OKUL SÜTÜ PROGRAMI 2016/ANKARA GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GIDA KONTROL VE LABORATUVARLAR DAİRE BAŞKANLIĞI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SÜT SAĞIM EKİPMANLARININ TEMİZLİĞİ
Advertisements

KANSER VE BESLENME.
21 mayıs dünya süt gününüz kutlu olsun …
BAKANLIĞIN GIDAYA DAİR RESMİ KONTROL PROSEDÜRÜ
T.G.K. BUĞDAY UNU TEBLİĞİ VE T.G.K. EKMEK VE EKMEK ÇEŞİTLERİ TEBLİĞİ
Gıdalarımızı saklama kuralları
Satın alma ve stok yönetimi
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Yrd.Doç.Dr.Mustafa AKSOY
SU ÜRÜNLERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ
TANKLARA ASEPTİK DOLUM VE ASEPTİK BAG-İN-BOX SİSTEMLERİ
Süt işlemenin besin değerlerine etkisi…???
SÜT HAKKINDA MERAK ETTİĞİNİZ HERŞEY
ÜRETİCİ KALİTELİ SÜT ÜRETMEK İSTER.
SÜT VE BİLİNÇLİ GIDA TÜKETİMİ MAYIS SÜT HAFTASI
Zeytinyağı Kalite Özellikleri
2013 YILI OKUL SÜTÜ PROGRAMI ANTALYA ANTALYA T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI HAYVANCILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI
“SÜT İLE İLGİLİ GERÇEKLER”
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
GENEL TEKRAR Prof. Dr. Özgül EVRANUZ.
EKMEK İSRAFININ ÖNLENMESİ
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü
İçme Sütü Teknolojisi.
Gıda Mühendisliği Bölümü
Prof.Dr.Yavuz ÖZTÜRKLER
OKUL SÜTÜ PROGRAMI OKUL SÜTÜ ; Özel okullar dahil, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine, eğitim öğretim yılının ikinci döneminde (11/02/ /06/2013.
TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ Gaziantep Üniversitesi.
Süt Dolumda Proses Kontrol
SAĞLIKLI BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ
GIDA GÜVENLİĞİ ve ALO GIDA 174
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 1.
1. 2 HAZTEK ÜYELİKLERİNİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ (GENİŞLETİLMESİ) ENVANTER ÇALIŞMASININ DEĞERLENDİRİLMESİ SEKTÖRÜN SORUMLUKLARI 2007 YILI FUAR,SEMİNER,KONGRE.
Çiğ Süt Pastörize Süt ve UHT Süt
OKUL SÜTÜ PROGRAMI MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL SÜTÜ EĞİTİMİ.
“EN İYİ DENETÇİ KİŞİNİN KENDİSİDİR.”
PGD; Yapı malzemelerinin piyasaya arzı, dağıtımı veya piyasada iken Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine veya Yönetmelikte atıfta bulunulan teknik şartnamelere.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ.
Mutfak Temizliği ve Hijyeni
İhsan Kaan BERBEROĞLU Ülker Bisküvi San. A.Ş. Satınalma Direktörü.
Beslenme İnsanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli ögeleri alıp vücudunda kullanmasıdır. Ayşe BAYSAL, Beslenme,
İçme Sütü ve Konsantre Süt Ürünleri
HOŞGELDİNİZ HOŞGELDİNİZ.
2. TEREYAĞI ÜRETİMİ 2.1 Krema; Tanım ve Özellikler
BAĞIŞIKLIK.
2016 YILI OKUL SÜTÜ PROGRAMI
Sıkça Sorulan Sorular. 1. Okulda sütlerin hangi zaman aralı ğ ında tüketilmesi sa ğ lanmalıdır? Cevap: Okul müdürlü ğ ünün belirledi ğ i süt içim zamanında.
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE VE PROJELER DAİRE BAŞKANLIĞI OKUL SÜTÜ PROGRAMI.
AMBALAJLAR ÜZERİNDEKİ SEMBOL VE İŞARETLER
Gıda Mikrobiyolojisi Eğitimi 04 Kasım 2014, Kuşadası Prof. Dr. Kadir HALKMAN Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 01; Temel İlkeler.
Uzm.Dr. Mehmet Zahit Çıracı
EMİR KAYA -2B. Toprak Neden Çok Değerlidir? Tüm canlıların besin kaynağı bitkilerdir. Hayvanların yediği otlar, insanların yediği sebze ve meyveler toprakta.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
BESİN GRUPLARI. SÜT VE TÜREVLERİ 1……. Pastörizasyon: Sütün fabrikalarda çeşitli işlemlerden geçirilerek, yabancı maddelerden ayrılması ve belirli bir.
1 KKTC Süt İşletmelerine İlişkin Özel Hijyen Kuralları Halil APAYDIN Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı.
ETLER.
BALIKESİR SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2007.
İLAÇ KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
BÖLÜM III. ÖRNEK ALMA Doç.Dr. Ebru Şenel.
OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI
ISO HACCP ve ISO22000.
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Haşlama makine ve ekipmanları
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
EVİNİZDE SAĞLIKLI GIDA TÜKETİMİ.Gıdalar hazırlanmadan önce eller yıkanmalı ve hazırlama esnasında yıkama sık sık tekrarlanmalıdır..Gıda hazırlamada kullanılan.
GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ
İçme Sütü Teknolojisi-1
Mikroskobik canlılar Zararlı Mikroskobik Canlılar.
Sunum transkripti:

OKUL SÜTÜ PROGRAMI 2016/ANKARA GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GIDA KONTROL VE LABORATUVARLAR DAİRE BAŞKANLIĞI

TEŞEKKÜRLER

OKUL SÜTÜ Doğanın insana verdiği ilk içecek olan ve canlıların büyümesi ve gelişmesi için gerekli olan mineralleri, proteinleri, vitaminleri, enzimleri ve antikorları bünyesinde barındıran gıda SÜT

OKUL SÜTÜ Yağlı, sade, net 200 ml. UHT İçme Sütü OKUL SÜTÜ

 Kısa süreli yüksek sıcaklığın aralıksız akışını içeren 135 °C’den az olmayan uygun sıcaklık-zaman kombinasyonunda,  Aseptik olarak kapatılmış ambalajlarda,  Oda sıcaklığında muhafaza edildiğinde işlenmiş üründe canlı mikroorganizma veya gelişim kabiliyetine sahip sporların olmadığını ve uygulanan ısıl işlemin yeterliliğini gösteren,  Kapalı ambalajların 30 °C’de 15 gün veya 55 °C’de 7 gün inkübasyonundan veya farklı bir yöntemin uygulanmasından sonra ürünlerin mikrobiyolojik olarak stabil kaldığını garanti eden işlemdir. Ultra yüksek sıcaklık/ UHT SÜT

OKUL SÜTÜ PROGRAMI UYGULAMASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

OKUL SÜTÜ  Güvenli,  Serin,  Kuru,  Güneş almayan,  Donmayı önleyecek DEPOLAMA

OKUL SÜTÜ  İstifleme yüksekliği kutu deformasyonunu engellemelidir.  Sütler dağıtımı yapılana kadar şirinkli olarak muhafaza edilmelidir. DEPOLAMA

OKUL SÜTÜ  UHT süt, sevkiyat ve depolamada soğuk zincir gerektirmemektedir.  Ambalajı açılmaması koşuluyla, oda sıcaklığında son tüketim tarihine kadar güvenilirliğini korur.  Ambalajı açıldıktan sonra mutlaka buzdolabında muhafaza edilmeli ve kısa surede tüketilmelidir. SICAKLIK

OKUL SÜTÜ  Birim ambalajlar, kapatılmış olacaktır.  Birim ambalajlar, delinmiş ve/veya yırtılmış olmayacaktır.  Birim ambalajlar, bombaj yapmış olmayacaktır.  Birim ambalajlarda akma ve/veya sızma görülmeyecektir. AMBALAJ KONTROLÜ

Şişmiş ambalajlardaki süt tüketilmemelidir!!

OKUL SÜTÜ  Sütün bozulmuş olması durumunda proteinlerin parçalanmasına bağlı olarak sütte acı, ekşi tat görülebilir.  Bakteri üremesi sebebiyle kötü koku oluşabilir.  Ambalaj deformasyonuna bağlı olarak tortulu yapı oluşabilir.  Süt içildiğinde söz konusu kusurlar tespit edilirse süt tüketilmemelidir. DUYUSAL ÖZELLİKLER

NUMUNE ALMA

OKUL SÜTÜ  Okullar, dağıtımın yapıldığı güne ait sütlerin farklı her partisinden 5 adet ürün numune olarak alınır.  Numuneler 72 saat boyunca oda sıcaklığında güvenilir bir yerde muhafaza edilir.  Bu numunelerin analizleri; problem çıkması durumunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yaptırılır.  Numuneler, problem çıkmaması durumunda 72 saatin sonunda program kapsamındaki öğrencilere dağıtılır. NUMUNE ALMA

TEŞEKKÜRLER