Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ"— Sunum transkripti:

1 GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
23 MART 2017 ANKARA

2 GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ
Proje, 15 Şubat 2016 tarihinde başlamış olup, süresi 15 aydır. Proje ortakları; Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (SETBİR) ve İspanya, Valensiya Bölgesel Gıda Federasyonu (FEDACOVA)’dır.

3 GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ
Projenin amacı; Türkiye’nin AB üyeliği süreci dâhilinde, Türkiye ve AB üye ülkelerindeki gıda sektörüne ait sivil toplum kuruluşları arasında yüksek düzeyde karşılıklı işbirliği sağlamak, gıda güvenliği ve gıda katkı maddeleri konularında KOBİ’leri ve tüketicileri bilinçlendirmek hedeflenmektedir. Türkiye ve AB Üye ülkelerindeki sivil toplumlar arasında kuvvetli bağ oluşturma ve yüksek seviyede iş birliği sağlama, projenin spesifik hedefleri arasında yer almaktadır.

4 GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ
Başlıca Etkinlikler Sektördeki üretim süreçleri, paketleme, etiketleme, taşımacılık ve depolama koşulları ile ilgili araştırmalar yapmak. Gıda güvenliği ve gıda endüstrisinde kullanılan katkı maddeleri ile ilgili bir sektör raporu hazırlamak. Et ve sütte gıda güvenliği ve katkı maddeleri konusunda KOBİ’lere; gıda güvenliği, gıda katkı maddeleri ve etiketleme konusunda tüketicilere yönelik iki farklı eğitim modülü hazırlamak. Ankara ve Valencia’da uluslararası toplantılar düzenlemek. İstanbul ve İzmir’de KOBİ’lere; Ankara’da hem tüketicilere hem de KOBİ’lere yönelik eğitimler düzenlenecektir.

5 GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ
PROJE FAALİYETLERİ İlk olarak 12 Nisan 2016 tarihinde, sektör temsilcileri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile AB Bakanlığı yetkililerinin de katılımı ile bir açılış toplantısı düzenlenmiştir.

6 PROJE FAALİYETLERİ Projede hedeflendiği üzere tüketicilere ve KOBİ'lere verilecek olan eğitimlerde kullanılmak üzere eğitim modülleri hazırlanmıştır. Bu kapsamda ilk uluslararası toplantı Mayıs 2016 tarihleri arasında, Valencia’da gerçekleştirilmiştir.

7 PROJE FAALİYETLERİ İkinci uluslararası toplantı ise  26 – 27 Eylül 2016 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilmiştir. Söz konusu uluslararası toplantılarda, AB ve Türkiye’deki gıda güvenliği uygulamaları yerinde incelenmiştir. AB gıda güvenliği, gıda katkı maddeleri ve etiketleme uygulamaları konusunda biri tüketicilere üçü ise KOBİ’lere yönelik gerçekleştirilecek olan eğitimler ve eğitim materyalleri konusunda görüş alışverişinde bulunulmuştur.

8 PROJE FAALİYETLERİ Eğitim modüllerinin hazırlanmasının ardından tüketicilere ve KOBİ’lere yönelik eğitim seminerleri verilmiştir. 26 Ekim 2016: Tüketici Eğitim Semineri-Ankara 23 Kasım 2016: KOBİ Eğitim Semineri-İstanbul 12 Ocak 2017: KOBİ Eğitim Semineri-İzmir

9 Projemiz Hakkında ayrıntılı bilgi için:


"GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları