4.Sınıf IŞIK ve SES IŞIK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAZIRLAYANLAR: AYLİN DEMİR CANAN AKBAŞ
Advertisements

Bölüm 2: Süreklilik ve Süreksizlik
IŞIK KAYNAKLARI NELERDİR ?
DÜNYA’MIZ NASIL OLUŞTU? HAZIRLAYAN: Hülya ARSLAN
IŞIK.
İNSANLAR İŞLEYEREK MADDEYİ DEĞİŞTİREBİLİR
ENERJİ KAYNAKLARI.
Fen bİlİmlerİ IŞIK VE SES.
ISI NEDİR? Bir maddeyi oluşturan taneciklerin sahip oldukları hareket (kinetik) enerjilerinin toplamına ısı denir. Isı bir enerji türüdür ve ısı enerjisi.
EDİSONUN ÇOCUKLUĞU.
İLETİŞİM VE ÖĞRENME BECERİLERİ
IŞIK VE SES FEN VE TEKNOLOJİ. IŞIK VE SES FEN VE TEKNOLOJİ.
5. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
IŞIK VE SES.
İletişimin Zamanda yolculuğu
KİMYAGER BAKIŞIYLA TEKNOLOJİNİN KİLOMETRE TAŞLARI I. ENERJİ VE ULAŞIMI Kimyagerler ve kimya mühendisleri, karadan hava ve uzaya uzanan bir alan üzerinde.
HAZIRLAYAN: CEM GÜRSES
YAŞAMIMIZDAKİ TEKNOLOJİK ÜRÜNLER
Ders: Fen ve Teknoloji Sınıf: 4 Konu: Işık Kazanım:
Alexander Graham Bell ( )
MUCİTLER ve İCATLARI.
Merhaba arkadaşlar konumuz ..ÜLKELER ARASI ALIŞVERİŞ
ÜNİTE ADI:IŞIK KONU:IŞIK KAYNAKLARI SINIF:4
Takvim VE SAAT ÇEŞİTLERİ
FEN ve TEKNOLOJİ / FOTOSENTEZ DENEYLERİ
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
Işik Ve Ses.
Meydana gelişi Yayılması Özellikleri Yalıtımı Kaydı
IŞIK VE SES.
EDİSO NUN HAYATI ADI:ERCAN SOY ADI:ERBAY SINIF:5-A NO:239
Geçmişten Günümüze Aydınlatma Araçları
ISI VE SICAKLIK.
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.
IŞIK KONU ANLATIMI DEĞERLENDİRME Ana sayfaya döner İleri KAZANIMLAR
SOSYAL BİLGİLER DERSİ KONUSU
IŞIK Görme organımız gözdür. Ancak varlıkları görmemiz için ışık gereklidir. Işıksız ortamda hiçbir varlık görülemez. Işık vererek çevremizi aydınlatan,
IŞIK VE SES.
Maddenin Değişimi.
ISI VE SICAKLIK.
Isı ve Sıcaklık Farklıdır
PETROL NASIL OLUŞUR.
IŞIK Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İlköğretim Okulu
ENERJİ.
Değerlendİrme.
Karbon Ayak İzini Azaltmanın Yolları 1
GEZEGENİMİZ DÜNYA.
IŞIK KAYNAKLARI VE IŞIĞIN YANSIMASI
Karanlıkta görebilir miyiz?
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE AYDINLATMA TEKNOLOJİSİ
Fen ve Teknoliş ışık ve ses.
gEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE IŞIK KAYNAKLARI nedir?
FEN VE TEKNOLOJİ Işık.
IŞIK VE SES
ISI VE SICAKLIK.
IŞIK Işık olmadan görebilir miyiz? En önemli ışık kaynağımız nedir?
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİ
ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE SAATLER
AYDINLATMADA KATKIDA BULUNANLAR. Humprey Davy 1802 yılında İngiliz Humprey Davy, platin ince bir şeritten akım geçirilerek ilk ışığının elde edilmesi.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE DEĞİŞEN TEKNOLOJİ.
KANUNİ İLKOKULU TRABZON Ünal KIDIK Sınıf Öğretmeni
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE AYDINLATMA
AMPULÜN YAPISI CAM FİTİL DUYA TAKILAN KISIM Ampul.
Fen ve teknoloji Işık ve Ses.
Çevremizdeki ışık kaynakları
SORULAR FEN VE TEKNOLOJİ.
Danışman Neşet DEMİRCİ IŞIK VE MADDE IŞIK KAYNAKLARI
Bilimde Tarihe Geçmiş Bilim Adamları
İletişimin Zamanda yolculuğu. İletişim ne demektir?: Duygu, düşünce, haber veya bilgilerin başka kişilere aktarılmasına haberleşme denir. Resimdeki çocuk.
 Enerji kaynakları, herhangi bir yolla enerji üretilmesini sağlayan kaynaklardır. Gelin bu kaynakları daha yakından tanıyalım.
Sunum transkripti:

4.Sınıf IŞIK ve SES IŞIK

Aydınlatma Teknolojileri ESKİDEN KULLANILAN AYDINLATMA ARAÇLARI : Dünyanın, başlangıcından beri, insanlar, ışık ana kaynağı olarak güneşi kullandı.Geceleri ise odun ve benzeri katı yakıtları yakarak hem ısındı hem de aydınlandı. Ö 70000 Sonradan tutuşturulacak olan yosun veya benzer bir malzemenin, içi  hayvansal yağla dolu olan delik bir kayanın, kabuğun veya diğer doğal bulunan nesnelerin içine doldurulduğu bir sistem.   MÖ 4500 yıl önce Yağ kandili icat edilir.

Aydınlatma Teknolojileri İlk insanlar ateşi düşen bir yıldırım sayesinde buldu daha sonra odun parçalarını birbirine sürterek ateş yakmayı öğrendiler. Daha sonra çakmak taşını keşfettiler.Sonrada kibriti buldular.Daha sonra uzun süre yanabilen ağaçlardan meşaleler yaptılar.Hayvan yağlarının içine fitil koyup mum yaptılar. Petrolün bulunmasından sonra uzun süre gaz lambaları kullanıldı.Karpit taşının suya atarak asetilen gazı elde edildi bu gaza uygun lambalar kullanıldı. Elektrik bulunduktan sonra Thomas Alva EDİSON adlı ABD li mucit elektrik ampulünü icat etti.

Aydınlatma Teknolojileri Böylece modern aydınlatma devri başladı. Bilim adamlarının sayesinde günümüzde modern aydınlatma araçlarına kavuştuk.Eski Aydınlatma araçları çok dayanıklı değildiler bitebiliyorlardı.Yangın çıkmasına neden oluyor ayrıcada çıkardıkları duman ve gazla çevreyi kirletiyorlardı.Şimdi kullandığımız aydınlatma araçları hem daha temiz hem de kolay kullanılabilir. Eskiden insanlar ateşi aydınlatma aracı olarak kullanıyorlardı. Sonra evler mum ve kandiller kullanarak aydınlatıldı. Ama bunlardan sağlanan ışık çok zayıftı. Bundan dolayı daha çok ışık veren yani fitilli gaz lambaları geliştirildi. Gelişen teknoloji sayesinde mumun,kandilin,ve gaz lambasının yerini elektrikle çalışan lambalar aldı.

Bilim Adamları : Thomas Edison ve Swan = lamba Patentlerinin çoğu Amerika’nın haricinde Almanya, Fransa ve Alexander Just ile Franz Hanaman Tungsten telin kullanıldığı lambayı geliştirdiler. 1907’de ABD’de üretim başladı. 1908’de de haddeden geçirilmiş tungsten elde edildi. Böylece bugünkü lambalar üretilmeye başlandı .