Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DRAMA UYGULAMALARI, DRAMANIN DİĞER SANAT ALANLARI İLE İLİŞKİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DRAMA UYGULAMALARI, DRAMANIN DİĞER SANAT ALANLARI İLE İLİŞKİSİ"— Sunum transkripti:

1 DRAMA UYGULAMALARI, DRAMANIN DİĞER SANAT ALANLARI İLE İLİŞKİSİ

2 DRAMANIN DİĞER SANAT ALANLARI İLE İLİŞKİSİ
Müzik Dans Heykel Edebiyat Resim Tiyatro

3 Müzik Müzik, ısınma çalışmalarında grubu birbiri ile kaynaştırmakta, dramaya ve bir sonraki aşamaya hazırlamaktadır. Canlandırma aşamasında ise şarkı söyleme, müzik dinleme, beste ve ritim çalışmaları vb. yapılabilmektedir. Dinlenme aşamasında ise müziğin dinlendirici ve rahatlatıcı özelliğinden yararlanılmaktadır.

4 Dans Dans da müzik gibi dramada sıklıkla kullanılmaktadır. Dans, dramanın amacına bağlı olarak katılımcının vücudunu estetik bir şekilde kullanmasını sağlar.

5 Heykel Donuk imge gibi teknikler ile görsel uzamsal zeka gelişmektedir. Bu çalışmalar özellikle küçük çocuklarda heykel sanatı ile ilgili farkındalık oluşturmaktadır.

6 Edebiyat Dramada katılımcıların ilgisini çekerek onları teşvik edebilecek ve kendi eğlenceli oyunlarını doğaçlamalarına yardımcı olabilecek masal, öykü, efsane, roman, şiir gibi çeşitli edebiyat alanlarını kullanmak mümkündür (Aral, Baran, Pedük, Erdoğan, 2003).

7 Resim Dramada yapılan çalışmanın özelliğine bağlı olarak katılımcının duygu ve düşüncelerini ifade etmesinde, drama çalışmasının değerlendirilmesinde vb. kullanılmaktadır. Bazen de resmin kendizi bir drama materyali olarak kullanılabilmekte, resimden yola çıkarak pek çok çalışma yapılabilmektedir.

8 Tiyatro Tiyatro ve drama birbiri ile ilişkili olup tiyatroda kullanılan pek çok teknik dramada da kullanılmaktadır. Ayrıca liderin başarılı olması için tiyatral yeteneğinin, tiyatro bilgisinin olması beklenmektedir.

9 DRAMA UYGULAMALARI Öğretim üyesi dramanın sanat alanları ile ilişkisine yönelik uygulama yaptırır.

10 Kaynaklar Aral, N., Baran, G., Pedük, Ş., Erdoğan, S. (2003). Eğitimde Drama. İstanbul:Ya-Pa Yayınları


"DRAMA UYGULAMALARI, DRAMANIN DİĞER SANAT ALANLARI İLE İLİŞKİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları