Soru Avrupa Yurttaşlığı Girişimi Başarılı Olabildi mi?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KİŞİSEL VE KURUMSAL GELİŞİM OLARAK
Advertisements

Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI’na GENEL BAKIŞ
BİLGİ TOPLUMU KENTLERİ
Avrupa Birliği.
ÅRHUS ya da AARHUS Nasıl okunur Halkın şikayeti.
KAZANIMLAR 5. Bir Türk vatandaşı olarak cumhuriyetin Türk milletine kazandırdığı vatandaşlık temel hak ve sorumlulukları bilincini kazanır.
T.L. Zone Güncel Ekonomik Sorunlar 26 Şubat 2014 Dr. Okyay UÇAN.
AB HUKUKU DOÇ. DR. MUSTAFA ÇEKER.
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNDA VATANDAŞLIK VE BİREYSEL HAKLAR
Eğitim ve Kültür ( ULUSAL AJANS ) AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ HOŞ GELDİNİZ.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
AB Rekabet Politikası ve İç Pazar
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
Support to Local Administration Reform 1 Birlik için stratejik yönün tanımlanması.
SUNUŞUN İÇERİĞİ TÜRKİYE – AB ÜYELİK SÜRECİ AVRUPA BİRLİĞİ TARİHİ
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Tarihte hiçbir zaman mutlak gerçek yoktur...
halkları için barış, zenginlik ve istikrar sağlamak; kıtadaki bölünmelerin üstesinden gelmek halkların güvenlik içinde yaşamalarını sağlamak dengeli.
 Jean Monnet Burs Programı, AB üyesi bir ülkedeki üniversitede ya da üniversiteye e ş de ğ er bir kurulu ş ta yüksek lisans e ğ itimi veya ara ş tırma.
AVRUPA BİRLİĞİNDE ÜYELİK
Kooperatifler ve 2012 Birleşmiş Milletler Uluslararası Kooperatif Yılı Simel Eşim Uluslararası Çalışma Örgütü Kooperatif Bölüm Şefi.
Avrupa Birliği Sosyal Politikası Kadın-Erkek eşitliği
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
AVRUPA BİRLİĞİ KÜLTÜR POLİTİKASI. Avrupa Birliği ya da kısaca AB, yirmi yedi üye ülkeden oluşan ve toprakları büyük ölçüde Avrupa kıtasında bulunan siyasi.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük CUMHURİYETÇİLİK
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE
DEMOKRASİNİN SERÜVENİ
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-2
BAŞARI Kazanım: Başarı ve başarısızlığa neden olan etmenleri belirler.
Sosyalbilgiler Öğreniyorum
Kopenhag Kriterleri Ümit Boynukalın.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
SOSYAL BİLGİLER 5. SINIF DERS KİTABI 7
AB Hukuku I.Hafta Tarihsel Süreç.
Vatandaşlık Sorumluluklarımız
ETİK SÖZLEŞME.
BİRLİK 1. 2  Siyasal ve Ekonomik boyutlarıyla Birlik Kavramı ve Düşüncesi  Siyasi Birlikler  Üniter  Federal  Konfederal  Uluslararası-Uluslarüstü.
Avrupa Birliği Eğitim Programları
Safiye BAYRAKTAR. Fransız iktisatçı ve maliyeci Milletler Cemiyeti genel sekreter yardımcılığına atandı Avrupa birliği fikri.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI. Eğitim Programları SokratesComeniusErasmus Leonardo da Vinci Youth- Gençlik.
Soru; Türkiye’nin üyeliğinin muhtemel etkileri neler olabilir?
Avrupa Birliği Türkiye İlişkileri
BİRLİK.
EĞİTİMİN POLİTİK TEMELLERİ
2. Hafta sorusu: Lizbon Anlaşması AB’nin kurumsal yapısında nasıl bir değişikliğe neden olmuştur. AB Lizbon anlaşması sonrası Demokratik bir yapıya kavuşmuş.
AB KURUMLARI VE KARAR ALMA YÖNTEMLERİ Avrupa Birliği Maliyesi Sakarya Üniversitesi/SBF-Maliye Yrd. Doç. Dr. Harun KILIÇASLAN.
TÜRKİYE – AB İLİŞKİLERİ
DEMOKRASİ NEDİR?. Gücünü halktan alan, yönetimde halk iradesinin etkin olduğu eşitlik, adalet, özgürlük, insan hakları prensibine dayanan anlayışa demokrasi.
GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ.
KUZEY EFTAL SESLİOKUYUCU
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
İNSAN HAKLARI. İNSAN HAKLARI İnsan hakları nedir? İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını.
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNDA İNSAN HAKLARI. İNSAN HAKLARI KAVRAMI İnsan hakları, genel olarak kişinin insanca yaşaması için gerekli olan, vazgeçilmez ve dokunulmaz.
SKY 423 Avrupa Birliği ve Sağlık Politikaları
KOCATÜRK KOLEJİ KEMALPAŞA KAMPÜSÜ. İNSAN HAKLARI Sude Berf DEĞER Arda DUMAN Cemal Enes ÖZALP Medet KARABULAK Erdem KARAHAN.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNDA İNSAN HAKLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Siyaset Bilimi II 9. Hafta: milliyetçilik.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Soru Avrupa Yurttaşlığı Girişimi Başarılı Olabildi mi?

Neden Avrupa yurttaşlığı? 2 temel neden; 1-Tek pazarın getirdiği yenilikler 2-Sosyal ve siyasi birleşme ‘Biz devletler koalisyonu kurmuyoruz insanları birleştiriyoruz’ Jean Monnet

Avrupa halklarının ilgisizliğinin nedenleri? -Tek pazarın oluşturulması kar amaçlı -Sadece iş adamlarını ilgilendiriyor -İç pazarın sorunsuz işlemesini amaçlıyor -Avrupa politikalarının halktan kopuk olması -Avrupa Birliği hakkında tam bilgi sahibi olunamaması -Kazanacakları pek bir şey olmadığını düşünmeleri Nasıl? Parlamento seçimlerine katılım düşük Yapılan anketler

Maastricht Anlaşması 17. madde ‘Birlik Yurttaşlığı’ madde: Serbest dolaşım hakkı 19. madde: Belediye seçimlerine katılma AB parlamento seçimlerine katılma 20. madde: AB temsilciliklerinden yararlanma 21. madde: Dilekçe ve başvurma hakkı

Amsterdam Anlaşması -AB kurumlarına başvurulan dilde cevap almak -Kurumların belgelerine ulaşabilme -Her türlü ayrımcılığın yasaklanması (din, dil, cinsiyet, yaş, bedensel özür, cinsel tercih yanında uyruk) Uygulamaya dönük; AB eğitim programları (Sokrates, Leonardo) Akademik ve öğrenci değişimi (Erasmus)

Neden hala başarısız? 1- Bir devlete üyeliği ifade etmiyor 2- İnşa halinde bir süper güç 3- Ulus-devletçilik mi? Ulus üstücülük mü? 4- Askerlik ve savunma politikası yok 5- Köken ile ilgili birlik yok

6- Önce ilke sonra bilinç? 7- Ortak dil mevcut değil 8- Ortak çıkar zayıf 9- Yönetime katılma zayıf 10-Zaten vatandaşlık bağları var 11- Göçmen sorunu

Özetle temel sorunlar; Üyeleri bir araya getiren tehditlerin ortadan kalkması Demokrasi açığı Milliyetçiliğin artması Avrupalılık sembolik bir çaba olarak kaldı Ulus devletler, ulusal egemenlikler, ulusal çıkarlar ve milliyetçilik ön planda

Robert Gilpin testi Bağlılık ve kendini feda etme testi