fosiller Fosil anlamı nedir? Fosiller hakkında ilginç bilgiler neler?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Üreme, Büyüme ve Gelişme
Advertisements

Ç. GÖVDE: Gövde bitkinin kök ye yaprakları arasında kalan dal ve sürgünlerden oluşan kısımdır. Gövdenin üzerinde yaprak, çiçek, meyve ve tomurcuk gibi.
BİTKİLERDE ÜREME.
CANLILARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ
ISINMAK İÇİN KULLANILAN YAKITLAR
CANLILAR 1.Bakteriler 2.protista 3. Mantarlar 4. Bitkiler 5. Hayvanlar.
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
SOYA Tak: Rosales Fam: Fabaceae (Leguminosae) Cins: Glycine
SICAKLIK VE ISI.
BENİ TANIMAK İSTER MİSİNİZ?
MADDE DÖNGÜLERİ KASIM 2010 GRUP AY TALİA YAŞAR BAKDUR İ.Ö.O.
HÜCRENİN YAPISI.
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ
MADDE DÖNGÜLERİ.
TÜYLÜ FİĞ (Vicia villosa Roth)
FEN ve TEKNOLOJİ / FOTOSENTEZ DENEYLERİ
ÇİÇEKLİ BİTKİLER Çiçek Sap Yaprak Kök
Toprak Çeşitleri Ve Özellikleri
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM, TANIYALIM
İSKELET SİSTEMİ İnsanların ve hayvanların çatısını, duruşunu, destek yapısını meydana getiren temel sistem. Kasların tutunduğu, iç organların muhâfaza.
? Bu canlıları gruplandırmasında arkadaşımıza yardım eder misiniz?
MEYVELER Ahududu, Ananas, Avokado, Ayva, Böğürtlen, Çilek, Elma, Erik, Greyfurt, Hindistan cevizi, İncir, Kavun, Karpuz, Kayısı, Kiraz, Kivi, Muz, Nar,
GEZEGENİMİZ DÜNYA.
FEN ve TEKNOLOJİ / MADDE DÖNGÜLERİ
YERKABUĞU NELERDEN OLUŞUR?
Yer kabuğunun gizemi dünya ve evren
KOLZA.
ACIBAKLA (Lupinus L.) CİNSİ:
YER KABUĞUNUN GİZEMİ CEREN PARLAK FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
5.Sınıf 7.Ünite:Yerkabuğunun Gizemi
YERALTI ÜÇGÜLÜ (Trifolium subterraneum L.)
Hazırlayanlar Müge Çagman G. Pınar Sıdal
MADDE DÖNGÜLERİ.
WOLLEMIA NOBILIS (WOLLEMİ ÇAMI)
BİR BİTKİDE ÇİÇEKLİ ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
FOSİLLER 1.FOSİL NEDİR ? 2.FOSİL NASIL OLUŞUR?..
KÖMÜR VE OLUŞUMU.
FOSİL YAKITLAR Fosil yakıtlar çürüyen tarih öncesi bitki ve hayvanlardan milyonlarca yılda oluşmuş kömür petrol ve doğalgaz gibi yakıtlardır. Fosil yakıtlar.
FOSİL YAKITLAR KÖMÜRLER
Yakıtlar nelerdir ve nasıl oluşur?
ISI VE SICAKLIK.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ
YAKITLAR Bulunduğumuz ortamların ısınmasını sağlamak için soba, kalorifer gibi araçlar kullanırız. Bu araçlar yakıtların yanmasıyla ısı verir. Yakıtların.
Petrol Jeolojisi (JFM- 435) Petrolün Oluşumu ve Göçü-1
NASIL SINIFLANDIRILIR?
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM VE TANIYALIM
DÜNYAMIZIN KATMANLARI
MADDE DÖNGÜLERİ Yaşama birliğindeki maddeler, canlı ve cansız ortamda yer değiştirirler. Maddelerin bu şekilde yer değiştirmesine modde döngüsü adı verilir.
BEN KİMİM ? Karada yaşarım Havucu Çokkkk Severim. Otçulum TAVŞAN.
HAYVAN HÜCRESİNİ TANIYALIM….
MADDE DÖNGÜLERİ
Biyo-teknoloji nedir? Biyo-teknoloji uygulama alanları nelerdir? Biyo-teknoloji olumlu ve olumsuz yönleri? Biyo-teknoloji tarihçesi? Biyo-teknoloji alanında.
CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ.
FOSİLLER (Özel Dicle Fırat Koleji)
MADDE DÖNGÜLERİ.
FEN BİLİMLERİ FOSİLLER  .
Isı ve Sıcaklık Farklıdır
Bitkisel Lifler Genel Özellikleri
CANLILAR 1-Bitkiler;çiçekli bitkiler, çiçeksiz bitkiler. 2-Hayvanlar;omurgalı hayvanlar,omurgasız hayvanlar. 3-Mantarlar;şapkalı mantarlar,maya mantarları,kültür.
Eşeysiz Üreme
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ. Kuş türlerinin yaklaşık % 11’i yok olma tehlikesi altındadır. Yeryüzünün % 75 ‘i okyanuslarla kaplıdır. Her dört yılda bir dünya.
İ BRAH İ M HAL İ L GÜLER 8/E NO:138. MADDE DÖNGÜLERİ  Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ. Kuş türlerinin yaklaşık % 11’i yok olma tehlikesi altındadır. Yeryüzünün % 75 ‘i okyanuslarla kaplıdır. Her dört yılda bir dünya.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ. EKOLOJİK KAVRAMLAR Ekoloji: Canlıların birbirleriyle ve çevreleriyle olan etkileşimim inceleyen bilim dalıdır. Populasyon: Belirli.
Birinci Hafta Antropolojinin rehberliğinde tarih öncesine yolculuk
HAYVANLAR ALEMİNİ GEZELİM , GÖRELİM, ÖĞRENELİM..
KIRMIZI ÜÇGÜL (Trifolium incarnatum L.)
Sunum transkripti:

fosiller Fosil anlamı nedir? Fosiller hakkında ilginç bilgiler neler? Fosil çeşitleri? Fosiller nasıl oluşur? İnsan fosilleri neler? Hayvan fosilleri neler? Bitki fosilleri neler? Kabuklu deniz canlıları fosilleri neler?

FOSİLİN ANLAMI NEDİR? Fosil koruyucu katmanlar arasında bozulmadan korunmuş canlı kalıntılardır…

FOSİLLER HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER NELER? Tarih öncesi çok eski çağlarda toprak altına gömülüp kalmış, değişik yapı ve görünüş olarak adeta ‘‘taşlaşmış’’ hayvan bitki kalıntıları ‘‘fosil’’ diye tanımlanır. Fosillerin incelemesine ve başka yöntemlere, uygulamalara dayanarak bu konuda bilgi edinmemizi sağlayan bilim dalı ‘‘paleontoloji’’ adını taşır. Paleontoloji fosilleri inceleyen bilim dalına denir.

FOSİL ÇEŞİTLERİ NELER? Orijinal fosiller: Bu fosiller, genellikle bu organizmanın kalıntılarıdır…

FOSİLLER NASIL OLUŞUR? Canlılar öldükten sonra organik- yumuşak kısımları diğer hayvanlar tarafından tüketilir. Eğer ortam bakterilerin yaşamasına uygun oksijene sahip değilse ve ortam fosilleşmeye uygun taşlaşma süreci koşuları taşıyorsa, canlıdan arta kalan kemik kabuk ve diş gibi sert ve dayanıklı kısımlar fosilleşerek günümüze ulaşabilir…

İNSAN FOSİLLERİ NELER? Etiyopya da 3,5 ile 3,8 milyon yıl öncesine ait en eski insan atasının fosili bulundu. Kalıntıların en ünlü insan fosili olan ve (LUCY) ismiyle anılan kalıntılara 30 km uzaklıkta bulunduğu belirtildi…

HAYVAN FOSİLLERİ NELER? hayvan FOSİLLER=Dişler , kemikler ve kabuklar ve deri, et, kürk tüyden daha fazla rastlanan kalıntılardır. Genellikle kemikler bulunur ancak Alaska gibi yerlerde nadiren tüm mamut fosiline rastlanmıştır.

Bitki fosilleri neler? BİTKİ FASİLLERİ=Genellikle ser tohumlar ve tahta kısımlar fosilleşmiş olurlar. Çiçek ve yaprakların kendileri korunmazlar ancak karbon etkisi onların yapısındaki çok ince detaylar dahi korunmaktadır…

KABUKLU DENİZ CANLILAR ? Milyonlarca yıl önce denizlerle kaplı olan bölgelerden su geri çekildiğin de kabuklu deniz canlıları çamur. Kum ve balcılığa gömülmüşlerdir. Bu şekilde fosil olarak milyonlarca yıl korunmuşlardır…