KURABİYE HIRSIZI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AMAN BU OYUN HİÇ BİTMESİN... Berber, sokakta oynayan çocuklardan birini çağırdı ve o gelince cebinden biri beş milyonluk, öteki beşyüzbinlik iki banknot.
Advertisements

Bir baba evlenmek üzere olan oğluna tavsiyelerde bulunuyormuş
AÇILAR VE AÇI ÇEŞİTLERİ
Erkek Dükkanı.
DİL VE ANLATIM DERSİ PERFORMANS GÖREVİ
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
HAZIRLAYAN Gülşah DURAN
KÜLKEDİSİ.
. B İ Z İ ÇEVRELEYEN İ NSANLAR B İ Z İ ÇEVRELEYEN İ NSANLAR GERÇEK BİR HİKAYE.
A young lady was waiting for her flight in the boarding room of a big airport. Büyük bir hava meydanının bekleme salonunda, genç bir bayan uçağına binmek.
Yavrum ve ben.
 Edebî metinlerde metnin yazarıyla metin arasında sıkı bir ilişki olduğunu belirtmiştik. Bu ilişki öğretici metinlerin bir kısmı için de geçerlidir.
Bir uçak düşmek üzereydi. Uçakta beş yolcu, ama dört paraşüt vardı….
EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN, ZEKİ VE ÇEKİCİ BİR GENÇ ADAM OLMANIN GURURUNU TAŞIYORDU. EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN,
KaDıN.
Sıfatlar Görev ve Anlamlarına Göre Sıfatlar Niteleme Sıfatları
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
KIRMIZI LÂLE Öykücü Can Özoğuz Beatles, “Till There Was You”
Bir yaz günü üçgen tek başına parkta oynuyordu.
Çok önemli bir toplantıya katıldınız. Toplantı büyük bir konferans salonunda, herkes pür dikkat sunumu dinliyor.
KİŞİLERARASI İLETİŞİM BECERİLERİ
Ali Barsal 5N 1K Anne ne çok soru soruyorsun aklım karıştı ya…
SEVGİYE YER KALDI MI. SEVGİYE YER KALDI MI Uzakdoğu'da bir Budist tapınağında geçmiş bir olayı anımsadım. Bu tapınak bilgeliğin gizlerini aramak için.
ÜNİTE 2:İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM
BİR MİLLETİN KURTULUŞ MÜCADELESİ
Sonra Adem yürüdü, tepeyi aştı vadiye indi mağarayı buldu nehri geçti
MASALLAR DİYARI Çocuklar masalı dinlemeye hazır mısınız?
Dilenci Kız Sunum: Ahmet YORDAM.
Üç gün oldu, olmadı. Benzincideyim.... Gelen kadın: -Bana bir tane 710 verirmisiniz?” dedi.
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
SAKAL ÜZERİNE Atatürk Amasya ziyaretinde
Bana kad ı n oldu ğ umu g ö ster! Modern bir hikaye.
Başkalarına karşı saygılı ve incelikle davranma, incelik, naziklik
Ö Z G Ü R L Ü K... Soğuktu... Kar yağmaya devam ediyordu ve bir lokma yiyecek bulabilmek en büyük mutluluk olacaktı KURTiçin. Umutsuzca yaşadığı dağdan.
Kırmızı Başlıklı Kız Bir varmış bir yokmuş. Bir kırmızı başlıklı kız varmış. Kırmızı başlıklı kızın babannesi hastaymış. Kırmızı başlıklı kızın annesi.
G E N Ç H O Ş S A D A “Geleceğe Güvenle Bakabilmek için” DÜNYA, DURAKTIR… Siz hiç hayatınızda otobüs terminalinde bekleyen bir insanın oturmak için çarşıdan.
KEDİ SESİ DUYARSAN CEVABIN YANLIŞTIR. ALKIŞ SESİ DUYARSAN CEVABIN DOĞRUDUR.
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 15 Ocak 2010 Cuma Annem marketten 2.
Nasrettin Hoca.
BARİS İSELİYUSUF AKDAŞ İLKÖĞRETİM OKULU Hangisini beslerseniz o kazanır...
İBRETLİK BİR HİKAYE.
YA KİMSEYE GÜVENEMESEYDİK
GERÇEK VE MECAZ ANLAMLI KELİMELER
Alçakgönüllülük Analizi (Hikayeler İle)
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
Bu hikaye bir babanın para ve değerli bir eşyayı kaybettiği için 5 yaşındaki kızına ceza verdiği zaman meydana geldi. Paranın bulunamadığı zor zamanlardı.
KÜL KEDiSi-SINDRELLA Hazırlayan: Emine KOÇAK- 7/A
DÜRÜSTLÜK BİR ERDEMDİR
SORUN YOKTUR BAKIŞ AÇILARI VARDIR.
Büyük bir hava meydanının bekleme salonunda,
DONDURMAMA NE OLDU?.
Sevgili Öğrencilerim Yoğun bir çalışma sonrasında İyi bir tatili hakkettiğinize inanıyorum.Yine de tatilinizde Kitap okumayı ve konu tekrarları yapmayı.
MATEMATİK DERSİ TOPLAMA İŞLEMİ (Toplamları 10’a kadar olan sayılar)
5 N 1 K
GÜLCE’ NİN DOĞUM GÜNÜ.
Tombik ormanda.
REHBERLİK ÇALIŞMALARI. 01 NİSAN 2012 Saat: 10:00 YAKLAŞIK ADAY ve SİZ.
Şapka satarak geçinen bir adamın yolu bir gün bir ormana düşmüş. Adam biraz yürüdükten sonra sıcaktan ve yorgunluktan bunalmış, bir ağacın altına oturmuş.
ZAMİRLER HAZIRLAYAN UMUT ÖZBEY TÜRKÇE ÖĞRETMENİ. 1- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir kullanılmamıştır? A) Onları geçen gün gördüm. B) Bu soruyu kim.
MELİKE DEMİRDAĞ ARKADAŞ ARKADAŞ Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
ÇIKARMA ÖĞRENİYORUZ Aşağıdaki resimleri inceleyelim Ağaçta kaç elma var? Adam ağaçtan elma toplayacak. Bakalım kaç elma toplayacak.
CÜMLE TÜRLERİ: 2. YÜKLEMİM TÜRÜNE GÖRE CÜMLELER. CÜMLE TÜRLERİ: 2. YÜKLEMİN TÜRÜNE GÖRE CÜMLELER  Bir cümlenin yüklemi ya çekimli bir fiil ya da ek-fiille.
4.Sınıf Hazırlayan: Ömer TÖK TÜRKÇE METNİ
Sıfatlar Görev ve Anlamlarına Göre Sıfatlar Niteleme Sıfatları
KARDELEN Sinopsis : Ataerkil bir sistemde yetişen bireyin kend i kızının eğitim hakkını elinden alması ve kızının daha sonrasındaki başarı hikayesi.
KARAGÖZ VE HACİVAT.
Karagöz ve Hacivat taklide ve karşılıklı konuşmaya dayanan, iki boyutlu tasvirlerle bir perdede oynatılan gölge oyunudur. Karagöz oynatıcısına hayali,
Sunum transkripti:

KURABİYE HIRSIZI

Bir gece kadının biri bekliyordu hava alanın- da Bir gece kadının biri bekliyordu hava alanın- da. Daha epeyce zaman vardı uçağın kalkmasına. Havaalanındaki dükkandan bir kitap ve bir paket kurabiye alıp, kendisine oturacak bir yer buldu.

Kendisini kitaba öylesine kaptırmıştı ki, ama yine de yanında oturan adamın olabildiğince cür’etkar bir şekilde aralarında duran paketten birer birer kurabiyeleri aldığını gördü, ne kadar görmezden gelse de!

Bir taraftan kitabını okuyup, bir tarafta kurabiyesini yerken, gözü saatteydi, "Kurabiye Hırsızı" yavaş yavaş tüketirken kurabiyelerini. Kulağı saatin tiktaklarındaydı ama yine de engelleyemiyordu “tik tak” sesleri sinirlenmesini. Düşünüyordu kendi kendine, "Kibar bir insan olmasaydım, morartırdım şu adamın gözünü!"

Her kurabiyeye uzandığında, adam da uzatıyordu elini Her kurabiyeye uzandığında, adam da uzatıyordu elini.Sonunda pakette tek bir kurabiye kalınca "Bakalım şimdi ne yapacak?" dedi kendi kendine. Adam yüzünde mahcup bir gülümsemeyle uzandı son kurabiyeye ve böldü kurabiyeyi ikiye. Yarısını kurabiyenin atarken ağzına, verdi diğer yarıyı kadına.

Kadın kapar gibi aldı kurabiyeyi adamın elinden ve "Aman Tanrım, ne cür’etkar ve ne kaba bir adam, Üstelik bir teşekkür bile etmiyor!" Anımsamıyordu bu kadar sinirlendiğini hayatında. Uçağının kalkacağı anons edilince bir iç çekti rahatlamayla. Topladı eşyalarını ve hışımla yürüdü çıkış kapısına, dönüp bakmadı bile "Kurabiye Hırsızı"na.

Uçağa bindi ve rahat koltuğuna oturdu, uzandı sonra, bitmek üzere olan kitabına. Çantasına elini uzatınca, gözleri şaşkınlıkla açıldı. Gözlerinin önünde bir paket kurabiye öylece duruyordu!

Çaresizlik içinde inledi, "Aman Allah’ım Çaresizlik içinde inledi, "Aman Allah’ım! Bunlar benim kurabiyelerimse eğer; ötekiler de onundu ve paylaştı benimle her bir kurabiyesini!" Gayri ihtiyari yerinden doğrulmak istedi ama özür dilemek için çok geç kaldığını anladı üzüntüyle. Artık uçak çoktan havalanmıştı bile. Kaba ve cüretkar olan, "Kurabiye Hırsızı" kendisiydi meğerse.

Hazırlayan Engin DEMİRCİ "Hayat, başkalarını suçlamadan önce kendimize dönüp bakmamız gereken yerdir."