BAŞVURU ŞARTLARI Özel Okullar Başvuru kılavuzda yer alan özel okullara, 8. Sınıf Birinci ve İkinci Dönem Ortak Sınavlarına girmiş ve okulun açıkladığı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
REHBERLİK SERVİSİ SBS TANITIM SEMİNERİNİ SUNAR Abdullah ŞENCAN Psikolojik Danışman.
Advertisements

SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU.
MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU
2013 SBS SİSTEMİ. Yeni sınav sisteminde yapılan önemli değişiklikler şöyle; sınavdan alınacak puanın 500 değil, 700 tam puan üzerinden hesaplanması,
ÇAPA ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
TÜRK TELEKOM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
MUHAMMED YILDIRIM Psikolojik Dan ış man YENİ SINAV SİSTEMİ.
MARDİN-ARTUKLU REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
8.Sınıf teog neden önemli?
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ Eğitim-öğretim yılında,  8.Sınıf öğrencilerine Kasım ve Nisan ayının sonunda, 6 dersten Merkezi.
Nizip Rehberlik ve Arastırma Merkezi – Rehberlik Hizmetleri Bölümü Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları.
YAVUZ SELİM ORTA OKUL REHBER ÖĞRETMENİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
Özgül DEMİRTAŞ.
SBS 2013 Erenler Rehberlik Araştırma Merkezi. Ortaöğretime Geçiş Sisteminde Tek Sınavlı Yeni Sistem  Milli Eğitim Bakanlığı 3 yıla yayılan SBS uygulamasını.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Bu sistemin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine.
GKV ÖZEL OKULLARI.
İ MKB SARIÇ İ ÇEK ORTAOKULU Mehmet ÖZAN Mehmet ÖZAN (Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen)
ÖRNEK PUAN HESAPLAMASI. TÜRKÇE:70 MATEMATİK:80 FEN VE TEKNOLOJİ:90 İNKILAP TARİHİ:80 İNGİLİZCE:70 DİN K. VE A.B.:80 1. DÖNEM ORTAK SINAVLAR DERS PUANLARI.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (TEOG)
2013 SBS SİSTEMİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE 3 ÖNEMLİ UNSUR BULUNMAKTADIR 1.SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) 2.YBP (YILSONU BAŞARI PUANI) 3.OYP(ORTAÖĞRETİME.
Sbs 2013 Yeni Seviye Belirleme Sınavı Bilgilendirme Sunusu.
ÇAPA İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ. 8 HAZİRAN 2013 CUMARTESİ GÜNÜ SAAT
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ KASIM 2012.
2014 ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, yeni sınav sistemi modeli adının 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli'(TEOG) olduğunu.
SBS SİSTEMİ NASIL OLACAK?????. HANGİ DERSLERDEN SINAVA GİRİLECEK Türkçe Matematik Fen Bilgisi ve Teknoloji Yabancı Dil Din Kültürü ve Ahlak.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 TEOG
Cacabey Ortaokulu Rehberlik Servisi
TEOG AMACI NEDİR ? Öğrenci,öğretmen okul ilişkisini güçlendirmek
2013 SBS ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Aykut Yiğit Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi KASIM 2014 ? ? ?
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıf öğrencileri, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
Yusuf URHAN-Uzm.Psikolojik Danışman
2013 SBS SİSTEMİ. Yeni sınav sisteminde yapılan önemli değişiklikler şöyle; sınavdan alınacak puanın 500 değil, 700 tam puan üzerinden hesaplanması,
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
MEHMET HİKMET KAŞERCİ ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (TEOG) 2015 – 2016 Eğitim - öğretim yılından başlayarak altı temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
“ORTAK SINAVLAR (TEOG) SINAV SİSTEMİ”
e ğ itim - ö ğ retim yılından ba ş layarak 6 temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
Ortak s ı navlar Neslihan HEPATEŞKAN Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 8.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME SUNUSU
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
SBS. FEN LİSELERİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ ANADOLU LİSELERİ ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSELERİ ANADOLU OTELCİLİK.
Temel eğİtİmden ortaöğretİme geçİş sInavI
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TEOG 10 YIL NASIL GEÇTİ ? LİSEYE GEÇİŞ SİSTEMİ TAM 4 KEZ DEĞİŞTİ … 2004’ E KADAR LGS 2005’ E KADAR OKS 2007’ DE SBS.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
  eğitim öğretim yılından başlayarak temel eğitimden ortaöğretime geçiş 6 ders için 8. sınıfta dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
KARTAL SABR İ TA Ş KIN ORTAOKULU Bilal GÖYMEN Psikolojik Danışman.
TEMEL ÖGRETIMDEN ORTA ÖGRETIME GEÇIS SINAVI Eğitim ve Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi.
eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak.
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (TEOG) 2016.
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
Her Noktada Maviokul.com YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
TAH İ R MERZE İ ORTAOKULU ESRA TEPELİ ESRA TEPELİ (Rehberlik Servisi) TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
2013 SBS SİSTEMİ.
YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU
8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
Sunum transkripti:

BAŞVURU ŞARTLARI Özel Okullar Başvuru kılavuzda yer alan özel okullara, 8. Sınıf Birinci ve İkinci Dönem Ortak Sınavlarına girmiş ve okulun açıkladığı taban puanın üzerinde puan almış her aday başvuruda bulunabilir. Adaylar, puanı tutan birden fazla okula ön kayıt yaptırabilirler. Ön kayıtlar, elektronik ortamda, faks göndermek suretiyle veya bizzat okullara giderek yapılabilecektir. Bütün başvurular kayıt olunmak istenilen okullara yapılacaktır.

YERLEŞTİRME PUANI Özel okullara yerleştirme işlemi, 8. sınıf öğrencilerinin birinci ve ikinci dönem merkezi olarak yapılan sınavlardaki Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji derslerinin puanları ile 8. sınıf yıl sonu başarı puanı kullanılarak 800 tam puan üzerinden hesaplanacak olan Özel Okullar Yerleştirme Puanı (ÖYP) ile yapılacaktır.

YERLEŞTİRME PUANI HESAPLAMA Özel Okullar Yerleştirme Puanı (ÖYP) hesaplamasında kullanılacak ders katsayıları; Türkçe: 3 Matematik: 2 Fen ve Teknoloji: 2 ÖYP puanı içinde birinci dönem yapılan sınavın ağırlığı %30, ikinci dönem yapılan sınavın ağırlığı %70 ‘tir.

YERLEŞTİRME PUANI HESAPLAMA ÖYP = (3T1+2M1+2F1)x0,30 + (3T2+2M2+2F2)x0,70 + YBP8 T1: Birinci dönem Türkçe merkezi sınav puanı T2: İkinci dönem Türkçe merkezi sınav puanı M1: Birinci dönem Matematik merkezi sınav puanı M2: İkinci dönem Matematik merkezi sınav puanı F1: Birinci dönem Fen ve Teknoloji merkezi sınav puanı F2: İkinci dönem Fen ve Teknoloji merkezi sınav puanı YBP8: 8. sınıf yılsonu başarı puanı ÖYP: Özel Okullar Yerleştirme Puanı

YERLEŞTİRME PUANI HESAPLAMA Birinci Dönem Merkezi Sınavİkinci Dönem Merkezi Sınav 8. Sınıf Yıl sonu Başarı Puanı YBP8 Özel Okullar Yerleştirme Puanı ÖYP Türkçe T1 Katsayı: 3 Matematik M1 Katsayı:2 Fen ve Teknoloji F1 Katsayı:2 Türkçe T2 Katsayı:3 Matematik M2 Katsayı:2 Fen ve Teknoloji F2 Katsayı:2 100, , ,000090,000094,736895, ,000080,000098, , ,000094,444484,210590,000095,000085,000092, , ,000088,888989,473785,000090,000095,000089, ,3701 Örnek ÖYP hesaplama tablosu

ÖYP EŞİTLİĞİ Kesin kayıt işlemlerinde öğrencilerin ÖYP’lerinin eşit olması durumunda, Türkçe 2. sınav puanı, Matematik 2. sınav puanı, Fen ve Teknoloji 2. sınav puanı, Türkçe 1. sınav puanı, Matematik 1. sınav puanı, Fen ve Teknoloji 1. sınav puanı yüksek olan öğrenciye, Bunların eşit olması durumunda 8’inci sınıf YBP’si yüksek öğrenciye, Bunlarında eşit olması durumunda yaşı küçük öğrenciye Öncelik verilir.

KAYIT TAKVİMİ Taban Puanların İlanı21 Temmuz 2014 I. Ön Kayıt Dönemi Ağustos 2014 Ön Kayıt Ağustos 2014 Kesin Kayıt II. Ön Kayıt Dönemi Ağustos 2014 Ön Kayıt Ağustos 2014 Kesin Kayıt III. Ön Kayıt Dönemi Ağustos 2014 Ön Kayıt Ağustos 2014 Kesin Kayıt Son Kayıt Dönemi 01 Eylül 2014 tarihinden itibaren alınacak karara göre