DOSYA SIKIŞTIRMA PROGRAMLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Devam etmek için “Next” tıklayın.. Kurulum bittikten sonra “C” sürücüsünün altına “Asyakur” adında bir klasör oluşacak.(Resimdeki gibi).Bu klasörün.
Advertisements

Filezilla Client & Server
TeacherTube User's Guide
WINDOWS 2000 KURULUMU Kurulum Önyükleme disketleri oluşturmak için Windows 2000 çalıştırıyor olmanız gerekmez. \Bootdisk adındaki dizin Windows 2000 Kurulum.
Sistemi ISO imajdan boot ettiğimde karşımıza gelen ekran burda tercihimizi yapıyoruz.
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
PowerPoint’te Müzik Nilgün Çokça.
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
Grup ilkesinin yerel düzenleyicisi Microsoft Windows XP' de, kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak.
Değerli Eksperimiz, Yeni iletişim platformumuz TARPOST’un bilgisayarınıza yüklenmesi için aşağıdaki adımları izlemenizi rica ederiz. Saygılarımızla, TARSİM.
LINUX’TA PAKET YÖNETİMİ
Records Manager’a çift tıkladığınızda bu ekran gelir.
WİNDOWS XP GRUP İLKESİ.
Sunucu Bilgisayara Eğitim Yazılımı Yüklemek İçin;.
WİNDOWS 7 KURULUM.
Kısaca tanımlamak gerekirse torrent bir indirme protokolüdür.
BİT’i Kullanma ve Yönetme
CONTENT MANAGEMENT SYSTEM (İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ)
BRACKETS AÇIK KAYNAK KOD EDİTÖRÜ EMRE TEKİN
 BurnAware  FreeDiscBurner  ExpressBurn  UltraIso  WinIso  ImgBurn  DeepBurner  CdBurnerXp  Nero.
Camtasia Studio Neslihan AYDOĞAN.
HAZIRLAYANLAR Baran EKSİK Hayrettin GÜNGÖZ Konu: Windows 7 Altında Disk Yönetimi.
Dosya Adları ve Uzantıları
İNTERNET PROGRAMLAMA - 1
Dosya Yönetimi 118.
ŞAHİN KURT WİNDOWS 7 KURULUMU
ETwinning Twinspace Kullanımı Nisan 2014.
Faydalı programlar.
VİRÜS VE TEMİZLEME Virüslerin Etkileri Antivirüs Programları
Windows 7 Kurulum. Neden Windows 7 Kabaca Windows Vista’nın aynı görünümüne sahip Windows 7 ’nin getirdiği bir takım değişiklikleri görmem mümkün. Bunlardan.
W İ NRAR Sevim DEN İ Z RAR NEDİR RAR Windows için shareware dosya arşivleme ve veri sıkıştırma formatıdır, dosyalarımızı sıkıştırarak boyutlarının.
Bilişim Teknolojileri ve Yazarlık Dersi
Faydalı programlar.
Dyned eba şifre güncelleme işlemleri için
Modül 5 FACEBOOK.
VLC MEDİA PLAYER.
Ağa bağlı olan bir bilgisayarda, kullanıcının dosyaları ve dizinleri ağa bağlı olan başka bir kullanıcı tarafından kullanılabilir. Kullanıcı dosyalarını.
DOSYA UZANTILARI.
Anıl İŞCAN. 1- Windows 7 CD' si ya da DVD' sine ihtiyacımız olacak. 2- İkinci olarak Windows 7' yi kuracağımız bilgisayarın donanımsal olarak Windows.
-Genel sayfa düzeni. -Duyuru Ekleme -Fakülte-Myo Sayfa düzenleri eğitimi.
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulumu
FAYDALI PROGRAMLAR.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
Dosya, Klasör ve Sürücüler
NLİTE İLE SİSTEM KURULUM CD’Sİ OLUŞTURMA
DYNED İLE İLGİLİ SIRASIYLA HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ 1.Bilgisayarımızda İnternet Explorer yani tarayıcı penceresini açtığımızda; ilk yapacağımız şey Tüm.
GGJ 2016 Oyun Yükleme GGJ Takımı. Bir GGJ kullanıcısı olmalısınız. Bir oyunu sisteme yüklemek için: 1. Bir GGJ hesabınız olmalı. 2. Bir jam merkezini.
Android Kurulum Elemanlari Android Ortaminin Olusturulmasil icin asaida ifade edilen araclarin olmasi ve kurulumlarinin gerceklestirilmesi gerekmektedir.
Yeni Sayfa Oluşturma ve Buton, EditText, TextView Kavramları Uygulamamıza yeni bir sayfa eklediğimizde bu sayfa için bir java sınıfı da oluşturmamız gerekiyordu.
Sayfa Ayarlari Projelerimizde uzerinde yogunlasacagimiz dosyalar Java ve XML dosylari olacaktir.
ANA SAYFA İPUCU GALERİ TEST TREND 5 Ağustos Paylaş 1. Öncelikle buradan Microsoft’un websitesine gidiyor ve kullanmak istediğimiz Windows’un.
EBYS KULLANIMI.
PARDUS İŞLETİM SİSTEMİ. PARDUS  Pardus adı : Anadolu parsı adlı kediğillerden gelmektedir.
MİCROSOFT WİNDOWS 8 I.WİNDOWS 8’İ NASIL YÜKLEYEBİLİRİM ?
Öncelikle sisteme girmek için Google Chrome sayfası açıp adres çubuğuna kocaeli.meb.gov.tr/ets yazıyoruz.
YAZILIM TEKNOLOJİLERİ
E-YEDEKLEMELİ SAKLAMA. E-Yedeklemeli Saklama E-Faturalarınız ve e-arşiv faturalarınız EDM e-fatura sistemine kaydolmanız ile beraber sistem üzerinden.
Dosyalar Birbirinden Nasıl Ayrılır?
YAZILIM KURULUMU VE YÖNETİMİ
CD/DVD/BLU-RAY YAZMA PROGRAMLARI
FİleZİlla Tanitim ve kurulum Murat Gürgenç.
MUHASEBE YEDEKLEME.
(Advanced SystemCare 8)
DOSYALAMA SİSTEMLERİ (FAT32-NTFS)
DOSYA-KLASÖR VE SÜRÜCÜLER
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
ACRONİS KURULUMU YEDEK ALMA VE YEDEK YÜKLEME SAVAŞ TUNÇER.
INTERNET nedir? Bu slayda şirket ambleminizi eklemek için
Dosya Uzantıları
TOPLU POSTALAMA İŞLEMİ İÇİN ETİKET OLUŞTURMA VE YAZDIRMA
Sunum transkripti:

DOSYA SIKIŞTIRMA PROGRAMLARI

Dosya Sıkıştırma Nedir? Hepimiz zaman zaman dosya veya dosyaların büyüklüklerini azaltmak zorunda kalabiliriz. Dosya veya dosyaları arşivlemek amacı ile, elektronik posta ile başka birine iletmek istediğimizde veya saklama ortamımızın alanını hesaplı kullanmak için olabilir. İşte bu işleme (Dosya veya dosyaların kapladıkları alanları azaltmak) dosya sıkıştırma diyoruz. Bir çok dosya sıkıştırma çeşiti bulunmaktadır. Örneğin zip, rar, ace, arj, 7zp ... Bunlardan rar dosya sıkıştırma formatını Internet ortamında dosya transfer etmek istediğinizde en çok kullanılan format olarak göreceksiniz. Zip formatı ise işletim sisteminin bu tür dosyaları herhangi bir ek programa destek vermeden açabilmeleri yüzünden öne çıkacak. Burada bilinmesi gereken Windows' un zip formatında sıkıştırılmış dosyaları açmaya destek vermesidir, sıkıştırma yapmayı desteklememektedir. Bu da bizim karşı tarafa göndereceğimiz sıkıştırılarak oluşturulmuş dosya veya dosyaların içeriklerini, karşı tarafın sisteminde zip dosyasını açacak bir program olmaması durumunda bile açarak içeriğine erişebileceğinden emin olmamızı sağlamasıdır.

Nasıl Dosya Sıkıştırılır ? Dosyalarını sıkıştırmak veya ZIP klasörlerini açmak için Windows'un kendi klasör sistemi pek de verimli sayılmaz. Eğer WinZip ya da WinRar gibi ücretli bir program da kullanmak istemiyorsanız, en iyi ücretsiz alternatif olan 7-Zip'i tercih edebilirsiniz. Hızlı bir kuruluma ve Türkçe arayüze sahip olan 7- Zip, sadece ZIP ve RAR değil, 7z formatındaki dosyaları da açabiliyor. Şifrelenmiş klasörler oluşturmanıza olanak tanıyor; hızla dosya arşivliyor. Bazı e-posta programları kötü amaçlı yazılım içermesi muhtemel olan dosya türlerini engeller (örneğin, dosya adı uzantısı .exe, .bat veya .reg olanlar). Bu tür dosyaları göndermekte sorun yaşıyorsanız, onları önce bir zip dosyası halinde sıkıştırın ve e-posta ile o zip dosyasını gönderin.

 Dosya Sıkıştırma Programları Winrar Winrar bildiğiniz üzere bir sıkıştırma yazılımıdır. Dosyalarınızı sıkıştırarak daha az alan kaplamasını istiyorsanız winrar bu tür programlar arasında en popüleridir. Winrar çeşitli sıkıştırma uzantılarını da destekliyor. Örneğin; .zip, .iso vb. gibi dosyaları da winrar ile açmanız mümkün.

7-Zip 7-Zip açık kaynak kodlu bir yazılım. Kullanımı kolay ve basit arayüze sahip bu program dosya sıkıştırma programları arasında en popüler alternatiflerden biri. Ücretsiz olmasıyla dikkat çeken programda hertürlü sıkıştırma özelliğini bulabileceksiniz. Kodların büyük bölümü GNU LGPL lisansı altında. 7-Zip'i istediğiniz her bilgisayarda üzerinde ücret ve kayıt gerekmeden kullanabilirsiniz.

7-Zip Genel Özellikleri: Yüksek sıkıştırma oranı ile yeni 7z formatıyla LZMA ve LMZA2 sıkıştırması yapabilirsiniz Desteklenen Formatlar: Paketleme / Açma: 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP ve WIM Sadece Açma: ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DEB, DMG, FAT, HFS, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, RAR, RPM, SquashFS, UDF, VHD, WIM, XAR ve Z. ZIP ve GZIP formatları için 7-Zip PKZip ve WinZip programlarındaki oranlara göre 2-10% kadar daha iyi oran sağlıyor. 7z formatı için Self-extracting kapasitesi Windows Shell entegrasyonu Güçlü bir dosya yöneticisi Güçlü bir komut satırı versiyonu FAR Manager için eklenti desteği 79 Tane Dil Desteği

Dosya Sıkıştırma Programları adı altında yabancılık çekmemek için en aşina gelen WinRar programının kurulumunu yapalım.

Kurulum işlemimizi başlatmak için "-NY-WinRARtr" adlı dosyamıza çift tıklıyoruz.

Hedef klasör kısmından programın nereye kurulacağını seçebilirsiniz ama özel bir nedeniniz yoksa hiç oynama yapmadan "Yükle" butonuna basmanızı tavsiye ederim. Yükle butonuna bastıktan sonra kısa bir yükleme işlemi gerçekleşecek ve: 

Programın ilk ayarlarının yapıldığı kısım burası Programın ilk ayarlarının yapıldığı kısım burası. Bizi en çok ilgilendiren bölüm "WinRAR'ı ilişkilendir" yazan bölüm. Çünkü burada hangi dosyaların daha açık bir ifadeyle hangi dosya uzantılarına sahip dosyaların WinRAR ile açılacağını seçiyoruz. Bu adımda program bize temel dosya uzantılarının seçilmiş bir şekilde getiriyor. Ek olarak "ISO" ve "JAR" dosya uzantılarını biz seçebiliyoruz yahut bu programla açılmasını istemediğimiz dosya uzantılarının yanındaki işareti kaldırıyoruz.  Eğer ben sadece indirdiğim sıkıştırılmış dosyaları klasöre çıkartağım iso'yla jar'la bilmediğim diğer şeylerle işim yok diyorsanız bu adımda hiç bir oynama yapmadan sadece "Tamam" demeniz yeterlidir.

Son çıkan pencereyede tamam dedikten sonra kurulum işlemini sağlamış oluyoruz.

Dinlediğiniz için teşekkür ederim. OĞUZ DEMİR.