TeamViewer Çeşitleri Hepsi bir arada: TeamViewer Tam Sürümü:
TeamViewer tam sürümü, başka bir bilgisayara bağlantı kurmanın yanı sıra başka bilgisayarlardan da bağlantı kabul edebilir, böylece tüm durumlar için rahat bir çözüme sahip olursunuz.

16 Spontane müşteriler için: TeamViewer QuickSupport:
Çok kompakt bir müşteri modülü olup, hedef bilgisayarda herhangi bir kurulum ve yönetici yetkisine ihtiyaç duymamaktadır. Anında destek için idealdir.

17 Gözetimsiz sunucular için: TeamViewer Host:
TeamViewer sunucusu sistem servisi olarak çalışıp, uzaktaki sistemlere daimi erişim sağlamanın yanı sıra, oturumu açma/kapatma da dahil olmak üzere sistemi uzaktan yeniden başlatma gibi işlemlere imkan tanır.

18 Online sunumunuz için: TeamViewer QuickJoin:
QuickJoin uygulaması ile müşterileriniz sunumlarınıza son derece kolay bir şekilde katılım sağlayabilirler. Bu müşteriler QuickJoin modülünü başlatır ve oturum bilgilerini girerek oturum açarlar. Hızlı ve son derece kolay online sunumlar için idealdir.

19 QuickJoin modülünde görsel olarak ayarlanabilir.
Logo, metin ve renkler istediğiniz gibi seçebilirsiniz. Ayrıca bağlantı bilgileri (Partner-ID ve şifre) tanımlanabilir, bu şekil sunum katılımcıları bir tıkla bağlanabilirler.

20 Mobil kullanım için: TeamViewer Portable:
TeamViewer Portable doğrudan USB çubuğu veya CD aracılığıyla başlatılabilir.

21 Yüksek beklentiler için: TeamViewer Manager:
TeamViewer Manager, bilgisayarlarınızın ve kontaklarınızın bir veri tabanında yönetimi için isteğe bağlı kullanılan bir araçtır. Ayrıca bağlantılarınızın log alma veya raporlama işlevselliğini de içerir.

22 TeamViewer Kurulumu sitesinden TeamViwer yazılımını indiriyoruz. 1-İndirdiğimiz setup dosyasını çift tıklayarak kurulum işlemine başlıyoruz. 2- Seçenekte size hangisi uygunsa işaretleyip ileri butonun basınız

23

24 Kurulum devam ediyor.

25 4-Son adımda işlem tamamlanıyor ve kullanıma başlayabilirsiniz.


"TeamViewer ve Uzak Masaüstü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları