YÜZEY TEKNOLOJİLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SICAK DALDIRMA GALVANİZLEME BİZİM İŞİMİZ
Advertisements

3R.
ZEMİN AKSU TİCARET BİR KERVANCI KURULUŞUDUR.
Isı Değiştiricileri.
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 1 Genel İsim: İlyas Toktaş
BİR DÜNYA İŞ ! BİR ,DÜNYA İŞİ.
AMAÇ Malzemelerin iç yapılarının malzemelerin özelliklerini nasıl etkilediklerini öğrenmek Metaller: Metalik bağlar  sünek Seramikler: iyonik ve kovalent.
PFOS ve türevleri Perfluorooktano sülfonik asitler (PFOS) bir tuz şeklinde ya da büyük polimerlere katkı olarak kullanılan, flor bileşenlerine tamamen.
İnşaat Mühendisliği Bölümü
SINAVSIZ GEÇİŞTE KİM NEREYİ YAZABİLİR?
MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI
BİR DÜNYA İŞ ! BİR ,DÜNYA İŞİ.
Yakıt Pilinin Bileşenleri
ENTEKNO, Endüstriyel Teknolojik ve Nano Malzemeler Ltd. Şti.
GÜÇ ELEKTRONİĞİ Doç. Dr. N. ABUT
KİMYAGER BAKIŞIYLA TEKNOLOJİNİN KİLOMETRE TAŞLARI I. ENERJİ VE ULAŞIMI Kimyagerler ve kimya mühendisleri, karadan hava ve uzaya uzanan bir alan üzerinde.
DÖKÜM PRENSİPLERİ ve TEKNİKLERİ DOÇ. DR. MUZAFFER ZEREN
LAZER.
KOROZYON OLUŞUMU VE REAKSİYONLARI
ÖZGÜR Motor & Generatör ÖZGÜR Motor & Generatör * Demirçelik * Çimento * Enerji * Ağaç * Plastik * Kimya * Sulama, arıtma * Petro.
İNORGANİK KAPLAMALAR.
1. ATOM VE ELEKTROLİZ.
1 METALİK KAPLAMALARLA KORUMANIN GELECEĞİ. 2 Metallerin, metalik kaplamalarla korozyondan korunması önemini yitirme yerine gittikçe daha yaygın hale gelmektedir.
1 1 Vezirçiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan Yol Cad. No: 144 BAŞİSKELE KOCAELİ Tel. Faks : Vezir çiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan.
HAZIRLAYANLAR Kurtuluş BULUT M.Selim ÖNER Taner AKÇAY Tolga KEÇECİ.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ALUMİNYUM KAPLAMALAR.
 Abradable hareketli halindeki çok aşınan bölgelerde kullanılan ve ana metali aşınmalardan korumak için kullanılan kompozit malzemedir.  Hareket halindeki.
ÇİNKO KAPLAMALAR.
KADMİYUM KAPLAMALAR.
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü
KOROZYONDAN KORUNMA.
MADENLER VE TEKNOLOJİ Yeni programa göre hazırlanmıştır.
İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik,
YAVUZ SULTAN SELİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM
ORGANiK KAPLAMALAR.
NANOTEKNOLOJİ “Nano = milyarda bir” demek. Teknolojimiz geliştikçe daha küçük şeyleri daha hassas biçimde üretebilir hale geliyoruz. Yüz nanometreden küçük.
facebook.com/groups/beunmetalurji.
Kimya Teknolojisi Alanı
Soğuk Çekme Özel Çelik Profiller Konu Başlıkları Firmamızı Tanıyın Üretimimiz Ürünlerimiz ve Teknik Özellikleri Nasıl Ulaşabilirsiniz?
Fen Bilimleri Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm
2 HİJYEN  Sözlük anlamı sağlık bilimi demektir.  Sağlığı koruma uygulamalarının tümü hijyeni kapsar.  Temizlik yoluyla sağlığı korumaya yönelik uygulamalar.
POLİMERLERİN ÖZELLİKLERİ
Teknolojik Seramikler
İMAL USULLERİ KAYNAK TEKNOLOJİSİ BÖLÜM 1 GİRİŞ.
MAKİNA ELEMANLARI YAĞLAMA TEKNİĞİ.
HOŞGELDİNİZ GALVANİZLİ ÇELİKLERİN KAYNAK KABİLİYETİ K K ayna ayna
İNCE FİLM KAPLAMALARIN ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ
KAPLAMATEKNOLOJİLERİ
Evaporatif Klima Erdinç Klima Düşük Maliyet Enerji Tasarrufu Çevre Dostu Çok Kolay Montaj Tüm hakları saklıdır © Erdinç Klima 2009.
Kuru Halı Temizliği
PLAZMA SPREY KAPLAMA, HVOF ve CGDS
4324 sokak no:25/25/A Karabağlar İzmir Türkiye
3R.
HIGH TECH MİMARİ.
Kompozitlerin Kullanım Alanları
FUAR TALEPLERİNİ BELİRLEME ANKET SONUÇLARI
MESLEKİ GELİŞİM Konular; kaynakça;
ÖZVAN ÖZBEK HÜSEYİN AK ORTAOKULU
SINAVSIZ GEÇİŞ BÖLÜMLERİ
CGDS KAPLAMA YÖNTEMİ ve HVOF KAPLAMA YÖNTEMİ
E-CAMI S-CAMI VE C-CAMI
ELEKTRİK ARK SPREY KAPLAMA TEKNOLOJİSİ VE UYGULAMALARI
Mobİlya ve İç Mekan TasarImI AlanI
KARTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
KOCAELİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
Difüzyon Kaynağı.
SPEKTROSKOPİ VE MİKROSKOPİ İLE YÜZEY ANALİZİ
Sunum transkripti:

YÜZEY TEKNOLOJİLERİ

Yüzey Teknolojileri ürünlerin Fonksiyonellik Servis ömrü Dizayn Üretim maliyetleri ve Rekabet gücü …etkileyecektir….. Yüzey teknolojilerindeki gelişmeler yeni ürünler ve üretim süreçlerini gelişmesini mümkün kılacaktır İş parçalarında kompleks fonksiyonlar artan değerler ve yeni boyutlar, sahalar açmayı zorlayacaktır.

Yüzey Tekniklerinin Tanımı Yüzeyin Tanımı Üst yüzey belirli özelliklerine sahip bir malzemenin iki boyutlu sınırıdır. Yüzey Tekniklerinin Tanımı Yüzey tekniği/teknolojisi, yüzeyin içinde veya üzerinde gerçekleşen tüm fiziksel ve kimyasal süreçleri kapsar. Bir malzeme üst yüzeyi ile ortamda bulunur. Malzemenin dış ortamla muhatap olan kısmıdır. Aşınma, korozyon ve oksidasyon gibi olaylar üst yüzeyden başlar. Üst yüzey iki boyutlu bir olgudur. Amacı, yüzey özelliklerini dekoratif ve fonksiyonel bakımdan iyileştiren tüm modifikasyon/kaplama yöntemlerinin sayılabilir.

Yüzey teknikleri-Motivasyon Bir yüzeyin modifikasyonu uygun maliyetli ve mevcut malzemelerin özel yüzey işlemlerin kullanımıyla : Yapı elemanlarının aşınma (yenme) ve korozyon korunmasında İş parçalarının kullanım ömürlerinin uzatılması Malzemelerin verimli kullanmak için zorlamalar Ekonomik işleme zorlukları Ekonomik enerji sarfiyatı zorlukları

Komibine Talepler

Neredeyse tüm Gemi Boyama Korozyondan koruma, Dekoratif ve Aşınmadan koruma Mobilya Boyama Ağaç veya plastik yüzeyine, Dekoratif Amaç ve koruma Müzik Aletleri Esasen dekoratif Amaçlar için uygulanır Sahalarda kullanılmaktadır……….

Gelecekte Kaplama Teknolojileri PVD-Yöntemi Galvano Teknik Termal Sprey CVD-Yöntemi Boya /Cila Sertleştirme (Isıl işlem) Kimysal Biriktirme Anotlama / Eloksallama İyon aşılama/Kaplama Nano teknoloji Isıl İşlemler (Difüzyon yöntemleri Kaynak / Plaka kaplama Emaye Kaplama 2 Leiterplattentechnik 2 Daldırma Kaplama (Zn kaplama) Sol-Gel-Yöntemleri Diğer Yöntemler Ders içerisinde teknikler kısmen işlenecektir.

Isıl işlem (Difuzyon yöntemleri) Termal Sprey PVD-Yöntemi Galvanoteknik Boya/Cila Isıl işlem (Difuzyon yöntemleri) Termal Sprey PVD-Yöntemi Isıl İşlem (Sertleştirme işlemleri) Kimyasal Kaplama/Biriktirme CVD-Yöntemi Anotlama/ Eloksal kaplama Ön işlemler ve temizleme Daldırma yöntemleri Kaynak dolgu / Plaka kaplama İyon Aşılama/kaplama Emaye kaplama Sol-Gel-Yöntemleri Lazer Yöntemleri Diğer Yöntemler Ders içerisinde teknikler kısmen İşlenecektir.

Yüzey Teknolojilerinin Müşterileri Makine Elemanları / Tesis yapımı Metal İşleme Elektroteknik / Elektronik Ulaşım ve Otomobil Endüstrisi Hava ve Uzay Sanayii Tıp Endüstrisi İnşaat Plastik İşleme Enerji Tekniği Kimya ve Kimya Endüstrisi Paketleme sahası Optik / hassas mekanik Tekstil Endüstrisi Çevre Hijyen Sektörü Mikro elektronik / Yarı iletken teknolojisi Bilişim Tekniği Gözlük / Saat / Mücevherat Ağaç ve Mobilya Endüstrisi Yer altı endüstrisi Kağıt ve Matbaa Endüstrisi Diğer Sahalar Almanya için işletmelerin profili

Teknik yüzeyin/kaplamaların Tanımı Teknik bir yüzey ne demektir? Teknik bir yüzey, katı bir maddenin vakum, gaz, sıvı ve katının bir sınırıdır. Kaplama ne demektir? Kaplama, farklı yöntemlerle tabakanın yüzeyde oluşturulmasıdır.

Elektrolit, içerisinde Katyon (+) ve Anyonların (-) hareket hareket yönü. Katod ve Anod arasında oluşan elektriksel alan çizgileri