Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Toprak önemli doğal kaynaklarımızdan biridir. Uygun koşullarda 1cm toprağın oluşması için 100-400 yıl geçmesi gerekir. Bu toprak işlenebilir, verimli.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Toprak önemli doğal kaynaklarımızdan biridir. Uygun koşullarda 1cm toprağın oluşması için 100-400 yıl geçmesi gerekir. Bu toprak işlenebilir, verimli."— Sunum transkripti:

1

2  Toprak önemli doğal kaynaklarımızdan biridir. Uygun koşullarda 1cm toprağın oluşması için 100-400 yıl geçmesi gerekir. Bu toprak işlenebilir, verimli bir yapıya kavuşması için en az 3000 ile 12000 yıl geçmesi gerekir.

3

4  Birden çok mineralin bir araya gelmesiyle oluşan yapıya kayaç denir. Mineraller birleşerek taş parçacıklarını, taş parçacıkları da birleşerek kayaçları meydana getirir. Tabi burada kayaçlar birden fazla veya tek mineralden de oluşabilir. Yani bir kayacın yapısında sadece bir mineral olabileceği gibi birden çok mineral de bulunabilir.

5

6 1-Organik Tortul Taşlar A-Mercan Kalkeri B-Tebeşir C-Kömür

7 2-Fiziksel (Mekanik) Tortul Taşlar A-Kiltaşı (Şist) B- Kumtaşı(Gre) C-Çakıltaşı (Konglomera)

8 3-Başkalaşmış (Metamorfik) Taşlar A-Mermer B-Gnays C-Fillat www.egitimhane.com


" Toprak önemli doğal kaynaklarımızdan biridir. Uygun koşullarda 1cm toprağın oluşması için 100-400 yıl geçmesi gerekir. Bu toprak işlenebilir, verimli." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları