ENIL’in Çalışmaları Kapka Panayotova Bağımsız Yaşam Gençlik Yaz Okulu İstanbul, Türkiye 29 Haziran 2015.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ders Hazırlama Şablonu
Advertisements

Gökhan AY Süreç Geliştirme Yöneticisi.
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNUN İLKELERİ
BM Engelli Hakları Sözleşmesinin Uygulanması ve Uygulanmanın İzlenmesinde Kamu-Sivil Toplum Arasında Sorumluluk Paylaşımı ve İşbirliği Feray Salman İnsan.
Engellilerin Haklarına İlişkin BM Sözleşmesi
TARİHİ GELİŞİMİ İLE AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİN ÇIKMAZI
AçIk ve Uzaktan Öğrenmede KalİTE Güvence
OYALAR VE ANLATTIKLARI
5. Dünya Su Forumu bir sonraki Forumun programını oluşturma ortaklık WWC-Türkiye-Uluslar arası paydaş başlangıç toplantısı İstanbul– 19 Mart 2007.
PROJE ORTAKLARIMIZ. PROJE ORTAKLARIMIZ Projenin Amacı Engellilerin sosyal yaşamın her alanında var olmasını sağlayacak tedbirler alarak toplumda ayrımcılığın.
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
Öğrenen Kişi ve Bağlam Analizi
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü.
Yrd. Doç. Dr. İdil Işıl GÜL 9 Kasım 2012, Ayfonkarahisar.
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
BAŞKAN: ATEŞ KIVILCIM Bilinçlendirin Öncü olun… Kulübünüzde..Yörenizde Ülkemizde ve Dünyamızda Frank J.Devlyn Uluslararası Rotary Başkanı Dr.Hatice Şarizi.
Mart 2009 Jonathan Wood ÇOKLU YETKİ ALANI ÇOKLU KÜLTÜREL ARABULUCULUK.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük II. DÜNYA SAVAŞI SONRASI DÜNYA
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük KÖRFEZ SAVAŞLARI ve DOĞAL KAYNAKLARIMIZ
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları 15 Haziran 2011 Galatasaray Üniversitesi.
TÜRK KADININA SAĞLANAN HAKLAR
SGP İklim Değişikliği Odak Alanı Çerçevesi. Uygulama Programları OP 5. Enerji Tasarrufu ve Enerji Verimliliğinin Önündeki Engellerin Kaldırılması OP6.
ELEKTRONİK DEMOKRASİ.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ
Nermin PUNAR /11/2013 İ ngilizce Ö ğ retmenli ğ i.
ABD Emperyalizmi ve çok uluslu kapitalizmin sözcüsü bir Amerikan dergisi olan TIME’a Recep Tayyip Erdoğan kapak olunca yandaşları havalara uçtu.. Amerikan.
Veri Tabanı Tasarım Süreci
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. House of Lifelong Learning and Quality Assurance Thomas Gruber German Reference.
ADALI TUR IAF 2016 AFR İ KA’DA YATIRIM FORUMU  IAF (Invest in Africa Forum) Afrikalı özel sektör ve devlet himayesindeki ş irketlerin, olası yatırımlar.
Çocuklarla Daha Güçlüyüz
HAZIRLAYANLAR MERVE ERDOĞAN SİMGE AKYILDIRIM
Birleşmiş Milletler Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme’nin İzlenmesi (BMEHS) Kapka Panayotova Bağımsız Yaşam Gençlik Yaz Okulu İstanbul, Türkiye 2.
Onurlu, güçlü ve görünür. KA (Kişisel Asistanlık) nedir? ve kendi ülkenizde gerçek olmasını nasıl sağlarsınız?
BEN OLMADAN BENİM ADIMA HİÇ BİR ŞEY! Bağımsız Yaşam hareketinin merkezinde “engelli bireyler” in kendileri vardır. Engelli bireyler, kendi hayatlarına.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
3.1. İnsanın Özgürlüğü ve Sorumluluğu
Sultan Abdülhamit Han Orta Okulu Okulumuz çok sayıda başarıya imza atmış,bir sürü kampanya yapmıştır.Örneğin: Okulumuz çok sayıda başarıya imza atmış,bir.
Deniz Lisesi Komutanlığı. -Yarışmaya 43 proje ile iştirak edilmiş, -İstanbul Asya Bölgesi çapında 7 proje sergilenmeye değer görülmüş, 3 dalda (Biyoloji,
ENGELSİZ YER HİZMETLERİ; ÖNCELİĞİMİZ MEMNUNİYETİNİZ Havaalanı ulaşımında tüm engellerin yerini konfor ve rahatlık aldı. Güvenli, rahat ve keyifli bir.
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ Hazırlayan = Büşra Kocaman
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
demokrasinin temel ilkeleri
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları
Biz kimiz? Syngenta ziraat sektöründe Dünya lideridir
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
Konu : Accessible Tourism (Erişilebilir Turizm) DİLARA BAHTİYAR.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
İnternet’in Tarihi Gelişimi.  Internet, teknik olarak, birçok bilgisayarın ve bilgisayar sistemlerinin birbirine bağlı olduğu, dünya çapında yaygın olan.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İ nternet’in Tarihi Geli ş imi.  Internet, teknik olarak, birçok bilgisayarın ve bilgisayar sistemlerinin birbirine ba ğ lı oldu ğ u, dünya çapında yaygın.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
UZAKTAN EĞİTİM VE ÜNİVERSİTELER
EK YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
2010 Faaliyet Raporu.
K KADER VE BETÜL.
Sunum transkripti:

ENIL’in Çalışmaları Kapka Panayotova Bağımsız Yaşam Gençlik Yaz Okulu İstanbul, Türkiye 29 Haziran 2015

ENIL - Avrupa Bağımsız Yaşam Ağı  Engelli kişiler ve engelsiz müttefiklerinin Avrupa çapındaki ağı  Bağımsız yaşam forumu  Farklı engelli gruplarının birlikte olduğu bir örgüt  Strasbourg’da 20 ülkeden kişiyle başladı  Önemli etkinliği – Strasbourg Freedom Drive (Özgürlük Yürüyüşü)

ENIL’İN İLGİLENDİĞİ KONULAR Bir insan hakkı olarak Bağımsız Yaşam (Madde 19) Engelli kişileri hemen özgür bırakın! Kurumları kapatın! Toplum Temelli Hizmetler ve Kişisel Asistanlık hakkı BMEHS’nin onaylanması ve uygulanması Erişilebilirlik ve Hareket Özgürlüğü Engelli kişilerin politika sürecinde her düzeyde ve her alanda temsili

BY Tarihi - ABD Ed Roberts – 1962 Berkley Tekerlek Döndürenler Judy Huemann – 1970’ler Engelliler Hareket Halinde 1970’ler – ABD’nin her yanında BYM’ler

Patrick Wm. Connally’nin yaptığı resim

Ed Roberts Ed Roberts (23 Ocak 1939 – 14 Mart 1995) Ağır engeli bulunan ilk öğrenci - University of California, Berkeley. Engelli hakları hareketinin öncü lideri. 1953’te on dört yaşında çocuk felci geçirdi, Boynundan aşağısı felç oldu.

Judy Heumann ve Adolf Ratzka

Bente ve ayna

John Evans ve Vibeke

Martin Naughton

Kapka Panayotova

Bağımsız Yaşam Seçim Kontrol Katılım İçerme

Bağımsız Yaşamın kısa tanımı Bağımsız Yaşam, engeli bulunmayan kişilerin doğal olarak sahip olduğu seçenekler ve kendi kaderini tayin etme hakkına aynı düzeyde sahip olmak demektir.

HAREKET KABİLİYETİ ve ÖZGÜRLÜK

Son Etkinlikler ENIL’in Tanımları Tasarruf önlemlerine karşı kampanya Gözlemcilik vakaları Kurumsuzlaştırma BY tanıtım materyalleri (mit yıkıcı, BY el kitabı vs.)

Teşekkürler! Ayrıntılı bilgi için: