Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

G E N Ç H O Ş S A D A “Geleceğe Güvenle Bakabilmek için” DÜNYA, DURAKTIR… Siz hiç hayatınızda otobüs terminalinde bekleyen bir insanın oturmak için çarşıdan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "G E N Ç H O Ş S A D A “Geleceğe Güvenle Bakabilmek için” DÜNYA, DURAKTIR… Siz hiç hayatınızda otobüs terminalinde bekleyen bir insanın oturmak için çarşıdan."— Sunum transkripti:

1

2 G E N Ç H O Ş S A D A “Geleceğe Güvenle Bakabilmek için” DÜNYA, DURAKTIR… Siz hiç hayatınızda otobüs terminalinde bekleyen bir insanın oturmak için çarşıdan gidip koltuk aldığını gördünüz mü? Otobüsünü beklediği o üç beş dakika zarfında rahat edeceğim, ‘güzel giyinip, güzel yiyip, güzel vakit geçireceğim’ diye çırpındığına şahit oldunuz mu?

3 DÜNYA, DURAKTIR… Sadece kulağı seste, gözü saatte olarak otobüsün gelmesini bekler. Ya bizler? Bekleme salonu olan dünyada neden bu kadar rahat yaşama, lüks eşyalar alma derdindeyiz? Ecel otobüsü genç ihtiyar demeden her an gelip bizi almayacak mı?

4 DÜNYA, DURAKTIR… Peki, giderken sevdiğimiz insanları ve eşyaları, mallarımızı, kristallerimizi, pırlantalarımızı, ipek halılarımızı alıp gitmemize müsaade edecek mi? Sabancı, Koç ve giden tüm insanlar yanında kaç tane araba, vs. götürdü?

5 Öyleyse: “Ahirette seni kurtaracak bir eserin olmadı ğ ı taktirde fani dünyada bıraktı ğ ın eserlere de kıymet verme.” G E N Ç H O Ş S A D A “Geleceğe Güvenle Bakabilmek için”

6 Her şeyi Yaratan, Yaşatan ve Yöneten Yüce Allah (cc) buyuruyor: Her şeyi Yaratan, Yaşatan ve Yöneten Yüce Allah (cc) buyuruyor: "Dünya hayatını (geçici zevklerini, hırslarını) ahirete tercih edenler, bütün planlarını dünya hayatına göre yapanlar, insanları Allah yolundan alıkoymaya çalışanlar, hak yola sırt çevirenler ve hak yolun eğriliğini isteyenler, hak dini çarpıtıp çirkin göstermeye çalışanlar var ya, işte onlar derin bir sapıklık içindedirler.“ (İbrahim Suresi, 3) işte onlar derin bir sapıklık içindedirler.“ (İbrahim Suresi, 3) G E N Ç H O Ş S A D A “Geleceğe Güvenle Bakabilmek için” G E N Ç H O Ş S A D A “Geleceğe Güvenle Bakabilmek için”

7 Sevgili Peygamberimiz (sas) buyurdu: Sevgili Peygamberimiz (sas) buyurdu: “Dünya hayatı, “Dünya hayatı, uzun bir yolculuk esnasında gölgelenmek için, uzun bir yolculuk esnasında gölgelenmek için, geçici olarak altında dinlenilen geçici olarak altında dinlenilen bir ağaç gibidir.” (İbn-i Mace) bir ağaç gibidir.” (İbn-i Mace) G E N Ç H O Ş S A D A “Geleceğe Güvenle Bakabilmek için” G E N Ç H O Ş S A D A “Geleceğe Güvenle Bakabilmek için”


"G E N Ç H O Ş S A D A “Geleceğe Güvenle Bakabilmek için” DÜNYA, DURAKTIR… Siz hiç hayatınızda otobüs terminalinde bekleyen bir insanın oturmak için çarşıdan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları