Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hidroterapi ve balneoterapi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hidroterapi ve balneoterapi"— Sunum transkripti:

1 Hidroterapi ve balneoterapi

2 ISININ FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ
ısı moleküllerin vibrasyonu ile oluşan bir enerji şeklidir. Moleküller daima hareketli durumda olup, hareketleri vücut sıcaklık kazanınca artar, sıcaklık kaybedince azalır.

3 SICAKLIK Cismin moleküllerinin ortalama kinetik enerjisinin ölçümüdür.
Sıcaklık ısı enerjisinin kendiliğinden aktarılacağı yönü gösterir. Isı enerjisi sıcak cisimden soğuk cisme doğru aktarılır.

4 Vücudun temperatürü kendi sıcaklığının derecesine Termal kapasitesine Sıcaklık tutma yeteneğine bağlıdır.

5 Sıcaklık termometre ile ölçülür
Sıcaklık termometre ile ölçülür. Genelde civalı termometreler tercih edilir ISININ ÖLÇÜLMESİ Bir birim ağırlığın ısısını bir birim derece artırmak için gerekli olan ısı miktarıdır.

6 ISININ FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ
YAYILMA Bir cisim ısıtıldığında molekülleri daha çabuk titreşir ve daha uzaklara yayılır. Böylece cisim genleşir. Yalnız bu durum suda farklıdır. Su 0-4 derece arasında sıkışır. Genleşme miktarı cisimlerde farklıdır. Buda genleşme katsayısıyla ifade edilir.

7 Linear genleşme katsayısı
Bir birim uzunluktaki katı cismin ısısını 0 dereceden 1 santigrat dereceye çıkarıldığında boyunda meydana gelen artma miktarıdır.

8 Kübik genleşme katsayısı
Bir birim hacimdeki cismin ısısını 0 dereceden 1 dereceye çıkarmak için hacimde meydana gelen artış miktarıdır.

9 DURUM DEĞİŞTİRME Sıcaklık katının sıvı hale, sıvı halden gaz hale geçmesine sebep olabilir. Durum değiştirmenin sebebi, moleküllerin titreşiminin artması yanında , moleküllerin uzak bölgelere yer değiştirmesindendir. Durum değişimi için önemli miktarda ısıya gereksinim vardır.

10 Cismin gizli ısısı Sıcaklığı yükseltmeden cismin durumunu değiştirmek için gerekli olan ısı miktarıdır. Örneğin ,buz parçalarının gizli ısısı 1 birim buz parçasını aynı sıcaklıkta suya çevirmek için gerekli olan ısı miktarıdır. Buz parçasının her gram için gizli ısısı 80 cal dir.

11 KİMYASAL OLAYLARIN HIZLANMASI: VANT HOFF KANUNU
Hızlanabilme yeteneğinde olan her kimyasal olay sıcaklık artması ile hızlanır.

12 POTANSİYEL FARKLARIN MEYDANA GELMESİ
iki farklı metal çubuk birer ucundan birleştirilir. Birleşme yeri ısıtıldığında , diğer uçlarında potansiyel farkı meydana gelir.

13 ELEKTROMANYETİK DALGALARIN MEYDANA GELMESİ
Bir cisim artan molekül vibrasyonuyla ısıtıldığı zaman elektronların enerji katman sayısı değişir. Elektronlar esas enerji katmanına dönerken enerji açığa çıkar. Böylece elektromanyetik dalgalar yayılır.

14


"Hidroterapi ve balneoterapi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları