İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
Advertisements

OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
SAĞLIKLI YAŞAMA.
ERGENLİK ÇAĞINDA BESLENME
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ.
OBEZİTE VE SAĞLIKLI BESLENME
SAĞLIKLI BESLENME VE BESİN GRUPLARI
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARI İÇİN SAĞLIKLI BESLENME ve OBEZİTE
Gıda Mühendisliği Bölümü Beslenme Bilim Dalı Başkanı
SÜT VE SÜTÜN ÖNEMİ SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ HAYAT TÜRKİYE
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
BESLENME, HAREKETLİ YAŞAM VE HİJYEN Dyt. MELTEM MUTLU İZMİR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ.
HAZIRLAYANLAR HADİCE DEMİREL ZAFER DÜZGÜN DÜRDANE AYGÜL YUSUF YALÇIN
BESLENME BÜYÜME VE GELİŞME, YAŞAMIN SÜRDÜRÜLMESİ VE
DENGELİ DÜZENLİ BESLENME
SAĞLIKLI BESLENME STJ.DYT. MERYEM İTEK
AHMET NURİ ERİKOĞLU İLKOKULU ALIŞKANLIKLARININ KAZANDIRILMASI
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ.
İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
UZUNLU CUMHURİYET ORTAOKULU
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SAĞLIKLI BESLENME.
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
SPOR.
MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
YAŞ GRUPLARINA GÖRE BESLENME
BESLENMENİN ÖNEMİ
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
BESLENME REHBERİ 2.
SAĞLIKLI BESLENME.
BESLENME REHBERİ 1.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLEN SAĞLIKLI BÜYÜ
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE BESLENME
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
DENGELİ BESLENME, ÖZBAKIM BECERİLERİ VE BULAŞICI HASTALIKLAR
4- EKMEK VE TAHILLAR En çok karbonhidrat içeren besin grubu tahıllardır. Enerjinin büyük bir kısmını karbonhidratlardan dolayısıyla ekmek ve tahıllardan.
MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARI İÇİN
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
YETERLİ DENGELİ BESLENME, OBEZİTEDEN KORUNMA VE FİZİKSEL AKTİVİTE
Beslenme İnsanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli ögeleri alıp vücudunda kullanmasıdır. Ayşe BAYSAL, Beslenme,
DENGELİ BESLENME.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
İLKOKUL VE ORTAOKULLAR İÇİN SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE
Sağlıklı Beslenme.
Büyüme, Yaşamın sürdürülmesi, Sağlığın korunması için besinlerin kullanılmasıdır. Beslenme Nedir?
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME.
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
eslenme engeli Beslenme Nedir? Büyüme, Yaşamın sürdürülmesi,
Sağlıklı Beslenme.
SAĞLIKLI BESLENME TUĞHAN YENİYOL 4 / A 391.
Yeterli Ve Dengeli Beslenme. 1.Proteinler 2.Yağlar 3.Karbonhidratlar 4.Mineraller 5.Vitaminler 6.Su Besin Öğeleri.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
SAĞLIKLI YAŞAM ve SAĞLIKLI BESLENME…
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
Sağlıklı Beslenme. YETERLİ VE DENGELİ BESLENME VÜCUDUN BÜYÜMESİ, YENİLENMESİ VE ÇALIŞMASI İÇİN GEREKEN DÖRT TEMEL BESİN GRUBU OLAN ”SÜT VE ÜRÜNLERİ”,
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
Yeterli ve Dengeli Beslenme Sağlığımızın korunması için bir günde tüketilen yiyeceklerin dört ana besin grubunu içermesi ; Yaş, cinsiyet ve aktiviteye.
Sunum transkripti:

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ BULAŞICI OLMAYAN HASTALIKLAR VE PROGRAMLAR ŞUBESİ

OKUL ÇAGINDA BESLENME :)

YETERLİ VE DENGELİ BESLENME NEDİR? Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarlarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılmasıdır

BESİN GRUPLARI SAĞLIKLI BESLENME TABAĞIM

KAHVALTININ ÖNEMİ KAHVALTI ETMELİYİZ GÜNE SAĞLIKLI BAŞLAMAK İÇİN ÖĞRENME VE ÖĞRENDİKLERİMİZİ KOLAY HATIRLAMAK İÇİN ÇABUK YORULMAMAK İÇİN KAHVALTI ETMELİYİZ

KAHVALTI ÖNEMLİ BİR ÖĞÜN OLUP KESİNLİKLE ATLANMAMALIDIR

Yumurta Az Pişmiş Yada Çok Pişmiş Tercih EDİLMEMELİDİR. 1 tane YUMURTA Her Gün Yumurta Az Pişmiş Yada Çok Pişmiş Tercih EDİLMEMELİDİR. 1 tane YUMURTA 8-10 dakikadan fazla pişirirsek veya çok az pişirirsek vücudumuza sağlayacağı yarar azalır, az pişmiş yumurtada mikrop riski olur.

yumurta süt peynir zeytin bal ekmek ceviz Benim bir kuyum var, İki türlü suyu var ∞∞∞∞ İnek verir bizlere, Afiyet olsun sizlere Küp içinde beyaz uşak Karaoğlan sarkıp durur, Düşerim diye korkup durur. Var varadan var getir, Karlı dağdan kar getir, Sağılmamış çiçekten Çalkalanmış yağ getir. Fırında pişer, Mideye düşer. Ağaç üstünde, Kilitli sandık. yumurta süt peynir . zeytin . bal ekmek ceviz

KAHVALTI SAĞLIK VE BAŞARI İÇİN EN ÖNEMLİ ÖĞÜNDÜR NEDEN SÜT İÇMELİYİZ? KAS SAĞLIĞIMIZ KEMİK SAĞLIĞIMIZ GÖZ SAĞLIĞIMIZ DİŞ GELİŞİMİMİZ İÇİN SÜT İÇMELİYİZ… KAHVALTI SAĞLIK VE BAŞARI İÇİN EN ÖNEMLİ ÖĞÜNDÜR

“Günde üç öğün yemek yendiğinde ve her öğünde her gruptan besin, önerilen miktarlarda tüketildiğinde yeterli ve dengeli beslenme sağlanır.”

SEBZE VE MEYVE GRUBUNUN VÜCUDA FAYDALARI VÜCUDA VİTAMİN VE MİNERAL SAĞLAMA SAĞLIKLI SİNDİRİM SİSTEMİ VÜCUDU HASTALIKLARA KARŞI KORUMA Her gün çeşitli sebze ve meyveler tüketmek sağlığımızın korunmasına yardımcı olur. Vücuda vitamin ve mineral sağlar, bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

ET VE ET GRUBUNUN VÜCUDA FAYDALARI SAĞLIKLI ÇALIŞAN BEYİN SAĞLIKLI GÖZLER ZİHİNSEL GELİŞİM SAĞLIKLI ÇALIŞAN BEYİN BÜYÜME GELİŞME Et grubu zihinsel gelişim sağlayarak derslerde daha başarılı olmayı sağlar, büyüme ve gelişmemiz için gerekli olan besin öğelerini (protein) içerir, kansızlığı önleyerek daha sağlıklı ve zinde olmamızı sağlar. Vücut direncimizi arttırır ve göz sağlığımızın korunmasını sağlar. VÜCUT ONARIMI GÜÇLÜ VÜCUT DİRENCİ KAN YAPIMI

Her çeşit sebze ve meyve yemeliyiz

Günde en az 5 porsiyon sebze/meyve tüketilmeli.

Yemyeşil yaprakları var, Yiyenleri güçlü yapar . Yemyeşil yaprakları var, Yiyenleri güçlü yapar Yol üstünde kırmızı bahçe Sarıdır zerdali değil, Suludur şeftali değil Dal üstünde al yanaklı oğlan . (Ispanak) . (Domates) (Portakal) (Elma)

Günlük sıvı alımı 1.5 -2 litre su içmeliyiz.

*SAĞLIKSIZ BESİNLERDEN KAÇINILMALIDIR *

SAĞLIKSIZ BESİNLER Yağda kızartılmış tüm yiyecekler, mayonez, Kremalı yiyecekler, yağlı etler, sucuk, salam, sosis Yağ içeriği fazla olan çikolatalı yiyecekler

DOĞAL GIDALARLA BESLENMELİYİZ;

Yağ içeriği yüksek besinler fazla miktarda yenirse ne olur? Gereksiz yere fazladan enerji alındığından şişmanlığa neden olur. Vücudumuzda dolaşan kanın bileşimi bozulur. Özellikle katı yağlar kalp ve damarlarımız için sakıncalıdır

HER GÜN DÜZENLİ KAHVALTI YAPINIZ. GÜNDE İKİ SU BARDAĞI SÜT İÇİNİZ HER GÜN DÜZENLİ KAHVALTI YAPINIZ. GÜNDE EN AZ ÜÇ ÖĞÜN YEMEK YİYİNİZ. ÖĞÜN ATLAMAYINIZ. ÖĞÜN ARALARINDA ŞEKERLİ BESİNLERİ TÜKETMEYİNİZ. TUZA DİKKAT ! TUZ ATMAYINIZ

AÇIKTA SATILAN BESİNLERİ SATIN ALMAYINIZ. YEMEKLERDEN ÖNCE ELLERİNİZİ MUTLAKA YIKAYINIZ ÇİĞ SEBZE VE MEYVELERİ BOL SU İLE YIKADIKTAN SONRA YİYİNİZ. AĞIRLIĞINIZIN BOYUNUZA UYGUN OLMASINA DİKKAT EDİNİZ. SAĞLIKLI OLMAK İÇİN SPOR YAPINIZ.

AŞIRI TUZ TÜKETİMİNDE KALP ZARAR GÖRÜR BÖBREKLER KEMİKLER kkk GÖZLER

Her gün en az 1 saat fiziksel aktivite yapmalıyız.

TEŞEKKÜRLER…