GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MANİSA VALİLİĞİ HİZMET İÇİ EĞİTİM
Advertisements

MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASI HAKKINDA KANUN
5766 SAYILI KANUN İLE 6183 SAYILI AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUNUN ÇEŞİTLİ MADDELERİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER VE ANILAN KANUNA EKLENEN.
T.C. BURSA VALİLİĞİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
İ. Ü. REKTÖRLÜĞÜ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI
CEZA SORUŞTURMASI.
ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELMA EĞİTİMİ MAYIS SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU Nazım ÖZYÜZER İç Denetçi.
MÜLKİ İDARE AMİRLERİNİN KOLLUK KUVVETLERİ ÜZERİNDEKİ DENETİM YETKİSİ
YILLIK VE MAZERET İZİNLERİ
SAMSUN KASIM-2008.
Personel Hareketliliği
İstanbul Üniversitesi
YILLIK İZİN Madde 102 Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti onyıldan fazla.
HASTA HAKLARININ HUKUKİ BOYUTU
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU DİSİPLİN SUÇ VE CEZA UYGULAMALARI
DİSİPLİN: Kurallara Uyma ve Yolsuzluğu Önleme Toplam sayfa : 19 B.A.Güler, İpek Özkal Sayan, Kamu Personel Yönetimi, AÜ SBF 2007.
İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Verilirken Uyulacak Hususlar Alattin ÜŞENMEZ Mali Hizmetler Uzmanı Alattin ÜŞENMEZ.
DEVLET MEMURLARI KANUNU Kanun Numarası: 657 Kabul Tarihi: 14/7/1965 Yayımlandığı R.Gazete: Tarih : 23/7/1965 Sayı : Yayımlandığı Düstur: Tertip :
HARCAMA YETKİLİSİ Harcama yetkilisi kimdir?
KAMUDA İÇ DENETİM (5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu)
DİSİPLİN HUKUKU.
MEMUR: Mevcut kuruluş biçimine bakılmaksızın Devlet ve diğer kamu ve
MEMUR NEDİR? Mevcut kuruluş biçimine bakılmaksızın, Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu.
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu memur, sözleşmeli personel ve geçici personele ilişkin; *-ilkeleri, *-hedefleri, *-istihdam şekillerini, *-memurların.
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU
M.E.B. 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU VE DİSİPLİN UYGULAMALARI ÖZET BİLGİLER.
Eğitimin Amacı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Atatürk İnkılâp ve İlkelerine, Atatürk Milliyetçiliğine sadakatle bağlı kalacak, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ
DİSİPLİN HUKUKU UYGULAMALARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu
İnceleme-Soruşturma.
Öğr. Gör. Anıl Çağlar ERKAN
MEMUR: Mevcut kuruluş biçimine bakılmaksızın Devlet ve diğer kamu ve
İDARE HUKUKU Konu : DİSİPİLİN, CEZA VE HUKUKİ SORUMLULUKLAR
657 Sayılı Devlet Memurları
AÇIK SÜRELER
AYLIKSIZ İZİN
HİZMET İHYASI
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
Kamuda Hizmete Alma ve Atama. Hizmete alma ve atama Hizmete alma işlemi –insan gücü planlaması –İlan –Sınav –Değerlendirme ve atama gibi birçok işlemi.
Müracaat ve Şikayetler
DİSİPLİN Nurullah DAVUTOĞULLARI MGM İSTANBUL-Kasım 2015.
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Takdirname ve Ödüllendirme
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİLEKÇE ve BİLGİ EDİNME HAKKI
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu
Kamu Hizmetine Giriş. Bu hafta neler var...  Kamu Hizmetine Girişte Anayasal İlkeler  Hizmete Girişte Aranan Genel ve Özel Şartlar  Hizmete Alma Politikası.
Nurullah DAVUTOĞULLARI METEOROLOJİ GN.MD. AFYON Kasım 2015
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİSİPLİN KURULLARI VE DİSİPLİN AMİRLERİ
MEMURLARIN YARGILANMASI
Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği G.Ü. PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
4483 SAYILI MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİN YARGILANMASI HAKKINDA KANUN İLE İLGİLİ SORUN ALANLARI.
Hazırlayan Bölüm / Departman Adı Hazırlayan Kişi Ad Soyad Hazırlayan Kişi Ünvan KOSGEB REHBERLİK VE DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİ RG : 05/06/2011/ /02/2011.
MEMURLUK STATÜSÜNÜN KISITLANMASI: KADRO AÇIĞI VE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA
Soruşturma Türleri ve Getirilen Tekliflerin Uygulanması
Muzaffer KÜÇÜKBULUT MÜFETTİŞ
MEMURUN GENEL HAKLARI Uygulamayı isteme hakkı:
DEVLET MEMURLARI KANUNU DEVLET MEMURLARI KANUNU MALİ HÜKÜMLER.
Ahi Evran İlkokulu/Ortaokulu
1 ALT İŞVEREN İŞÇİLERİNİN KAMUDA İSTİHDAMI MART 2016.
Kamuda Hizmete Alma ve Atama
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU DİSİPLİN SUÇ VE CEZA UYGULAMALARI
Memuriyete Giriş Adaylık Süreci.
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
BELEDİYE BAŞKANININ SEÇİMİ
HARCAMA YETKİLİLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER.
BELEDİYE BAŞKANININ SEÇİMİ
4483 MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASI HAKKINDA KANUN.
2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUN’U ÇERÇEVESİNDE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA PERSONEL DİSİPLİN SORUŞTURMASI.
Sunum transkripti:

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA Nurullah DAVUTOĞULLARI METEOROLOJİ GN.MD. AFYON Kasım 2015

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA Görevden Uzaklaştırma Görevden uzaklaştırma, Devlet kamu hizmetlerinin gerektirdiği hallerde, görevi başında kalmasında sakınca görülecek Devlet memurları hakkında alınan ihtiyati bir tedbirdir. Görevden uzaklaştırma tedbiri, soruşturmanın herhangi bir safhasında da alınabilir.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA Görevden uzaklaştırmaya yetkililer şunlardır. a) Atamaya yetkili amirler; b) Bakanlık ve genel müdürlük müfettişleri; c) İllerde valiler; ç) İlçelerde kaymakamlar (İlçe idare şube başkanları hakkında valinin muvafakati şarttır.) Valiler ve kaymakamlar tarafından alınan görevden uzaklaştırma tedbiri, memurun kurumuna derhal bildirilir.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA Görevden uzaklaştıran amirin sorumluluğu Görevinden uzaklaştırılan Devlet memurları hakkında görevden uzaklaştırmayı izleyen 10 iş günü içinde soruşturmaya başlanması şarttır. Memuru görevden uzaklaştırdıktan sonra memur hakkında derhal soruşturmaya başlamayan, keyfi olarak veya garaz veya kini dolayısıyla bu tasarrufu yaptığı, yaptırılan soruşturma sonunda anlaşılan amirler, hukuki, mali ve cezai sorumluluğa tabidirler.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN VEYA GÖREVİNDEN UZAK KALAN MEMURLARIN HAK VE YÜKÜMLÜLÜĞÜ Görevden uzaklaştırılan ve görevi ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınan memurlara bu süre içinde aylıklarının üçte ikisi ödenir. Bu gibiler bu Kanunun öngördüğü sosyal hak ve yardımlardan faydalanmaya devam ederler. (Görevden uzaklaştırılan memurlara bu süre içerisinde yan ödeme ve özel hizmet tazminatlarının üçte ikisinin ödenmesi gerektiği. Sayıştay Kararı)

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA Memurun göreve tekrar başlatılmasının zorunlu olduğu haller:(DMK/143) a) Haklarında memurluktan çıkarmadan başka bir disiplin cezası verilenler; b) Yargılamanın men'ine veya beraatine karar verilenler; c) Hükümden evvel haklarındaki kovuşturma genel af ile kaldırılanlar; ç) Görevlerine ve memurluklarına ilişkin olsun veya olmasın memurluğa engel olmayacak bir ceza ile hükümlü olup cezası ertelenenler; Bu kararların kesinleşmesi üzerine haklarındaki görevden uzaklaştırma tedbiri kaldırılır.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA 657/143 üncü maddede sayılan durumların gerçekleşmesi halinde, Memurların aylıklarının kesilmiş olan üçte biri kendilerine ödenir, görevden uzakta geçirdikleri süre, derece ve kademe ilerlemesinde değerlendirilir.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA Görevden Uzaklaştırmada Süre Disiplin kovuşturması sebebiyle görevinden uzaklaştırma hali en çok 3 ay devam edebilir. Bu süre sonunda hakkında bir karar verilmediği takdirde memur görevine başlatılır. Ceza kovuşturması sebebiyle görevinden uzaklaştırma halinde ise yetkili amir ilgilinin durumunu her iki ayda bir inceleyerek görevine dönüp dönmemesi hakkında bir karar verir ve ilgiliye de yazı ile tebliğ eder.

Nurullah DAVUTOĞULLARI Teşekkür eder, meslek hayatınızda başarılar dilerim... Nurullah DAVUTOĞULLARI ndavutogullari@gmail.com