ISI VE SICAKLIK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çevremizdeki her maddenin bir sıcaklığı
Advertisements

ISI VE SICAKLIK Yunus Emre KARAKUŞ Fen ve Teknoloji.
MADDE ve ISI.
Hazırlayan: Ozan Doruk YAVUZ
ISI VE SICAKLIK.
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. * Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale geçmesine YOĞUŞMA denir. * Kar kışın yağar. Yağmur ise.
MADDENİN ISI ETKİSİYLE DEĞİŞİMİ
MADDENİN ISI ETKİSİYLE DEĞİŞİMİ
ISI NEDİR? Bir maddeyi oluşturan taneciklerin sahip oldukları hareket (kinetik) enerjilerinin toplamına ısı denir. Isı bir enerji türüdür ve ısı enerjisi.
3)Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
MADDENİN ISI ETKİSİYLE DEĞİŞİMİ
Isı Cisimleri Hareket Ettirir Yakıtların oksijenle birleşerek yanması sonucunda oluşan ısı enerjisi harekete dönüşebilir. Yediğimiz besinler enerji verir.
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI VE ISI
ISININ MADDE ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
5. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
GENLEŞME Isı alan cisimlerin moleküllerinin hareketi artar.
ISI MADDELERİ ETKİLER.
MADDE VE ISI.
MADDENİN ISI ETKİSİ İLE DEĞİŞİMİ
Maddenin Isı Etkisiyle Değişimi Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi
Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
Genleşme ve Büzülme Katı , sıvı ya da gaz halinde bulunan maddelerin hacimleri ısı aldığında artar, bu olaya genleşme denir. Aynı maddeler sıcaklığı düşük.
Maddenin Tanecikli Yapısı VE Isı
Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
Isı SICAKLIK.
MADDENİN HALLERİ VE ISI
FEN ve TEKNOLOJİ / ISI ve SICAKLIK
MADDENİN HALLERİ ve ISI
ISI MADDELERİ ETKİLER Kış aylarında hava sıcaklığının azalmasıyla maddelerin sıcaklığı da düşer. Bu durum tellerin büzülmesine yani gergin durmasına neden.
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI VE ISI
ISI MADDELERİ ETKİLER.
ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ ve ÖZ ISI
ISI VE SICAKLIK.
Isı ve Sıcaklık Farklıdır
MADDENİN ISI ETKİSİYLE HAL DEĞİŞİMİ
ISI ve SICAKLIK.
Isı ve sıcaklık Sıcaklık duyularla algılanmakta ve genellikle “sıcak” ve “soğuk” kavramlarıyla ifade edilmektedir. Ekleyen: Netlen.weebly.com.
ISI.
MADDE VE ISI.
MADDENİN ISI ETKİLEŞİMİ
ISI VE SICAKLIK.
ISI MADDELERİ ETKİLER.
MADDE VE ISI.
1- İletken : Isıyı iyi ileten maddelere ısı iletkeni denir. Isı iletkenlerini oluşturan tanecikler arasındaki boşluk çok azdır ve tanecikler düzenlidir.
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI VE ISI
ISI: Bir maddenin bütün moleküllerinin sahip olduğu çekim,potansiyel enerjileri ile kinetik enerjilerinin toplamına ısı denir.Isı bir enerji türüdür.Başka.
Sıcaklıkları farklı iki madde bir araya getirildiğinde maddeler arasında ısı alışverişi olur. Sıcaklığı yüksek olan maddeden düşük olan maddeye doğru bir.
ISI MADDELERİ ETKİLER.  Bir maddeye ısı verildiğinde madde ısınır ve sıcaklığı artar.Diğer bir deyişle madde ısınır.Maddeler ısı verdiğinde soğur ve.
Sıcaklıkları farklı iki madde bir araya getirildiğinde maddeler arasında ısı alışverişi olur.
HATİCE AKKOYUNLU SINIF ÖĞRETMENLİĞİ.
ISI MADDELERİ ETKİLER.
Isı ve Sıcaklık FEN VE TEKNOLOJİ.
ISI VE SICAKLIK.
Maddenin Halleri ve Isı
BARIŞ KALENDERFEN VE TEKNOLOJİ Kış aylarında hava sıcaklığının azalmasıyla maddelerin sıcaklığı da düşer. Bu durum tellerin büzülmesine yani gergin durmasına.
MADDENİN HALLERİ ve ISI
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
..
Hidroterapi ve balneoterapi
5. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
Maddenin Sınıflandırılması
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
FEN BİLİMLERİ-5 4.ÜNİTE MADDE VE DEĞİŞİM 3.Isı ve Sıcaklık HALİM GÜNEŞ.
FEN BİLİMLERİ-5 4.ÜNİTE MADDE VE DEĞİŞİM 4.Isı Maddeleri Etkiler
MADDE VE ISI.
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI ve ISI
Sunum transkripti:

ISI VE SICAKLIK

Isı: Bir enerji çeşididir. Kalorimetre kabı ile ölçülür Isı: Bir enerji çeşididir. Kalorimetre kabı ile ölçülür. Isı birimi kalori ve joule’ dür. Isı alan her maddenin sıcaklığı yükselmez, ısı alarak hal değiştiren maddelerin sıcaklıkları aynı kalır.

Sıcaklık: Sıcaklık, enerji değildir. Termometre ile ölçülür Sıcaklık: Sıcaklık, enerji değildir. Termometre ile ölçülür. Sıcaklık birimi 0C (santigrat derece) Sıcaklığı yükselen her madde ısı alıyor demektir.

Bir cismin sıcaklığı ölçmeye yarayan alete termometre denir Bir cismin sıcaklığı ölçmeye yarayan alete termometre denir. Termometreler; civalı, etil alkollü veya metal termometre olabilir.

Sıcaklıkları farklı olan maddeler birbirine temas ettiğinde ısı alışverişi olur. Daha uzun süre ısıtılan maddeler kısa süre ısıtıldıklarına göre daha çok ısı alır.

Daha çok ısıtılan maddelerin sıcaklıkları daha fazla yükselir. Maddelerdeki sıcaklık artışı aldıkları ısı miktarına bağlıdır.

Aynı tür ve miktardaki maddeye az ısı verdiğimizde az, çok ısı verdiğimizde ise çok ısınır. Miktarı az olan sıvı ve miktarı çok olan sıvıya eşit şekilde ısı verilince miktarı az olan daha fazla sıcaklık alır.

Isı Maddeleri Etkiler Termometredeki sıvının yükselmesi veya düşmesi de ısınma ve soğuma olayları ile gerçekleşir.Katı maddelere ısı verdiğimizde boyları uzar,yüzeyleri genişler,ve hacimleri artar.Bu olaya genleşme adı verilir

Maddeler ısı verdiğinde soğur ve sıcaklıkları düşer Maddeler ısı verdiğinde soğur ve sıcaklıkları düşer.Sıcaklığı düşen maddelerin hacmi küçülür.Bu olaya ise büzülme adı verilir.Isıtılan her cisim genleştiği halde su 0 derece ile 4 derece arasında ısıtıldığı zaman genleşmez.