Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CEZA EVLERİNDE BÜYÜMEK ZORUNDA KALAN ÇOCUKLARA GERÇEK HAYATI TANITMA ÇALIŞMASI MERVE NUR ÜNER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CEZA EVLERİNDE BÜYÜMEK ZORUNDA KALAN ÇOCUKLARA GERÇEK HAYATI TANITMA ÇALIŞMASI MERVE NUR ÜNER."— Sunum transkripti:

1 CEZA EVLERİNDE BÜYÜMEK ZORUNDA KALAN ÇOCUKLARA GERÇEK HAYATI TANITMA ÇALIŞMASI
MERVE NUR ÜNER

2 Ceza Evleri’nde doğan veya ailesinin suç işlemesi sonucu orada yaşamak durumunda kalan çocukları hedef alan bir sosyal sorumluluk kampanyasıdır.

3 Ne Yapacağız? Cezaevinde dört duvar ve parmaklıklar arasında büyümek zorunda kalmış; çocukları sosyal hayatla ve dış dünyayla tanışmalarını sağlayacağız.

4 Nasıl Yapacağız ? Öncelikle bu çocuklar için özel bir mahalle oluşturacağız. İçerisinde bakkalından manavına berberinden terzisine gibi bir mahallede bulunan bütün öğelerin içinde yer aldığı bir ortam oluşturulacak. Gerçek bir mahalle yaşantısı geçirilmesin sağlanacaktır. Bu mahallede başka çocuklar ve gönüllüler bulunarak sıcak bir ortam oluşturulacak ’ler film seti gibi.

5 Çocuklar resmi prosedürler ve aile izinleri alınarak cezaevinden çıkartılarak gönüllü bireylerin gözetimi altında yapay mahallemize götürülecek. Bu mahallede çocuklara bir gerçek gün yaşatılacak.

6 Çocukların ellerine geçersiz kağıt paralar verilecek ve bu paralarla o mahallede oluşturulan statlardan alışveriş yapması istenecek. Statlarda bulunan her ürün sponsorlarımız tarafından çocuklara hediye edilecek fakat çocuklar onları para ile satın aldıklarını sanacaklar.

7 Örneğin; Çocuk ayakkabı standına gidecek ayakkabı deneyerek beğendiği ayakkabıya alacak.
Belediye otobüsüne binecek kart okutacak. Kasaba gidecek kıyma çekilme işlemine izleyerek kıyma alacak.

8 Amacımız Cezaevlerinde dört duvar ve parmaklıklar arkasında büyümek zorunda kalan bu çocukların, dış dünyaya ve sosyal hayata olan özlemlerini gidermek. Gerçek yaşamın nasıl olduğunu öğretmek ve adaptasyon sorunu yaşamalarını önlemek.

9 Yapılacak bu etkinlik öncesinde refakatçi olmak isteyen gönüllülerimize terapistler tarafından eğitim verilecektir. Velilerinden çocuklar alınmadan önce çocuklardan birer resim çizmelerini isteyeceğiz. Çocuklarımıza sahte paralar verip oluşturacağımız mahalle içerisinde gerçek alışverişler yapmasını sağlayacağız.

10 Çocuklara gerçek bir gün yaşatırken annelerine de seminer vererek hem kendileri için hem de çocukları için mental rahatlama sağlamayı amaçlamaktayız. Çocuklara gönüllü refakatçi olan kişilerin gün sonunda çocuğun söyledikleri arasında önemli bulduklarını not etmesini isteyeceğiz. Çocuklardan gün sonunda yeni bir resim çizmelerini isteyecek ve uzmanlar tarafından psikolojik analize tabii tutularak çocuklara özel terapiler uygulanacaktır.

11 Ceza Evleri’nde kalan çocuklar için hazırlanmış olan bu sosyal sorumluluk kampanyası, Sevgi Evleri kampanyası ile de genişletilebilinir.

12 Teşekkür Ederim 


"CEZA EVLERİNDE BÜYÜMEK ZORUNDA KALAN ÇOCUKLARA GERÇEK HAYATI TANITMA ÇALIŞMASI MERVE NUR ÜNER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları