T.C. MİLL Î EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
STK’LARDA GÖNÜLLÜLER İLE İŞBİRLİĞİ
Advertisements

BİR PROJEYİ YÖNETMEK.
MİLLİ GÜVENLİK BİLGİSİ
Beyin Fırtınası Ekibi – İstanbul - S U N A R -
EĞİTİM BAŞARISINI ARTTIRMADA ANNE BABANIN ROLÜ
İKTİSAT Girişimcilik - İş Stratejisi -.
Girişimci: Candan İŞVEREN
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ P ROJE E SASLARI ve S ÜREÇLERİ DERSİ ÖĞRETİM YILI TANITIM SUNUSU HAZIRLAYAN: MERVE ÇAKIROĞLU ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı.
LEONARDO DA VINCI PROGRAMI PROJE DÖNGÜSÜ
TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI
HATAY VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM M Ü D Ü RL Ü Ğ Ü Strateji Geliştirme Hizmetleri Bölümü "Fidanlar Çınarların İzinde..." Projesi
3 Sağlık örgütlenmesi ve sağlık bakanlığı
Özel Sektörde İnsan Kaynağının Önemi
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRETİM YAKLAŞIMI. İşbirliğine dayalı öğrenme; öğrencilerin sınıf ortamında küçük karma guruplar oluşturarak (cinsiyet, başarı durumu,
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Aralık 2006 istanbul tabip odası XII. tıpta uzmanlık eğitimi kurultayı SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM VE ASİSTANLIK EĞİTİMİ Dr. Ali KÜÇÜK Haseki EAH Radyoloji Asistanı.
AŞAĞIDAKİ SORULARI CEVAPLANDIRIRMISINIZ? Bilgi Paylaştıkça artar, paylaşmak ister misiniz? Bilgi toplumunun bir ferdi olmaya ne dersiniz? Yenilikçi ve.
İstiklal Marşımızın Yazarı
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
28 ŞUBAT 1959 SİVİL SAVUNMASIZ YURT SAVUNMASI OLMAZ 28 ŞUBAT YILDIR ÜLKE HİZMETİNDE.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları.
Avrupa Birliği Eşgüdüm Merkezi Proje Döngüsü Yönetimi
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
AFET/KAZA NEDİR? İnsan ya da doğal kaynaklı, yaşam, doğal kaynak ya da mülk kaybına yol açan; Yol açtığı zararın azaltılabilmesi için yardım personeli.
21. Yüz Yıl Eğitimi Eski Yaklaşım:  Öğretmen ve müfredat odaklılık  Pasif alıcı konunda öğrenme  Bireysel işler ve çalışmalar  Bilgi kazandırmak 
Proje Yaşam Döngüsü ve Organizasyon
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
MEHMET TAŞ1. 2 BU GÜNDÜR. “NEDEN VARIZ?” SORUSUNUN CEVABIDIR. MİSYON.
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 4. ÜNİTE
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK NEDİR?
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı.
TC. GÜÇLÜKONAK KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
BAYBURT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ.  Bir Hayatboyu Öğrenme Programı Girişimidir.  Comenius Faaliyetidir.  Ocak 2005’te başlamıştır.  Ülkemiz.
T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ Vefa Lisesi Müdürlüğü
İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI 31 Ağustos – 4 Eylül 2015.
İzmir İl MEM ARGE Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
OKULUMUZ ÇALIŞMALARI YEREL MEDYADA VE ARSİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NIN WEB SİTESİNDE GÜNDEMDE İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün.
TAKIM RUHU Berra ÖZTÜRK 6/D-136.
24 TEMMUZ 2015 KOORDİNASYON TOPLANTISI TALİMATLARINA DAİR GELİŞMELER Kurum İsmi.
EROZYONLA MÜCADELE EYLEM PLANI
KALKINMA AJANSLARI 1 Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı Mesleki ve Teknik E ğ itim Genel Müdürlü ğ ü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlı ğ ı.
SBS'DE BAŞARI İÇİN ALTIN ÖNERİLER.  Sınavdan bir gün önce kuru baklagiller gibi gaz yapıcı besinler tüketmeyin.  Midenize ağır gelebilecek çok yağlı.
1 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI FAALİYET PLANI HAZIRLAMA Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı.
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
YETİŞKİN EĞİTİMİ VE İLETİŞİM BECERİLERİ
MESLEKİ EĞİTiM VE YÖNLENDİRME TOPLANTISI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRŞEHİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
1/13. SUNUM İÇERİĞİ Modelleme Şube Müdürlüğü Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu’nun Teşekkülü SÇD ve Modelleme Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu 1’inci Toplantısının.
ÇUBUK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. SORU – CEVAP STRATEJİK PLANLAMA.
1/13. SUNUM İÇERİĞİ Modelleme Şube Müdürlüğü Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu’nun Teşekkülü SÇD ve Modelleme Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu 1’inci Toplantısının.
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
İllerde Hangi Verimlilik Projeleri Uygulanabilir? Dr. Yücel Özkara Sanayi ve Teknoloji Uzmanı, Verimlilik Genel Müdürlüğü 2016 Yılı Verimlilik Projeleri.
“ INDICATE” UZUN SÜRELİ SAYISAL KORUMA SAHA ÇALIŞMASI Hakan Koray OZLUK Bahadır AYDINONAT 15 – 16 Ekim 2012 Ankara.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Sorumlu Mahalleler Projesi İş Planı Eğitimi Bu proje T. C
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRETİM YAKLAŞIMI HAZIRLAYANLAR HAVVA KESKİN
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
OĞUZ EFE ULUÇAY.  1- Kendini Tanıma  Yeteneklerini bilme  İlgi alanlarını bilme  Değerleri ya da kişilik özelliklerini bilme.
Genel Sekreterlik Organizasyon Şeması
Sunum transkripti:

T.C. MİLL Î EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI

PROJE KAVRAMI VE PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ

Projeler ile ilgili onemli bir konu: Proje özveri ister. Proje ekip çalışmasıdır,negatif enerjilere kapalıdır! Negatif enerji projenin başlamadan bitmesi demektir! Ekip çalışması ruhuna sahip olmayanlarla çalışmayınız! Ekibiniz en az 4 kişiden oluşmalı en fazla 6 kişi olmalıdır! Stratejilerinizi iyi belirleyin unutmayın proje hazırlayabilme kapasitesine sahip olan kişi iyi bir senarist bir de strateji uzmanıdır! İyi bir görev paylaşımı yapın verilen görevleri zamanında yapın!

Yapamayacağınız görevleri üstlenmeyin unutmayın ki yapmadığınız bir iş diğer ekibin tüm çalışmasının çöpe atılması demektir! Görev alan kişi zamanında bitirmemişse unutmayın ki projeniz başlamadan bitmiştir o ekiple devam etmeyin! Beyin fırtınalarını fikir savaşlarına dönüştürmeyin asla kalp kırmayın ama bir birinize de anlayışlı olun!Proje ortamları gergindir! Kağıt, kalem ve laptopunuzu asla yanınızdan ayırmayın, proje bir senaryodur ilhamın nerede ve ne zaman geleceği belli olmaz!!!

Kuşkucu Coşku Yaşasın, yürüyor Hey, Bu zaman alıyor! Sonuçlar görünür değil Buna değer mi? Organizasyon can çekişiyor Projenin karanlık gecesi Sonuçlarn görülmeye başlanması Belki de o kadar kötü bir fikir değil Bando ve havai fişekler İŞE YARIYOR!

Proje döngüsü Adım Adım Çözümleme (Analyzing step by step) ( FİKRİLERİN CANLANDIRILMASI ) TAKIM ÇALIŞMASI (Working as a team) Fikirbirliğine varma (Consensus)

PAYDAŞ ANALİZİ SORUN ANALİZİ (Problems Analysis) (HEDEF ANALİZİ) Objectives Analysis PROJE FORMUNUN DOLDURULMASI FAALİYET PLANI BÜTÇE 7 Steps in PP MEVCUT DURUM ANALİZİ

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi Proje Koordinasyon Ekibi