AMBALAJLAR ÜZERİNDEKİ SEMBOL VE İŞARETLER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tehlikeli Kimyasallar Yönetimi Şube Müdürü
Advertisements

LABORATUVAR GÜVENLİĞİ
“BU ATIK, GÖR NASIL OLUR KATIK”
KİMYASAL TEHLİKE İŞARETLERİ
Sorular ve Cevaplar.
Çevremizdeki her maddenin bir sıcaklığı
ISI VE SICAKLIK Yunus Emre KARAKUŞ Fen ve Teknoloji.
AMBALAJ VE GERİ DÖNÜŞÜM
HALİL AYCAN Sınıf Öğretmenliği (i.ö.) 2/B
Dr Hüdai Kara  23 Mart 1992 tarihinde yürürlüğe girmiş  Çiçek sembolü logolu  Tüm Avrupa Birliğinde geçerli  Performans ve çevre bazlı en yüksek.
Give our planet a hand and save the next generation
Dr Hüdai Kara Temmuz  23 Mart 1992 tarihinde yürürlüğe girmiş  Çiçek sembolü logolu  Tüm Avrupa Birliğinde geçerli  Performans ve çevre bazlı.
Atık madde olarak neler toplanabilir?. Ambalaj atıkları.
MADDENİN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
ÇEVKO ‘nun Sorumlulukları ve Belediyelerle Çalışma Sistemi
RİSK VE GÜVENLİK KODLARI
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
GIDA GÜVENLİĞİ TÜKETİCİ HATTI 2008 YILI FAALİYET RAPORU “GÜVENLİ GIDA SAĞLIKLI TÜRKİYE”
AMBALAJ ATIKLARI YÖNETİMİ EĞİTİMİ.
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
PLASTiK MALZEMELERİN GERi KAZANIM YOLCULUĞU
AMBALAJ ATIKLARI GERİ KAZANIMI Ve ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ
AMBALAJ ATIKLARININ GERİ KAZANIMI
ÜNİTE:4 YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK KONU:ELEKTRİK AKIMI HAZIRLAYAN:
ASİTLER VE BAZLAR MADDELERİ NASIL ETKİLER?
KOMPOZiT MALZEMELERİN GERi KAZANIM YOLCULUĞU
Maddenin Tanecikli yapısı ve Isı Maddenin tanecikli yapısı geçen derslerimizde işlenmişti. Atom ve molekül tanecikleri aralarındaki boşluklardan dolayı.
GERi DÖNÜŞÜM YOLCULUĞU
Patlamaların önlenmesi ve patlamadan korunma MADDE 5 – (1) İşveren, patlamaların önlenmesi ve bunlardan korunmayı sağlamak amacıyla, yapılan işlemlerin.
Atmosferik Kirleticiler
Geri Dönüşüm ve Türkiye'deki Durumu
 1970’lerin ilk yarısında Nuri Çomu’nun çırçır ve çeltik alanında yaptığı akılcı ve cesur yatırımlarla temellerini atmıştır.  1976 yılında Sunar Özlem.
SOSYAL BİLGİLER DERSİ KONUSU
ISININ MADDELER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MSDS
TİCARETTE TEKNİK ENGELLER Şubat 2013 ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ (ÜGD) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Maddenin Tanecikli yapısı ve Isı Maddenin tanecikli yapısı geçen derslerimizde işlenmişti. Atom ve molekül tanecikleri aralarındaki boşluklardan dolayı.
YENİ KELİMELER 12.DERSİN TERCEMESİ Günümüzde, yollardaki ulaşım araçları büyük bir hızla artmıştır. Bugün yollarımız otomobiller, kamyonlar, otobüsler.
Avrupa 2020 Vizyonu ve hayat boyu öğrenme stratejisi Avrupa 2020 Vizyonu (EC, 2010a; EC, 2010b), üç önceliğe sahiptir: Akıllı büyüme: Akıllı büyüme: Bilgi.
GÜVENLİK İŞARETLERİ.
UYGULAMALAR. UYGULAMALAR Katı Atıklar Koruma Parkında Terk Edilmiş Arabalar, Avustralya Parkta Katı Atık ve Geri Dönüşüm Konteynerleri, Illinois.
HOŞGELDİNİZ HOŞGELDİNİZ.
BEN BİLİNÇLİ BİR TÜKETİCİYİM
GÜVENLİĞİMİZ VE KİMYA İREM ÖZTAMEL 9\H 1354.
BİLİNÇLİ TÜKETİCİ VE KAYNAKLARIMIZ.
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 2016/ANKARA GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GIDA KONTROL VE LABORATUVARLAR DAİRE BAŞKANLIĞI.
I. Evsel atıklar Günlük hayatta ve sanayide kullanılan milyonlarca çeşit madde vardır. Bu maddelerin büyük çoğunluğu bir süre kullanıldıktan sonra fiziksel.
FEN VE TEKNOLOJİ LABORATUVARINDA GÜVENLİK
1=) “CE” İŞARETİ  “CE” işareti Fransızcada Avrupa normlarına uygunluk anlamına gelen “Conformite Europeenne” sözcüklerinin baş harflerinden oluşmaktadır.
GERİ DÖNÜŞÜM.
Fen Bilimleri Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm
EKOLOJİK TEKSTİL.  Ekolojik tekstil (Eko-Teks) 1990’ ların başında çevre ve insan sağlığına uygun tekstil üretimini temel alan bir anlayışla ortaya atılmıştır.
Standardizasyon.
YÖNDER OKULLARI İZMİR HAZIRLIK SINIFI.
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Ambalajların Üzerindeki İşaretlerin Anlamları
Kaliteli Malzeme Dayanıklı Gövde Galvaniz Kaplama KARMA METAL SIVI KİMYASAL YAĞ DEPOLAMA DAMLAMA PALETİ KÜVETİ İMALATI.
TBS’DE OLUŞAN ARTIK VE KAYIPLAR ÇÖPLERİN KALDIRILMASI
Ambalajlama.
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
ISO HACCP ve ISO22000.
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
MARKA NEDİR ? Marka nedir ? Bir ticari malı, herhangi bir nesneyi tanıtmaya, benzerinden ayırmaya yarayan özel isim veya işaret. Markalar 4 çeşittir.
Tüketicinin İyi Bir Çevrede
ASİTLER VE BAZLAR ASİTLER(HASİT)  Asitler, suyla Hidrojen iyonları üreten hidrojen bileşimleridir. Hidrojen iyonları çözeltiyi asidik yapar. Asitler.
GÖSTERGEBİLİM YRD.DOÇ CANAY UMUNÇ İSMAİL DURGUN
Asit ve Bazların Taşıma, Depolama ve Kullanımı, Sağlık ve Güvenlik Açısından Önemli Tedbir ve Yöntemler Zeliha IŞIK
Kimyasal atıklarla çalışan işçilerin iş sağlığı ve güvenliği.
KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLAR
İSTİKLÂL MARŞI MIZ Öğrenme Alanı: A. DİNLEME-SÖYLEME-ÇALMA
Sunum transkripti:

AMBALAJLAR ÜZERİNDEKİ SEMBOL VE İŞARETLER SEMBOL, İŞARET, KODLAR ANLAMLARI Ambalajın geri dönüşümlü veya geri kazanımlı olduğunu gösteren sembol. Geri dönüştürülmüş maddeden elde edilmiş ürünlerin ambalajlarında kullanılan sembol ÇEVKO Vakfı üyesi olanların kullandığı ambalaj sembolüdür. Geri kazanım sorumluluğunu ÇEVKO’ya devrettiğini gösteriyor. Gıda maddeleri ile temas eden madde ve malzeme ambalajlanmasında kullanılan semboldür. Bu sembol, ambalaj malzemesinin gıdaya temas ettiği (değdiğini) anlatır. 

Patlayıcı ürün içermektedir. Oksitleyici ürün içermektedir. Alevlenebilir ürün içermektedir. Toksik(zehirli) ürün içermektedir. İçerisindeki ürün deriyle teması halinde tahriş edebilir.

Solunum yolu enfeksiyonuna neden olabilecek ürün içermektedir. Kullanımı sonrasında doğaya bırakılmamalıdır. Çevreye zararlı ürün içermektedir. Sağlığa zararlı ürün içermektedir. Sıkıştırılmış gaz içermektedir. Çöp Adam :Tüketiciye yönelik bir işarettir. Ürünü kullandıktan sonra ambalajını çöpe atınız.

Avrupa Birliği'nin teknik mevzuat uyumu çerçevesinde Ambalaj üzerinde açılıp kapanan bir kapağın ya da mekanizmanın olduğunu anlatır. Avrupa Birliği'nin teknik mevzuat uyumu çerçevesinde güvenlik koşullarına uygun olduğunu gösteren bir işarettir.  Ambalajlanacak ürünün +, - toloransı olmaksının %100 net dolum olduğunu anlatan semboldur. Türk malı olduğunu anlatılan sembol.

‘’Ambalajın içindeki malzeme kırılabilir.” anlamına gelen sembol. “Ambalajın içindeki malzemeyi nemden koruyunuz.” anlamında kullanılam sembol “Güneş ışığından koruyunuz.” anlamına gelen sembol.

1. Kağıt/karton malzemesinden imal edildiğini gösteren simge.   2. Metal bir malzemeden imal edildiğini gösteren geri dönüşüm. 3. Ürünün cam malzemeden imal edildiğini gösteren bir geri dönüşüm simgesi. 4. Ambalajın geri dönüşebilir malzemeden olduğunu gösteriyor.

1- Barkod   2- Hizmet üreten sektörlerde, iş yerleri, kurum veya kuruluşların verdiği hizmetlerin yeterliliğinin, ilgili Türk Standardına ve/veya Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanmış olan kriterlere uygunluğunu gösteren bir belge. Geçerliliği 1 yıl 3- “Kullanımı sonrasında doğaya bırakılmamalıdır. Çevreye zararlı ürün içermektedir.” anlamına geliyor. 4- Trans yağ yoktur. 5-  Türk Malı