Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

{ HZ.Muhammed’in hayatından örnek davranışlar Hz.Muhammed Sabırlı ve Cesaretliydi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "{ HZ.Muhammed’in hayatından örnek davranışlar Hz.Muhammed Sabırlı ve Cesaretliydi."— Sunum transkripti:

1 { HZ.Muhammed’in hayatından örnek davranışlar Hz.Muhammed Sabırlı ve Cesaretliydi

2

3 Hz.Muhammed Sabırlıydı

4

5

6 SORULAR 1. Taiflilerin kendisini taşlamasına karşı onlara dua etmesi 2. Çocukları erken yaşta vefat etmesine rağmen bu acılara göğüs germesi 3.Savaşlarda sahabelerin, Peygamberimizin arkasına sığınması 4. Özellikle Mekke’de yaşarken müşriklerin saldırılarına ve hakaretlerine dayanması Yukarıda simgelerle gösterilen bilgilerden hangisi Hz. Muhammed’in (s.a.v) sabırlı oluşuna örnek gösterilemez?

7 Peygamberimiz (s.a.v.) bir hadis’i şeriflerinde “Kuvvetli kimse güreşte başkalarını yenen kimse değildir. Öfkelendiğinde öfkesine hâkim olandır” buyurmuştur. Bu hadis bize neyi öğretir? A) Sabırlı olmayı B) Güçlü olmayı C) Merhametli olmayı D) Hakkı gözetmeyi Hz. Muhammed (sav) aşağıdaki hangi davranışıyla cesaretli olduğunu göstermiştir? A) Bir kişiyle konuşurken yüzünü başka yöne çevirmez, ilgiyle dinlerdi. B) Hayvanların da hakları olduğunu insanlara öğretir, hayvanlara iyi bakmalarını öğütlerdi. C) Hayvanlara taşıyabileceklerinden fazla yük yüklememelerini ister, kendisi de öyle yapardı. D) İnsanları Allah’a inanmaya davet ettiğinde karşılaştığı güçlüklere göğüs gerer, davasından vazgeçmezdi.


"{ HZ.Muhammed’in hayatından örnek davranışlar Hz.Muhammed Sabırlı ve Cesaretliydi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları