FEDERASYON NEDİR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ULUSAL GÜVENLİK MİLLİ GÜVENLİK KAVRAMI VE KAPSAMI
Advertisements

1.3 DEVLET ŞEKİLLERİ.
KAZANIMLAR 5. Bir Türk vatandaşı olarak cumhuriyetin Türk milletine kazandırdığı vatandaşlık temel hak ve sorumlulukları bilincini kazanır.
İNSAN HAKLARI.
C)CUMHURİYET'İN BEKÇİLERİNE...
AB HUKUKU DOÇ. DR. MUSTAFA ÇEKER.
MALİ SOSYOLOJİ
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNDA VATANDAŞLIK VE BİREYSEL HAKLAR
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNUN İLKELERİ
Siyaset Bilimine Giriş
MONARŞİ: Devlet başkanlığının irsi olarak intikal ettiği devlet şekli olarak tanımlanmaktadır. Monarşik devlet şeklinde hakimiyetin kaynağı veya.
HUKUKUN KAYNAKLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
ADAYLIK TEMEL EĞİTİM PROGRAMI
MAHALLİ İDARELER (Yerel Yönetimler)
1924 ANAYASASI.
EKONOMİK İŞBİRLİĞİ VE KALKINMA TEŞKİLATI (OECD)
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
Hukukun Temel Kavramları
2.HUKUKUN BÖLÜMLERİ “Hukukun dokusunda iki çeşit ilişki vardır. Bunlardan biri, yönetenlerle yönetilenler arasındaki ilişkilerdir. Öbürü ise, kişilerin.
ANAYASA REFERANDUMU’NA NE DİYORUZ ? Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği *İstanbul Barosu Başkanlığı’nın çalışmasından yararlanılarak hazırlanmıştır.
ANAYASA HUKUKUNA GİRİŞ
MUT MAHALLİ İDARELER SEÇİMİ OY İSTATİSTİKLERİ
Avrupa Birliği Ekonomisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı
AB Hukuku I.Hafta Tarihsel Süreç.
1 U.A SİYASİ KURULUŞLAR HAFTA 2 TANIM VE SINIFLANDIRMA.
5/A MERKEZİ YÖNETİM HARUN DOLMA.
BİRLİK 1. 2  Siyasal ve Ekonomik boyutlarıyla Birlik Kavramı ve Düşüncesi  Siyasi Birlikler  Üniter  Federal  Konfederal  Uluslararası-Uluslarüstü.
İDARE HUKUKU BİRİNCİ BÖLÜM Öğr. Gör. A. Çağlar ERKAN.
Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi
ALMANYA‘DA YAŞAMAK GÜVENLİK ORGANLARI ve YARGI. Güvenlik Organları: Ülkenin iç güvenliğini eyalet düzeyince yönetilen polis örgütü sağlar. Federal düzeyin,
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Türk Yargı Sistemi
TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA DÜZENİ
Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Türk Anayasa Düzeni Giriş
KENTSEL SİYASET-5. KENTSEL SİYASET-5 Kentsel Siyaset-5 Doç.Dr. Ahmet MUTLU.
2709 sayılı TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI Anayasanın bağlayıcılığı ve üstünlüğü MADDE 11 – Anayasa hükümleri;  Yasama,  Yürütme ve  Yargı organlarını,
BİRLİK.
AB Avrupa’nın siyasi ve ekonomik bütünleşmesini insan hakları ile hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde sağlamak amacındaki demokratik Avrupa ülkelerinden.
2. Ders Sendika Kavramı, Kuruluş, Organlar Yönetici Güvencesi
1. HAFTA İ DARE KAVRAMI VE İ DARE HUKUKU. HEDEFLER  İ dare kavramı ö ğ renilecek, idare organı ve idari fonksiyon hakkında bilgi sahibi olunacak.  İ.
Türkiye’de Yönetim Kamu Yönetimin Örgütlenmesi
ULUSLARARASI CEZA HUKUKU
Sendika Kavramı, Kaynaklar, Kuruluş, Organlar, Yönetici Güvencesi
Süleyman Demirel Üniversitesi Aday Memur Temel Eğitimi
ASLİ KURUCU İKTİDAR:ANAYASALARIN YAPILMASI
Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi.
Temel HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA
MONARŞİ: Devlet başkanlığının irsi olarak intikal ettiği devlet şekli olarak tanımlanmaktadır. Monarşik devlet şeklinde hakimiyetin kaynağı veya sahibi.
YASALAR VE ÖZEL EĞİTİM.
ANAYASA REFERANDUMU’NA NE DİYORUZ
Hukukun TEMEL kavamları
Hukukun TEMEL kavamları
Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi
MEDENİ HUKUK.
Siyasal Örgütlenme Biçimi: Federal ve Tekçi Yapılar
HUKUKUN KAYNAKLARI Hukukun kaynakları, asıl kaynaklar ve yardımcı kaynaklar olarak ikiye ayrılır. Asıl kaynaklar: Yazılı ve yazısız kaynaklar Yardımcı.
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER
GÜVENLİK KONSEYİ (BM Antlaşması, m. 23 vd.)
Demokrasinin Temel İlkeleri Hazırlayanlar:M.Kerem GÜNGÖR Deniz ÇAPAR Kaan CANLI.
KOCATÜRK KOLEJİ KEMALPAŞA KAMPÜSÜ. İNSAN HAKLARI Sude Berf DEĞER Arda DUMAN Cemal Enes ÖZALP Medet KARABULAK Erdem KARAHAN.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ AYAŞ MESLEK YÜKSEKOKULU
1982 TARİHLİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI’NDA İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ Prof. Dr. Yasemin KARAMAN KEPENEKCİ Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
VII. Yasama yetkisi Yasama yetkisi Türk Milleti adına Türkiye Büyük Millet Meclisinindir. Bu yetki devredilemez.
III. Bireysel Başvurunun Kapsamı ve Nitelikleri
İskandinav Hukuk Çevresi
1) 1921 Anayasası/ Teşkilat-ı Esasiye Kanunu (20 Ocak 1921)
Sunum transkripti:

FEDERASYON NEDİR

Federal devlet ortak bir anayasa altında birleşmiş devletlerin oluşturduğu bir devlet biçimidir. Federasyonu oluşturan devletlere ‘Federe Devletler’ bunların oluşturduğu devlete ‘Federal Devlet’ denir. FEDERE DEVLET FEDERE DEVLET FEDERAL DEVLET FEDERE DEVLET FEDERE DEVLET FEDERE DEVLET

Avusturya Rusya ABD Kanada Hindistan Almanya gibi devletler federal devlete örnek gösterilebilir.

ARİZONA EYALETİ(FEDERE DEVLETİ) NEW MEXİCO EYALETİ(FEDERE DEVLETİ)

Federe devlet içinde yaşayanların iki tür vatandaşlığı vardır. Hem bir federe devletin, hem de federal devletin vatandaşlarıdır. Federal devlet Federe d.

Federal devletin ve federe devletlerin birer anayasası vardır. Devlet egemenliğinin içte kullanılması federe devletlerle, federal devlet arasında bölüşülmüştür. Dış egemenliğin kullanılması ise federal devlete aittir.

Federal sistemin tercih edilmesinin çeşitli nedenleri vardır: Tarihsel benzerlikler é 2. Dış tehdidin varlığı veya uluslar arası meselelerde daha etkin bir rol oynama arzusu 3. Coğrafi büyüklük

KONFEDERASYON FEDERASYON KAYNAK Uluslararası antlaşmayla kurulur. Anayasayla kurulur. BAĞIN NİTELİĞİ Üye devletler arasındaki bağ akdidir. Anayasal niteliktedir. AYRILMA HAKKI Üye devletler üyelikten çıkabilir. Ayrılma hakkı yoktur. U.ARASI KİŞİLİK Üye devletlerin de var. Sadece federal devletin vardır. DIŞ İLİŞKİLERDE Üye devletler bağımsızdır. Federe devletler federal devlete bağlıdır. ZORLAMA GÜCÜ Konfederasyonun üye devletler üzerinde zorlama gücü yoktur. Var. VATANDAŞLIK Sadece üye devletlerin vatandaşlığı var. İki Tür Vatandaşlık Var.(Federal Vatandaşlık+Federe Vatandaşlık)

ÜNİTER DEVLET FEDERAL DEVLET DEVLET SAYISI Tek devlet var. İki tür devlet var: Bir federal devlet, birden çok federe devlet HUKUK DÜZENİ Tek bir hukuk düzeni var. İki tür hukuk düzeni var: Bir federal hukuk düzeni, birden çok federe hukuk düzeni Y.Y.Y. ORGANLARI Tek yasama, yürütme ve yargı organı vardır. İki tür organ vardır: Federal yasama, yürütme, yargı; federe yas.yür.yar. organları YETKİ PAYLAŞIMI Merkezi idare ile adem-i merkezi idare arasında kanunla yapılır. Federal devlet ile federe devlet arasındaki yetki paylaşımı anayasayla yapılmıştır.