Ali er-Rıza: .

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
D’MUN International.
Advertisements

Hz. Muhammed (s.a.v.) İnsanlara Değer Verirdi
Pehlevi Ailesi Baba Rıza Şah Pehlevi 1878 ‘de İran’da doğdu..Ordu içersinde yükselip Pehlevi Hanedanını kurmuştur..Yerini oğlu Muhammed Rıza Pehlevi’ye.
OTUZİKİ FARZ Mustafa Teke.
OTUZİKİ FARZ Salim SELVİ.
İslâm Düşüncesinde Yorum Farklılıklarının Sebepleri
İlköğretim DKAB Dersi 6. Sınıf 6. Ünite Sunusu
HZ. MUHAMMED (ASM); ANNESİ, YENİ DÜNYAYA GELDİĞİ ZAMAN ONDAN “ÜMMETİ, ÜMMETİ” SÖZÜNÜ İŞİTMİŞ. HZ. HASAN’IN BAŞINI ÖPMESİ (GAVS-I AZAM ŞAH-I GEYLANİ) HZ.
Abbasiler Dönemi.
HANBELİ MEZHEBİ İmam-ı Hanbel (Ahmed bin hanbel)'in kendi usulüne göre şer'i deliller çıkardığı hükümlere ve gösterdiği yola Hanbeli Mezhebi denir. Ehl-i.
KİMYANIN TARİHİ.
Hz. Muhammed(sav)’in Hayatı
SİYASİ ALANDA YAPILAN İNKİLAPLAR
Binbir Gece Masalları.
SEYYİD MAHMUT HAYRANÎ (?-1268)
Türkler Arasında İslam’ ın Yayılmasında Etkili Olan Bazı Şahsiyetler
Hicret Olayı.
Yahudilik-Musevilik Yehova Hz.Musa Tevrat M.Ö civarında Kudüs
İMANIN VE İSLAM’IN ŞARTLARI
İslam dininin ilk dönemlerinde Müslümanlar sade bir hayat yaşıyorlardı
İslam Hz.Muhammed (s.a.v) Allah c.c. Kuran-ı Kerim M.S. 6. yy'da Hilal
İTİKADÎ MEZHEPLER İslam dininin ilk dönemlerinde Müslümanlar arasında itikadi konularda herhangi bir şüphe ve farklı düşünce bulunmuyordu.
KIRAAT İLMİ Kur’ân-ı kerîmin nasıl okunacağını bildiren ilim. Kıraat ilmi, Kur’ân-ı kerîmin yazıldığı gibi okunmasından ve tevatür yâni sağlam ve güvenilir.
EMEVİLER DÖNEMİ ( ).
Ebu Hanife. Ebû Hanîfe (M. 699/Hicrî /Hicrî 148)[1Ebû Hanîfetu'l-Nu’man), Tam adı:, Nu`mān ibn Thābit ibn Zūṭā ibn Merzubān);
Abbasiler ( ).
İSLAM MATEMATİĞİ.
Hazırlayan:Ömer Faruk Şahin
Son Dönem -devam 11. Ders.
BÜYÜK SELÇUKLU DEVLETİ( )
Alevilik.
ŞÎA’DA FIRKALAR ve İMAMLAR
Abbasi Tarihi Berat Köse.
İSLAM TARİHİ VE UYGARLIĞI İSLAMİYET’İN DOĞUŞU VE HZ. MUHAMMED DÖNEMİ
PEYGAMBERLER TARİHİ.
HAZIRLAYAN ÖMER AKPINAR Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni İSLAM-MÜSLÜMANLIK.
BİLGİ YARIŞMASI A Grubu B Grubu C Grubu D Grubu.
EMEVİLER DÖNEMİNDE SOSYAL TABAKALAR.
EYÜP SULTAN. Medineli müslümanlardan ve hicret sırasında Hz. Peygamber'i evinde misafir eden sahâbidir... Bütün Müslümanlar Peygamber efendimizi kendi.
İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR 7. SINIF 4. ÜNİTE
PEYGAMBERİMİZ HZ.MUHAMMED (sav)’İN HAYATI BİLGİ YARIŞMASI
1. Hicret ne demektir Hicret (Arapça: هجرة ), Muhammed ve diğer müslümanların baskılar yüzünden 622'de Mekke'den Medine'ye göçüne verilen isimdir. 2.
Hadis Tarihi Dersinin Konusu, Kaynakları ve Temel Terimleri
KAŞGARLI MAHMUT. DOĞUMU Kaşgarlı Mahmud, 1008 yılında Kaşgar’da dünyaya geldi. Hamirler diye çağrıldığını, bunun Oğuzların Emir (Arapça: أمير ) yerine''Hemir''
[Hüseyin Nihâl Atsız 7 Aylık iken] [Atsız’ın Askeri Tıbbiye yıllarına ait bir fotoğraf.] [Atsız’ın Askeri Tıbbiye yıllarına ait bir başka fotoğraf.]
İSLAM HUKUKUNUN TARİHİ DEVİRLERİ
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
ALİ EL RIZA AHMET YESEVİ
Koray Torun 6 / F 429 İyi seyirler 
YUNUS EMRE MATÜRİDİ.
RİVAYET DÖNEMİ HİCRİ ASIRLAR ÖZELLİKLERİ.
Bugün neler öğreneceğiz?
GİZEM KÖSE AYSİMA AŞIK AYŞE UZUN
Türklerin Bilime Katkıları
Fuat YÜKSEL İHL Meslek Dersleri Öğretmeni
2.ÜNİTE: ZEKAT,HAC,KURBAN
YA HZ. MEVLANA.
Kur'an-ı Kerîm'in üçüncü suresi. Sure, Medine'de nazil olmuştur. Surenin 33. ayetinde Musa (a.s.)'in babası İmrân'dan bahsedildiği için İmrân Âilesi anlamına.
MEZHEPLER (5 MEZHEP) Hamza Solak. HANEFI MEZHEBI  Hanefi mezhebi, (Arapça: الحنفية veya المذهب الحنفي) İslam dininin sünni fıkıh mezheplerinden biri.
KÜLTÜRÜMÜZDE H.Z MUHHAMMED SEVGİSİ. Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi: Bir çocuğa bir ad, çocuğun o adin manasını yasaması veya o ada sahip bir şahsin.
Hicret Olayı. Akabe biatları: Peygamberimiz şehir dışından Mekke'ye gelen yabancılara da İslam'ı tebliğ ediyordu.
EL-HAREZMİ. Hayatı  Ebu Abdullah Muhammed bin El-Harezmi 780 yılında Özbekistan'ın Harezm vilayetinde dünyaya gelmiştir. Horasan bölgesinde bulunan Harezm'de.
PEYGAMBERİN HAYATI SUNU.
İSLAMIYET ÖNCESI ARAP YARıM ADASıNDA HANGI INANÇLAR BULUNUR. Putperestlik,hanifilik,Yıldızlara tapma,Mecusilik,hıritiyanlık.
ABBASİLER-KÜLTÜR VE MEDENİYET II
6. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ BİLGİ YARIŞMASI
SÂMERRÂ DÖNEMİ ( / ).
Hz. Osman Dönemi.
HAZIRLAYAN:Ö.ENSAR DURMUS İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUM.
Resmi dil: Farsça Başkent: Tahran En büyük şehir: Tahran Yüzölçümü: km² Nüfusu: 75 milyon Para birimi: İran Riyali.
Sunum transkripti:

Ali er-Rıza: 

Ali er-Rıza, tam ismi Ali ibn Musa ibn-i Cafer (d. 11 Zilkade, 148 H Ali er-Rıza, tam ismi Ali ibn Musa ibn-i Cafer (d. 11 Zilkade, 148 H. – 17 Safer, 203 H.; ö. Yaklaşık olarak: 1 Ocak 765 M. - 26 Mayıs 818 M.),

İslam peygamberi Hz. Muhammed'in yedinci göbekten torunudur İslam peygamberi Hz.Muhammed'in yedinci göbekten torunudur. Şiîliğin İsnâaşerîyye mezhebinde ve onun kolları olan Câferîlik ile Alevîlik'te "Sekizinci İmâm" olarak yer alan "Ali er-Rıza" Mûsâ el-Kâzım'nın oğludur.

Doğumu ve Hayatı: Hicri 148 yılının Zilkade ayının 11. günü Medine'de İmâm Mûsâ el-Kâzım'ın (İslam'ın yedinci İmam'ı) evinde daha sonra imamlığı babasından devralacak olan bir erkek çocuk dünyaya geldi.

Feriduddin Attar'ın Evliyaların Anıtları kitabına göre Maruf-i Kerhi, İmam Ali er-Rıza'nın elinde müslüman ve sufi olmuştur.

Şehadeti: Abbasi halifesi El-Me'mûn tarafından Tûs şehrinde, kimilerine göre zehirli üzüm kimilerine göre de zehirli nar suyu içmeye zorlanır ve böylece ölür.

Ölmeden birkaç dakika önce yakını olan Eba Sald'a vasiyette bulunur Ölmeden birkaç dakika önce yakını olan Eba Sald'a vasiyette bulunur. "Ya Eba Sald, birazdan oğlum Muhammed gelip naaşımı yıkayacak, kefenleyecek ve defnedecek. Benden sonraki İmamınız oğlum Muhammed el-Takî‘yyî’l Cevâd'dır," der ve Eba Sald'ın dizinde gözlerini kapar. Kabri İran'ın Tûs şehrinde Abbasi halifesi Harun Reşid'in kabrinin yanındadır

Önemli eserleri; Müsned ve Sahifetür Rıza