T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Özel Öğretim Şubesi)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ULAŞIMDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ
Advertisements

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER
NOSTALJİ GRUBU - Ayla ARSEVEN - Sevda DOĞAN - Ülkü ÜLKER - Aysel YILDIRIM - İsmail YÜKSEL.
Uygulama sözleşmesi hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
KASIM 2013 UMEDER 2. SRC ÇALIŞTAYI.
Hazırlayan: Nazmi Nizamoğlu
A-TAŞITLAR Taşıtlar, insan, hayvan ve yük taşımada kullanılan araçlardır. Bisiklet, otobüs, tren, uçak bunlardan birkaçıdır. Taşıtlarla bir yerden bir.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ
Konu : Kurullar – Kuruluşlar – Komisyonlar
KARAYOLUNUN KULLANILMASI
ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
10 ÖNEMLİ TRAFİK İŞARETİ VE ANLAMLARI
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
9. SINIFLARIN DİKKATİNE.
MÜDÜR ATAMALARINA İLİŞKİN İŞLEMLER
MTSK Sınav Sorumlusu Kursu
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Öğretim Hizmetleri Şubesi İbrahim KÖSEOĞLU İlçe Milli Eğitim Müdürü.
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
YENİ MTSK YÖNETMELİĞİ VE SINAV YÖNERGESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Mart 2012 tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilecek Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri İle Her Türdeki.
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
TRAFİK KURALLARI  .
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Trafik Ve Sürücü Eğitimleri Daire Başkanlığı ARALIK 2014.
MELİKGAZİ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Öğretim Kurumları Bölümü
TRAFİK Kırmızı ışıkta dur! Sarı ışıkta hazır ol Yeşil ışıkta geç.
Mehmet ÖZDEMİR Rehber Öğretmen. Bize neler söylendi? Biz neler söylüyoruz? “Meslek seçimi çok önemlidir..” “Bu karar bütün hayatını etkiler..” “Yaşamda.
3- Ana-tali yol kavşağı TRAFİK KURALLARI.
YENİ KELİMELER 12.DERSİN TERCEMESİ Günümüzde, yollardaki ulaşım araçları büyük bir hızla artmıştır. Bugün yollarımız otomobiller, kamyonlar, otobüsler.

ALKOLÜN SÜRÜCÜ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
NÜFUS MEVZUATI Aile kütüklerinin yenilenmesi
AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ
Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
DİREKSİYON EĞİTİMİ DERSİ SINAV DEĞERLENDİRME FORMLARI (EK-3: “M”, “A1”, “A2”, “A” “B1” SINIFLARI) (EK-4: “B”,“BE”, “C1”, “C1E”,“C”,“CE”, “D1”, “D1E”, “D”,“DE”,“F”
ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME
TRAFİK KAZALARI VE NEDENLERİ
MOTORLU ARAÇLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
: TRAFİK IŞIKLARI :. Trafik ışıkları, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda trafik akışını düzenleyen, hayatımızı kolaylaştıran ve zaman kazandıran son derece.
MOTORLU ARAÇLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 1. Motorlu Araçlar 1.Yolcu Taşıma (Otobüs, minbüs vb..) 2.Yük Taşıma (Kamyon, tır, tanker vb…) 3.İş Makineleri.
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ e-Devlet Uygulamaları.
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ e-Devlet Uygulamaları.
Konu : Sigorta – Trafik Cezaları – Trafik Suçları
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ KURSU YÖNETMELİĞİ 1) 29/05/ RG 2) 20/06/ RG 3) 04/03/ RG 4)
1-) Uyuşturucu ve keyif verici maddeleri alarak araç kullandıkları tespit edilenler için aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır? A) Eylemin gerektirdiği.
NİSAN 2016 TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ Levent ÖZGÜMÜ Ş Strateji Geli ş tirme Daire Ba ş kanı NİSAN 2016.
HAYAT BİLGİSİ DEĞERLENDİRME SORULARI HAYAT BİLGİSİ DEĞERLENDİRME SORULARI.
TRAFİK VE ÇEVRE DERS NOTLARI
Güvenli Sürüş Teknikleri
SÜRÜCÜ BELGELERİNİN SINIFLARI VE SÜRÜCÜ ADAYLARINDA ARANAN ŞARTLAR.
  ALKOL VE SÜRÜCÜLÜK Bilimsel araştırmalar alkolün hiç bir seviyesinin sürücülük için güvenli olmadığını göstermektedir. Bütün ülkeler yasal alkol limitini.
TRAFİK KAZALARI VE TRAFİK CEZALARI.
DURMA DURAKLAM VE PARK ETME KURALLARI DURMA: Görevli kişilerce verilen dur emrinde, sesli, işaretli dur emrinde, kırmızı ışıkta,işaret.
TRAFİK.
ARAÇ SÜRME YASAĞI ARAÇ KULLANMA SÜRESİ
GEREKSİZ YERE YAVAŞ SÜRME VE YAVAŞLAMA YASAĞI
REHBERLİK YÖNETMELİK-2
2009 Yılı Trafik Kazaları SON 20 YILDA  5.5 milyon trafik kazası  160 Bin Ölü (Milyonlarca öksüz çocuk)  2.2 Milyon yaralı ve sakat  5 Milyar dolar.
TRAFİK GÜVENLİĞİ
TRAFİK KAZALARI. Trafik Kazalarının Nedenleri Nelerdir?
KARA YOLLARINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR KARA YOLUNDA ŞERİT TAKİP KURALLARI Gidişe ayrılan yol bölümünün en sol şeridini sürekli işgal etmemek Geçme,dönme,durakla.
Güvenli Sürüş Teknikleri Güvenli sürüş teknikleri eğitimi, otomobil, minibüs, otobüs, kamyon, kamyonet, çekici, tır ve motosiklet gibi trafiğe çıkan her.
PANELVAN-KAMYON-KAMYONET MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ VE GİDER NİTELİĞİ
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
SRC UYGULAMA SINAVI Sınav Kuralları
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Pilotaj Bölüm Başkanlığı
Sunum transkripti:

T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Özel Öğretim Şubesi)

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ KURSU YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

29/5/2013 tarihli ve 28661 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinin bazı maddeleri 05/12/2015 tarih ve 29553 sayılı Resmi Gazete ile değiştirilmiştir.

“Araç cinslerine göre sürücü belgesine dönüştürülmek üzere verilecek sertifika sınıfları 9 sınıftan 17 sınıfa çıkarılmıştır. a) “M” sınıfı sertifika. b) “A1” sınıfı sertifika. c) “A2” sınıfı sertifika. ç) “A” sınıfı sertifika. d) “B1” sınıfı sertifika. e) “B” sınıfı sertifika. f) “BE” sınıfı sertifika. g) “C1” sınıfı sertifika. ğ) “C1E” sınıfı sertifika. h) “C” sınıfı sertifika. ı) “CE” sınıfı sertifika. i) “D1” sınıfı sertifika. j) “D1E” sınıfı sertifika. k) “D” sınıfı sertifika. l) “DE” sınıfı sertifika. m) “F” sınıfı sertifika. n) “G” sınıfı sertifika.

Yeni tip sürücü belgelerinin geçerlilik süreleri Minibüs, Otobüs, Kamyon ve Çekici Sınıfları: 5 Yıl Otomobil, Traktör, Motosiklet, İş Makineleri : 10 Yıl

Sürücü Belgelerini Yeniletmek isteyenler; “Sürücü Olur” Sağlık Raporu (Tek Hekimden) 2 Adet Biyometrik Fotoğraf ( Son 6 ay içinde çekilmiş) Parmak İzi 15 TL (Belge Bedeli)

Aday Sürücülük; 01 OCAK 2016 tarihinden itibaren başlatılacak. Sürücü belgesi alındığı tarihten itibaren 2 (iki) yıl süreyle devam eder. 2017 yılı itibariyle Ehliyet Belgelerinin teslimi Emniyet Müdürlüklerinden alınıp Nüfus Müdürlüklerine devredilecektir.

Aday Sürücülük İptal Olma Halleri: İki yıl boyunca trafik ışıklarını üç kez ihlal etmesi, İki yıl boyunca belirlenen hız limitlerine üç kez uymaması, İki yıl boyunca sağa, sola ve dönel kavşaklarda yayalara, bisiklet kullanıcılarına geçiş hakkını üç kez ihlal etmesi, İki yıl boyunca okul geçitlerinde öğrenci geçişlerini üç kez ihlal etmesi, İki yıl boyunca emniyet kemerinin üç kez takılmaması, DURUMLARINDA SÜRÜCÜ BELGELERİ İPTAL EDİLECEK.

Aday Sürücülük İptal Olma Halleri: İki yıl boyunca uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri bir kez almış olmaları, Bir yılda toplam 75 ceza puanı almış olmaları, Ölümle sonuçlanan trafik kazalarına asli kusurlu olarak sebebiyet vermek, İki yıl boyunca bir kez 0,20 promilin üzerinde alkollü olarak araç kullanması, İki yılda toplam 75 ceza puanına ulaşmış olması, DURUMLARINDA SÜRÜCÜ BELGELERİ İPTAL EDİLECEK.

Uygulama Sınavında Görev Alacak Kişiler; İl sınav sorumlusu yardımcısı, il temsilcisi, sınav yürütme komisyonu başkanı ve sınav sürecini kontrol edecek ve denetleyeceklerden görevine gelmeyen, geç gelen veya sınavda ilgili mevzuatta belirtilen görevleri yapmayan veya aykırı hareket edenlere gerekli inceleme ve soruşturma sonucuna göre il sınav sorumlusu bir yıl süreyle görev verilmemesini sağlar. Ayrıca bu kişiler hakkında idari işlem yapılır.

MTSK Direksiyon Eğitimi Sınav Süresi 30 dakikadan 35 dakikaya yükseltilmiştir.

Direksiyon Eğitim Dersi Sınav Değerlendirme Formu yenilenmiştir Direksiyon Eğitim Dersi Sınav Değerlendirme Formu yenilenmiştir. Buna göre; Mavi, Sarı, Kırmızı Hata renkleri getirilmiştir.

Mavi Hata: Araç bilgisi sorgulama bölümü (5 Hata olarak değerlendirilir. Sınava son verilir.) Sarı Hata : Sürüş Becerisi ve Trafik Algısına Yönelik Davranışlar Bölümü (Bazı kısımları) (2 Hata olarak değerlendirilir. Sınava son verilir.) Kırmızı Hata : Sürüş Becerisi ve Trafik Algısına Yönelik Davranışlar Bölümü (Bazı kısımları) (1 Hata olarak değerlendirilir. Sınava son verilir.)

Sürücü Belgeleri İptal Olanlar Yeniden Sürücü Kursuna Gideceklerdir.

Belgesi iptal edilenlerin tekrar sürücü belgesi alabilmeleri için; sürücü kurslarına devam etmeleri ve yapılan sınavlarda başarılı olarak motorlu taşıt sürücüsü sertifikası almaları gerekecek.

Bu kişilerin sürücü kurslarında eğitime başlayabilmeleri için tabi tutulacakları psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanı muayenesi sonucunda sürücülüğe engel hali bulunmadığını gösterir belgenin sürücü kursuna ibrazı ve varsa iptal nedenlerinde yer alan geri alma süreleri kadar zamanın geçmiş olması zorunlu olacak.