MÜZİK ARAÇLARI PLANLAMA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TED KAYSERİ KOLEJİ OKUL ÖNCESİ BÖLÜMÜ “ŞUBAT AYI BÜLTEN”
Advertisements

MÜZİKLİ TENEFFÜSLER PROJESİ
YILLIK PLAN; Sütunlar; Satırlar;
EĞLENCE HİZMETLERİ MÜZİK ETKİNLİKLERİ.
Yeniden doğuş Bir dosta…..
ORFF ÖĞRETİSİ İLE ERKEN MÜZİK ÖĞRETİMİ
Okul öncesİ Eğİtİmde Günlük Program AkIşI
MÜZİK Ebru Fidan DRAMA Osman Dursun HALK OYUNLARI Dinçkal Tunca BİLGİSAYAR Şebnem Özyurtdaş BALE Seçil Akbaş BEDEN EĞİTİMİ Seda Cenci FEN LABORATUVARI.
HAZIRLAYANLAR: Hasan KAR İ P Ali İ hsan GENÇ Ali KAYGISIZ D. Gülseren D İ VLEK Ahmet KOÇAK Özcan KILIÇ Ercan GÜNEŞ Osman ARICI Mustafa KAPTAN.
TÜRK HALK MÜZİĞİ ÇALGILARI
TED KAYSERİ KOLEJİ OKUL ÖNCESİ BÖLÜMÜ “MART AYI BÜLTEN”
PARMAK OYUNLARI.
4+4+4 Kesintili Eğitim Yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte , Eğitim ve Öğretim yılından itibaren, ilköğretim kurumlarında okutulacak haftalık.
SINIF YÖNETİMİ YENİ BİR DÖNEME BAŞLANGIÇ
MÜZİK EĞİTİMİNDE ORFF TEKNİĞİ İLE İLGİLİ DERS ETKİNLİĞİ
EYLÜL AYI BRANŞ BÜLTENİ.
MÜZİKSEL/RİTMİK ZEKÂ.
Öğretim Durumlarını Planlama
OKULÖNCESİ DÖNEMDE MATEMATİK EĞİTİMİ
PROJENİN ADI: Kitaplarımı Paylaşıyorum PROJEYİ UYGULAYAN OKUL:Oğuzlar Çok Programlı Anadolu Lisesi PROJENİN AMACI:Okul Kütüphanesinin Zenginleştirilmesi.
MÜZIK ALETLERI.
EĞİTİCİ OYUNCAKLAR.
EĞLENCE HİZMETLERİ MÜZİK ETKİNLİKLERİ.
BRANŞ BÜLTENİ.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
RİTİM ARAÇLARI Arş. Gör. Erdoğan ÖZEL.
BALE Seçil Akbaş MÜZİK Ebru Fidan DRAMA Osman Dursun BEDEN EĞİTİMİ Seda Cenci MODERN DANS Dinçkal Tunca BİLGİSAYAR Şebnem Özyurtda ş İNGİLİZCE Meltem.
YIL SONU SEMİNER ÇALIŞMASI
Etkili Sunum Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
ZİHİNSEL ENGELLİLERİN EĞİTİMİNDE KULLANILANABİLECEK MATERYALLER
MÜZİKTE KULLANDIĞIMIZ SESLER MÜZİKTE KULLANDIĞIMIZ SESLER İNSAN SESLERİ ÇALGI SESLERİ DOĞAL SESLER YAPAY SESLER.
Projenin Adı: Farklı Özellikteki Materyallerden Müzik Aleti Yapımı
Ö ğ retmen ve Ö ğ rencilerimizi Yeni E ğ itim Ve Ö ğ retim Yılında Ba ş arılar Dileriz. TURMEPA E Ğİ T İ M ve GÖNÜLLÜ BÖLÜMÜ.
E Ğİ T İ M KAL İ TES İ N İ YÜKSELTMEYE YÖNEL İ K EYLEM PLANI.
ÜNİTE İLK ÇAĞ DÖNEMİ 2.KONU: UYGARLIKLAR
BATI MÜZİĞİ TARİHİ 3. Ünite: RÖNESANS DÖNEMİ MÜZİĞİ
SES TİTREŞİMDİR Titreşen bir nesnenin başlattığı titreşimler dizisine ses denir. Sesin oluşabilmesi için titreşim hareketi gereklidir. Titreşim bir.
BATI MÜZİĞİ TARİHİ 3. Ünite: Rönesans Dönemi Müziği
II Hafta Plan Nedir? Eğitim-öğretimde Plan Yapmanın faydaları
MÜZİK Ebru Fidan DRAMA Osman Dursun MODERN DANS Dinçkal Tunca BİLGİSAYAR Sibel Kara BALE Seçil Akbaş BEDEN EĞİTİMİ Selim Kuruoğlu YÜZME Selim Kuruoğlu,
Birinci Sınıf Çocuklarının Gelişim Özellikleri Fiziksel Özellikleri En az iki kaynaktan edindiği bilgileri kullanarak yeniden anlam kurmaktır. Fiziksel.
MASA TENİSİ NEDİR? MASA TENİSİ NE KAZANDIRIR ?
GELENEKSEL TÜRK MÜZİĞİ ÇALGILARI
GUIA (Guide Us Into Arts) “ GUIA (Guide Us Into Arts) “ BİZİ SANATA YÖNLENDİRİN” KATILIMCILAR: Ayhan ALTINYAY / İbrahim BORA / Rabia VEZNE Ekim,
Geleneksel Türk Müziği Tarihi
EĞİTİCİ OYUNCAKLAR.
Oyun ve Din Öğretimi Dr. H. Kader ZENGİN.
Okul öncesİ dönemde müzİk İle Öğretİm
Proje Oluşturma ve Yönetimi
BS Oyun Halısı Işıklı Müzikli Sweet Songbirds
BÖCEKLERDE SES ÇIKARMA
BS Çok Fonksiyonlu Ana Kucağı Beşik Işıklı Müzikli Lagon
Bright Starts Music Player Müzikli Oyuncak
DRAMA UYGULAMALARI, DRAMANIN DİĞER SANAT ALANLARI İLE İLİŞKİSİ
Öğretimin Planlanması
HEDEFLER Müzik aletlerinin tanınması Temel müzik öğretimi sırasında bu bilgilerden yararlanılması.
HEDEFLER Müzik aletlerinin tanınması Temel müzik öğretimi sırasında bu bilgilerden yararlanılması.
ÇALGI TOPLULUKLARI. Pop Müziği Topluluğu Pop müzik toplulukları, pop müzik eserlerini seslendirmek üzere oluşturulan topluluklardır. Pop müzik topluluklarında.
KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ
ÇALGI TOPLULUKLARI. Bir kısmı ağızla çalınan, bir kısmı da dövülerek ses çıkaran çalgılardan meydana getirilen en çoğu kırk elli parçadan ibaret müzik.
ÇALGILARI TANIYALIM Öğrenme Alanı: B. MÜZİKSEL ALGI VE BİLGİLENME
RİTİM ÇALGISI İLE KISA VE UZUN SESLER
EZGİ DENEMELERİ YAPALIM
ATATÜRK VE MÜZİK Öğrenme Alanı: A. DİNLEME- SÖYLEME- ÇALMA
DOĞADAKİ GÜRLÜK ÖZELLİKLERİ VE RİTİM
Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı AOÖ-207 Çocukta Oyun Gelişimi
BRANŞ BÜLTENİ.
Farklı türlerdeki müzikleri dinleyerek müzik beğeni ve kültürünü geliştirir.
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
KASIM AYI BRANŞ BÜLTENİ.
Sunum transkripti:

MÜZİK ARAÇLARI PLANLAMA Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

Müzik Etkinlik Çeşitleri Ritm Çalışmaları Ses Dinleme Şarkı Söyleme Müzik Dinleme Müzikli Dramatizasyon Yaratıcı Dans Müzikli Öykü

Müzik Araçları Müzik etkinliklerinde kullanılan org, orf, kaset, cd, kaset çalar, flüt gibi araçların yanı sıra ritim araçları vardır. Ritim araçları; tef, zil, marakas, ritim sopalarıdır.

Ritim Araçları Çocukların ritim duygusunun gelişimine, kulak eğitimine yardımcı olan özellikle müzik saatinde ritim çalışmaları ve eşliklerde kullanılan vurmalı ezgisiz çalgılardır. Çocuklar ritim araçlarını birbirine vurarak, sallayarak, sürterek çalarlar ve bundan büyük zevk alırlar.

Ritim Araçları Tef Müzik etkinliklerinde ritim çalışmalarında ve şarkı söyleme çalışmalarında en çok kullanılan ritim araçlarından biridir. Bu araç, yapımı çok kolay olduğu için öğretmen tarafından hatta öğrencilerle birlikte yapılıbilir.

Ritim Araçları Zil Değişik boyutlarda ve şekillerde yapılabilen ziller, yine ritim çalışmalarında kullanılan ilgi çeken ritim araçlarından biridir. Zillerden ses çıkarmak çok kolay olduğundan kendine güveni olmayan çocuklarda müziğe başlamak için en ideal ritim aracıdır.

Ritim Araçları Marakas Mukavva ya da plastik kutuların içine konulan taş, boncuk gibi malzemeler koyarak hazırlanır. Marakaslar sallandıkları zaman değişik sesler çıkarırlar; bu sesler de çocukları çok mutlu eder.

Ritim Araçları Ritim Sopaları Ritim çalışmalarında kullanılan ritim araçlarından biri de ritim sopalarıdır. Ritm sopaları 30cm uzunluğunda, hafif, zımparalanmış tahtadan yapılmış sopalardır. Bu şekilde birbirine vurularak kullanılan sopalar; uç kısımlarına zımpara kâğıdı yapıştırılıp, birbirine sürtülerek de kullanılır. Ayrıca zil, gazoz kapakları da takılarak ritim sopalarının çeşidi arttırılabilir.

Müzik Etkinlikleri Müzik etkinliklerinin ilgi çekici olabilmesi ve amacına ulaşabilmesi için araç gereç yönünden de arşivin zengin olması gerekir. Öğretmenin bu araçları önceden temin etmesi, varolan araçların bakımını, onarımını yapması veya yaptırması, eksikleri tamamlaması gerekir.

Müzik Etkinlikleri Müzik etkinliklerine ayrılacak süre çocukların yaş ve gelişim seviyelerine göre tesbit edilmelidir. İlköğretim seviyesindeki çocuklar için bu süre yaklaşık 40 dakika olmalıdır. 6 yaş çocukları için 30-35 5 yaş çocukları için 20-25 3-4 yaş çocukları için 10-15 dakika olarak zaman ayrılmalıdır.

Müzik Etkinlikleri Belirli eğitsel hedeflere ulaşmak için >>çocuklara hangi müzik etkinliklerinin >> hangi yöntem ve teknikler, araç ve gereçlerle, >>nasıl bir ortam ve >>hangi sürede saptanmasına müzik eğitiminin plânlanması denir.

Müzik Etkinlikleri Şu Aşamalar Takip Edilerek Hazırlanır Bu etkinlikle kazandırılacak hedef ve hedef davranışları belirleme. Hedef ve hedef davranışlara uygun müzik etkinliklerini seçme. Müzik etkinliklerinin gerçekleştirileceği süreyi (ne kadar zaman ayırılması dikkate alınarak) belirleme.

Öğr.Gör. Özlem BAĞCI Teşekkürlerrr…