ARITILMIŞ EVSEL ATIKSULARIN YENİDEN KULLANIMI PROJESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Havza Rehabilitasyon Projelerinde Sor-Sap-Çöz Çalışması
Advertisements

PROJE KOORDİNATÖRÜ DOÇ.DR. SEFER GÜMÜŞ
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
Kamu Personeli Verimlilik Projesi
İL TÜTÜN KONTROL KURULLARI VE SORUMLULUKLARI
“Proje Adı” “Müşteri Kurum” “Yürütücü Kuruluşlar”.
ÇEVKO ‘nun Sorumlulukları ve Belediyelerle Çalışma Sistemi
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
MENTÖRLÜK DESTEK PROGRAMI
Arıtma ve Geri kullanım Maliyetleri
KURUMUMUZCA YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER;
Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Arıtma Teknolojileri Şubesi
1. PLANLAMA ÇALIŞMALARI PLANIN AMACI : Hazırlanacak kalkınma planları sınırlı doğal kaynaklardan en etkin ve optimal bir biçimde faydalanmayı temin etmek,
KATILIM (1) Halkın, kendisiyle ilgili kararlara katılmasına dönük bir süreçtir. Katılımın olmazsa olmaz koşulu, problemlerin birlikte tespit edilmesi,
ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETLERİ
Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı
ATIKSU YÖNETİMİ Çevre ve Orman Bakanlığı ÇYGM-Su ve Toprak Yönetimi
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
YERELDE AB SÜRECİ.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
KURAKLIK VE KORUNMA.
Kıyı ve kumsallarımızda günübirlik tesis düzenlemeleri Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi İztuzu kumsalı İlandan önce İlandan sonra
SUSTAINABLE MANAGEMENT OF ISTANBUL LOCAL GOVERNMENTS SMILOG İSTANBUL,ZEYTİNBURNU,BÜYÜKÇEKMECE,ADALAR STOCKHOLM,NACKA.
AKARÇAY HAVZASI.
T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Türkiye’deki Yüzey ve Yeraltı Su Kaynakları Dengesi.
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
2. BÖLÜM SULAMA SİSTEMLERİ
Arıtılmış Evsel Atıksuların Tarımsal Sulamada Kullanılması Çalıştayı
EROZYONLA MÜCADELE EYLEM PLANI
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
PROJENİN PAYDAŞLARI KOP BÖLGESİ Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray illerini içine alan KOP Bölgesi, km 2 alanıyla Türkiye yüzölçümünün yaklaşık.
MARMARA BÖLGESİNDEKİ HAVZA KORUMA EYLEM PLANI
KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
Su Yönetimi Genel Müdürlüğü 04 Aralık 2013, Bursa İklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisi ve uyum.
TÜRKİYE’DE HAVZA YÖNETİMİNE GEÇİŞ ve FAYDALARI
ÖZEL HÜKÜM BELİRLEME ÇALIŞMALARINDA MODELLEME Ertuğrul Kahveci Uzman Kasım 2015 ANTALYA T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Mevcut Durum Proje Çıktıları Çevresel Kalite Standartlarının Uygulama Adımları Uygulamada Karşılaşılacak Olası Sorunlar ve Aksaklıklar Çözüme Yönelik.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI MELEN ÇAYI ALT HAVZASI KORUMA EYLEM PLANI
SUNUM İÇERİĞİ Şubenin Görevleri Mevzuat Çalışmaları Projeler.
ÜLKEMİZDE ATIKSU SEKTÖRÜNDE PLANLAMA, KALİTE İZLEMESİ, DENETİM VE İŞLETMEYE İLİŞKİN YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR Hatice DUMAN Uzman Yardımcısı Kasım 2015.
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI
Boğazköy Barajı; ha alanın sulanması amacıyla inşa edilmiştir. Toplam drenaj alanı 1196,97 km 2 olup, 2010 yılında su tutulmaya başlanmıştır.
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI MARMARA DENİZİ KİRLİLİK RAPORU
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
Boğazköy Barajı; ha alanın sulanması amacıyla inşa edilmiştir. Toplam drenaj alanı 1196,97 km 2 olup, 2010 yılında su tutulmaya başlanmıştır.
ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Endüstriyel Atıksu Debisi (m 3 /gün) Evsel Atıksu Debisi (m 3 /gün) Nehrin Doğal Debisi (m 3 /gün) Toplam Debi (m 3 /gün) Gaziantep OSB90000.
Nehir Havzaları Su Kaynakları Modelleme Çalışmaları
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanlığı Ahmet DOĞAN Uzman.
İZLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI Şubat-2013 Genel Müdürlük Makamına SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LABORATUVARLAR ŞUBESİ.
TÜRKİYE’DEKİ İÇME SUYU KAYNAKLARININ VE ARITMA TESİSLERİNİN
1/20. 2/20  NHYP Projesine ilişkin Genel Bilgi  Su Çerçeve Direktifi Kapsamında Çevresel Hedeflerin Belirlenmesi  Su Çerçeve Direktifi Kapsamında Önlemler.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ergene Havzası Yeraltı Suyu İzleme Noktalarının Belirlenmesi Çalışması İzleme ve Su Bilgi Sistemi.
T.C. MEVLANA KALKINMA AJANSI TEMMUZ 2012 İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI Temmuz 2012 Konya.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. Bu bilgiler ışığında Su Yönetiminde istenilen sonuçların oluşturulabilmesi açısından yapılması gerekenler; 1 ) Tüm Belediye.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
TÜRKİYE’NİN KONGRE ve FUAR TURİZMİNE İLİŞKİN SORUNLARI
ATIKSU YÖNETİMİ GÜRSEL ERUL ŞUBE MÜD.
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

ARITILMIŞ EVSEL ATIKSULARIN YENİDEN KULLANIMI PROJESİ Altunkaya ÇAVUŞ Orman ve Su İşleri Uzman Yrd. Havza Yönetimi Planlaması Daire Başkanlığı 18 Mayıs 2012

İçerik Projenin Amacı Proje Hakkında Genel Bilgi Proje Basamakları Projede Son Durum Projenin Çıktıları

Projenin Amacı SKKY kriterlerine uygun tarımsal sulama suyu üretiminin gerçekleştirilmesi için arıtılan atıksuyun dezenfekte edilmesidir.

Arıtılmış Evsel Atıksuların Tarımda Yeniden Kullanımı Hollanda Çevre ve Altyapı Bakanlığı 750.000 € 2 yıl EVD International Orman ve Su İşleri Bakanlığı Afyonkarahisar Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği Kocatepe Üniversitesi Çevredeki tarım arazileri

Genel Bilgi Arıtma tesisi kapasitesi 44.000 m3/gün’ dür. Mevcut gelen atıksu miktarı 25.000 m3/gün’ dür. Tarımsal amaçlara uygun sulama suyu elde edebilmek için dezenfeksiyon ünitesi kurulacaktır. Mevcut arıtma tesisi yakınında bulunan Kocatepe Üniversitesi arazisi ile çevrede bulunan tarım arazilerinin, yaklaşık 2700 dekarlık bir alanın, sulanması kararlaştırılmıştır.

Projenin Basamakları Arıtma tesisi ve sulanacak arazi ile ilgili fizibilite çalışmalarının yapılması, Uygun teknolojinin seçilmesi ve uygulanması, Teknik personele uygulanan teknoloji ile ilgili eğitim verilmesi, Sulama sezonunda, planlanan arazinin sulanması ve sonuçların izlenmesi, Yapılacak toplantılar ile proje sonuçlarının diğer belediyelere aktarılması.

İhaleyi Grontmij Nederland firması almıştır. Projede Son Durum İhaleyi Grontmij Nederland firması almıştır. Firmanın çalışma planına göre, proje 1 Temmuz itibarı ile başlayacaktır.

Proje Çıktıları Proje sonucunda elde edilen çıktılar ile yönetmelik taslağı için öneri oluşturulacaktır. Tarımda suyun daha verimli kullanılması için uygun sulama teknikleri teşvik edilecektir. Proje sonuçları arasında elde edilecek sonuçların diğer belediyelerde de uygulanması yer almaktadır. Proje kapsamında, konuyla ilgilenen belediyelerin yer alacağı bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir. Bu toplantılara Konya Kapalı Havzası ve Ergene Havzasında yer alan belediyelerin katılımının sağlanmasına öncelik verilecektir.

TEŞEKÜRLER…