Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Projesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Projesi"— Sunum transkripti:

1 Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Projesi

2 AMAÇ VE HEDEFLER Kamu mali yönetim sistemimiz içerisinde yer alan bilişim sistemleri arasındaki entegrasyon düzeyinin arttırılması ve entegre iş süreçlerinin oluşturulmasıdır Elektronik belge kurgusu aracılığıyla harcama sürecinden başlatılarak, kamu idareleri muhasebe birimlerine ait iş ve işlemlerin süreç odaklı bir yaklaşımla mükerrer veri girişi engellenerek otomatik kayıt yapılabilmesi amacı ile geliştirilmiştir.

3 Bütünleşik mali yönetim bilgi sistemi e-Tedarik, e-Fatura, e-Tahsilat, e-Denetim, mali tablo analizi, risk analizi, karar destek sistemi ve erken uyarı sistemi gibi modern uygulama ve yöntemleri içerecek şekilde tasarlanmıştır. Bütçe kanunu hazırlıklarının başlatılmasından kesin hesabın TBMM’de kanunlaşmasına kadar geçen mali işlemlere ilişkin süreçlerde kullanılan otomasyon sistemlerinin, elektronik belge, elektronik imza, otomatik muhasebe gibi yeni teknolojik imkanlara kavuşturulması ve mali yönetim sistemimiz için süreç odaklı bütünleşik bir bilişim sistemi altyapısının oluşturulmasıdır.

4 Makroekonomik Tahmin ve Planlama Kalkınma Bakanlığı, TCMB,
Mali Planlama Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı Bütçe Hazırlık e-Bütçe (Maliye Bakanlığı) Kamu-Ya Bütçe, Kamu-Ya Vize, Kamu-Ya Proje, KA-YA (Kalkınma Bakanlığı) .

5 Yıllık Program İzleme Sistemi (Kalkınma Bakanlığı) e-bütçe KBS
Bütçe Uygulama KYPBS Yıllık Program İzleme Sistemi (Kalkınma Bakanlığı) e-bütçe KBS DMİS (Maliye Bakanlığı) BİLGE (Gümrük ve Ticaret Bakanlığı) VEDOP (Gelir İdaresi Başkanlığı) Nakit Yönetimi NYBS NTAS Kamu Haznedarlığı Bilgi S. (Hazine Müsteşarlığı) .

6 e-bütçe KBS-KEÖS (Maliye Bakanlığı) VEDOP (Gelir İdaresi Başkanlığı) Borç Yönetimi HMBS- İç Borç Bilgi Sistemi HMBS- Dış Borç Bilgi Sistemi DPK- Dış Proje Kredi (Hazine Müsteşarlığı) Gelir Yönetimi . KBS- (Maliye Bakanlığı) BİLGE – (Gümrük ve Ticaret Bakanlığı) VEDOP – (Gelir İdaresi Başkanlığı) HMBS-AYBS- (Hazine Müsteşarlığı)

7 Kamu Personel Sistemi KBS e-bütçe (Maliye Bakanlığı) Varlık Yönetimi MEOP KBS-TKYS (Maliye Bakanlığı) Muhasebe ve Mali Raporlar KBS- (Maliye Bakanlığı) HMBS HMBS-AYBS NYBS Kamu Haznedarlığı (Hazine Müsteşarlığı)

8 Denetim Dış Denetim Sistemleri (Sayıştay) İç Denetim Sistemleri (İdareler) Kurumsal Otomasyon Sistemleri e-bordro (ÇSGB) e-içişleri (İçişleri Bakanlığı) EMİS (Ekonomi Bakanlığı) e-personel (ÇSGB) Konsolosluk.net ve MFA.net (Dışişleri Bakanlığı) MKYS (TÜBİTAK) SGB.net (Maliye Bakanlığı) SGK-MYS (Sahil Güvenlik Komutanlığı) TSK-MYS (Milli Savunma Bakanlığı)

9 Harcama Yönetim Sistemi https://mys.muhasebat.gov.tr

10 ROLLER 1- Veri Giriş Görevlisi; “Harcama Talimatı Onay Belgesi” ile “Ödeme Emri Belgesi‟ni sistem üzerinden hazırlayarak Gerçekleştirme Görevlisine göndermektedir. Belgeler üzerinde imzası bulunmamakta ancak yaptığı işlemlerin kaydı sistem tarafından tutulmaktadır. 2- Gerçekleştirme Görevlisi; Veri Giriş Görevlisi tarafından hazırlanan belgeleri kontrol ederek onaylamakta veya belgeleri kendisi hazırlayarak sistem üzerinden Harcama Yetkilisine göndermektedir. Gerçekleştirme Görevlisinin Harcama Talimatı Onay Belgesinde “Düzenleyen”, Ödeme Emri Belgesinde ise “Gerçekleştirme Görevlisi” sıfatıyla imzası bulunmaktadır.

11 3-Harcama Yetkilisi; Gerçekleştirme Görevlisi tarafından sistem üzerinden gönderilen Harcama Talimatı Onay Belgesi veya Ödeme Emri Belgesini onaylayarak imzalamakta ve elektronik ortamda muhasebe sistemine göndermektedir. 4- Strateji Kullanıcısı; harcama sürecine ilişkin ön mali kontrol işlemlerini yapmakta ve sistem üzerinden gerçekleştirdiği kontrollere ilişkin görüş yazısı düzenleyerek Harcama Yetkilisi veya Gerçekleştirme Görevlisine göndermektedir.

12 Yeni Harcama Yönetim Sisteminin Temel Modül ve İşlevleri
1. Harcama Yönetimi Harcamalar Yeni bir harcama başlatılması veya daha önce verileri girilmiş olan harcamaların bulunduğu alandır. Ayrıca, bir harcama talimatı onay belgesine bağlı olarak Ödeme Emri Belgesi oluşturulmak istenildiğinde, ilgili Harcama Talimatı Onay Belgesinin görüntülenerek sürecin devam ettirileceği alt modüldür. Ödeme Emirleri Veri girişi yapılmış olan Ödeme Emri Belgelerinin görüntülendiği alt modüldür.

13 Tanımlamalar Abonelikler Harcama biriminin elektrik, su, telefon gibi aboneliğe bağlı ödemeleri için, aboneliklerini tanımlayacakları ve bu kayıtlara ilişkin sorgulama yapabilecekleri bir alt modüldür. e-Fatura Mal ve hizmet alımlarında harcama birimleri adına kesilmiş olan faturalarının, e-belge olarak görüntüleneceği alt modüldür.

14 Yolluk İşlemleri Denetim Görevi Listesi Denetim elemanı yolluk işlemlerine ilişkin olarak denetim görev tanımlamalarının yapılacağı alt modüldür. Denetim Avans Listesi Denetim elemanları yolluk işlemlerine ilişkin olarak, denetim elemanlarının e-Devlet Kapısı üzerinden yapmış oldukları avans taleplerinin görüntüleneceği alt modüldür. Yolluk Süreci Yurtiçi görevlendirilmelerinde, ilgili personelin yolluk bildirimini e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilmeleri için kullanılan alt modüldür.

15 Referanslar Kamu İdaresi İşlemleri- Merkezi yönetim bütçesi içerisinde yer alan kamu idareler ilişkin bilgilerin tutulduğu alt modüldür. Kamu Birimi İşlemleri- Kamu idaresinde yer alan birimlerin bilgilerinin tutulduğu alt modüldür. Harcama Birimi İşlemleri- Harcama biriminin tanımlanması, silinmesi veya sorgulanması işlemlerinin yapılabileceği alt modüldür. Ödeme Kalemi İşlemleri- Ödeme kalemlerinin tanımlanması, silinmesi veya sorgulanması işlemlerinin yapılabileceği alt modüldür. Kesinti İşlemleri- Ödemelerden yapılacak olan kesintilerin tanımlanması, silinmesi veya sorgulanmasına ilişkin işlemlerin yapılabileceği alt modüldür.

16 Taşınır Yönetimi Taşınır İşlemleri TİF Listesi Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemi (TKYS) üzerinden veya kamu idarelerinin kendilerine ait varlık yönetim sistemlerinden düzenlenmiş olan Taşınır İşlem Fişlerinden, ödemeye ilişkin olanlarının listeleneceği alt modüldür. Yardım Sistemin kullanımına ilişkin kılavuz, eğitim videosu gibi sistemin kullanımına ilişkin yardımcı materyallerin bulunduğu modüldür.

17 Bilgi Kaynakları bkmybs.maliye.gov.tr Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi projesi ile ilgili her türlü bilgi ve içeriğin paylaşıldığı internet sitesi mys.muhasebat.gov.tr Yeni Harcama Yönetim Sistemi canlı ortam adresi muhasebe.muhasebat.gov.tr Yeni Devlet Muhasebesi Bilişim Sistemi canlı ortam adresi kimlik.muhasebat.gov.tr Yeni Kimlik Yönetim Sistemi canlı ortam adresi forum.muhasebat.gov.tr Tanımlı kullanıcılar arasında görüş ve içerik paylaşımı ile kullanılacak olan forum uygulaması egitim.muhasebat.gov.tr Uygulamalara ilişkin eğitim videoları

18 Bilgi Kaynakları sbr.gov.tr
Çalışmalar kapsamında belirlenen e-Belge standartlarının ve diğer ilgili birlikte işlerlik standartlarının yayımlanacağı Standart Belge ve Raporlama paylaşım sitesi SBR-TR Taksonomi Mimarisinin Oluşturulması – Tamamlandı. Taksonomi ve Şemaları Geliştirilen/Uyarlanan Belgeler 1- Fatura – Devam Ediyor. 2- Harcama Talimatı Onay Belgesi  – Devam Ediyor. 3- Muhasebe İşlem Fişi – Devam Ediyor. 4- Muhasebe Kayıtları  – Devam Ediyor. 5- Ödeme Emri Belgesi  – Devam Ediyor. 6- Tahakkuk Fişi – Devam Ediyor. 7- Teminat Mektubu – Devam Ediyor. 8- Varlık İşlem Fişi  – Devam Ediyor.

19 Strateji Geliştirme Daire Başkanı
Devam Eden Çalışmalar e-Tedarik Süreçleri Varlık Yönetim Kurgusu Raporlama Modülü Denetim Yolluk Avansı Alt Modülü Tanımlamalar Modülü e-teşekkürler Nureddin GÜL Strateji Geliştirme Daire Başkanı


"Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Projesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları