Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNGENİCO İDE280 İLE ŞEF’İM ENTEGRASYON KURULUMU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNGENİCO İDE280 İLE ŞEF’İM ENTEGRASYON KURULUMU"— Sunum transkripti:

1 İNGENİCO İDE280 İLE ŞEF’İM ENTEGRASYON KURULUMU

2 İNGENİCO İDE280 AYARLARI İDE280 Üzerinde bulunan F tuşuna basılarak yazarkasa pos ayarları kısmına girilir.Şifre:0000 dır. Daha sonrasında Bağlantı ayarları seçilir ve ETHERNET yazan kısımdan cihaza İp tanımlaması yapılır.ingenico üzerinde bizim yapmamız gereken ayar bu kadardır. İngenico üzerinde yapılması gereken GMP3 protokol ve bağlantı ayarları ingenico teknik servisinden gelen yetkili kişiler tarafından yapılmaktadır.

3 ŞEF’İM ÜZERİNDE YAPILMASI GEREKEN AYARLAR
Şef’im programı kurulu olduğu dizin içerisinde bulunan Sef.exe.config ve GMP.ini dosyalarının notepad yardımı ile içeriğinin ayarlanması gerekmektedir.Aşağıdaki örnekte olduğu gibi yapılmalıdır.Bu kullanım tek Bilgisayar ve yanında ingenico varsa bu şekilde yapılacaktır.Bu ayarlardan sonra Şef’im ingenico ile haberleşmeye başlayacaktır.

4 EL TERMİNALİ VEYA DOKUNMATİK KULLANILAN YERLERDE İNGENİCO BAĞLANTI AYARI
Şef’im programı kurulu olduğu dizin içerisinde bulunan Sefimdb.exe.config ve bağlı pc üzerinde Sef.exe.config dosyalarının notepad yardımı ile içeriğinin ayarlanması gerekmektedir.Aşağıdaki örnekte olduğu gibi yapılmalıdır.Bu kullanım El terminali lisansı gerektirmektedir.Sunucu olarak Şefimdb kullanılmaktadır.Ana Makinada sadece Sefimdb.exe.config çalıştırılacaktır. El Terminali sunucusunun çalışacağı ana bilgisayarda bu şekilde ayarlanmalıdır. Sipariş alımında (Client)kullanılacak pc üzerinde bu şekilde ayarlanıp çalıştırılmalıdır

5 KURULUM SONLANDIRILMASI VE ÇALIŞTIRMA
Yukarıdaki işlemlerin tamamlanması ardından İngenico cihazımız artık kullanıma hazır hale gelmiştir. Dikkat edilecek hususlar aşağıdaki gibidir. *İngenico Satılan yerlerde kurulumdan önce servis çağrılıp İngeniconun aktif hale getirilmesi ve GMP3 protokolünün yüklenmesi zaman kaybınızı önleyecektir. *İngenico Sim kartın tanımlanması ve GPRS modülünün aktif edilmesi ve Banka anlaşmalarının yüklenmesi için kurulumdan önce servis çağırılması da zaman kaybınızı önleyecektir. İngenico bu yukarda yazdığım maddeleri 2(iki) iş günü veya daha fazla zamanda tamamlamakta buda müşteriye kurulum için gittiğinizde o an çalıştıramamanıza sebep olmaktadır.

6 TEŞEKKÜRLER


"İNGENİCO İDE280 İLE ŞEF’İM ENTEGRASYON KURULUMU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları