Dünya Çocuk Günü.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çocuk bugünün yarını, yarının umududur.
Advertisements

Rubailer Ömer Hayyam Her sabah yeni bir gün doğarken, Bir gün de eksilir ömürden; Her şafak bir hırsız gibidir Elinde bir fenerle gelen.
İkinci Sınıfta Kutlanan Belirli Gün Ve Haftalar
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TARİHİ
Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.
BİRLİKTE YAŞAMA VE KARDEŞLİK
BENİM EŞSİZ YUVAM Hazırlayan:Turan KAYA.
23 NİSAN BİZİM BAYRAMIMIZ
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
ÇOCUK HAKLARI Çocuk Haklarının Önemi Ve Anlamı Çocuk Haklarının Konusu
Cenevre''de 1923 yılında 40 ülke delegelerinin toplanmasıyla "Uluslararası Çocukları Koruma Birliği" kuruldu ve sonradan UNISEF adını aldı.
BUGÜN BEN İ M GÜNÜM. YEMEK YEMEGİ ÇOK SEVİYORUM ÇÜNKÜ BENİM BÜYÜMEM İÇİN EN DOĞAL HAKKIM.
HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ
KONU:23 NİSAN ULUSAL EĞEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
İNSAN HAKLARI
BENİM EŞŞİZ YUVAM Çevremizdeki canlıların yuvaları nelerdir?
Kazanım 4. Çocuk olarak haklarını fark eder.
BUGÜN HAYAT ÇOK GÜZEL!.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
KAZANIMLAR : 1. Sevmenin ve sevilmenin bir ihtiyaç olduğunu fark eder.
ÇOCUK HAKLARI.
HüLYaMa Hülyaların hep gerçek olsun Üzüntüler senden çok  çok uzak dursun Lacivertler düşmesin yüreğine Yaşamın hep beyaz gül olsun Arkadaşım,canım dostum,bacım.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1945 SONRASI İNSAN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ
ÇOCUK HAKLARI.
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 10 Aralık 1948 tarih ve 217 A (III)
KÜTÜPHANECİLİK HAFTASI
İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ
ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... SENİ KANDIRIR HAVALAR.
Karanlıklar uzaklaştı
10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ
Bugün küçük mucizelerin günü olsun..
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI
Öğretmenler Günü.
BİZ DÜNYA ÇOCUKLARI.
DEĞERLER EĞİTİMİ SEVGİ VE SAYGI.
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
İZCİLİK.
Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına dair Sözleşme
ÇOCUKLAR BU DÜNYADA SADECE SEVGİ İSTİYORLAR… SEN İSTEMEDİN Mİ…?
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM DEĞERLENDİRME SORULARI-1
ROLLERİMİZ ve SORUMLULUKLARIMIZ ÇOCUK HAKLARI BİLDİRGESİ
Aile Atölyeleri Projesi
DEĞERLER EĞİTİMİ Konu: Sevgi ve Saygı.
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Milli bayramlarımız, ulusça kutladığımız, birlik beraberliğimizi pekiştiren sevinçli günlerimizdir.
MİLLETLER CEMİYETİ (CEMİYET-İ AKVAM).
EŞ SESLİ KELİMELER.
Yardımlaşma ve iş birliği
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
Hepimiz evlerimizde ailemizle birlikte yaşarız. Bu yaşantıda bazı kararlar alınması gerekir.
Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı.
Bizim Gezegenimiz.
Haklarımı Biliyorum, Düşüncelerimi Açıklıyorum
ÇOCUK HAKLARI.
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
1.Uluslar Arası Kooperatifler birliği 2- Uluslar Arası Çalışma Örgütü
İNSAN HAKLARI. İNSAN HAKLARI İnsan hakları nedir? İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını.
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya emekçi kadınlarının kutladığı uluslar arası bir gündür.
BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR
Birey ve Toplum.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER.
OKUMA BAYRAMI ETKİNLİKLERİMİZ
Sunum transkripti:

Dünya Çocuk Günü

Açıklamalar Uluslararası Çocuk Günü fikri, 1925 yılında Cenevre’de yapılan Çocukların Refahı için Dünya Konferansı'ndan sonra doğmuştur. 54 ülke katılımıyla gerçekleşen Konferans’ta Çocukların Korunmasına Dair Cenevre Bildirgesi kabul edilmiştir. Dünya Çocuk Günü çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlar. Bildirge esas olarak yoksulluk, çocuk işçiliği, eğitim gibi dünya çocuklarının refahını ilgilendiren konulara odaklaşmaktadır. Konferanstan sonra pek çok ülke, çocukların sorunlarına ilişkin olarak kamuoyunun dikkatini çekmek, çocuklara mutluluk getirmek ve çocuk konusunda teşvik etmek üzere bir günü Çocuk günü olarak belirlemiştir. 1 Haziran tarihi, 21 ülkede olmak üzere, en yaygın Çocuk Günü’dür. Türkiye’de 23 Nisan’ın yanı sıra, her Ekim ayının ilk Pazartesi günü Dünya Çocuk Günü olarak kutlanmakta ayrıca 20 Kasım tarihinde ise Çocuk Hakları günü olarak kutlanmaktadır.

Ekim ayının ilk Pazartesi günü Dünya Çocuk Günü' dür Ekim ayının ilk Pazartesi günü Dünya Çocuk Günü' dür. Çocukların iyi yetiştirilmesi ulusların ortak sorunudur. Bu ortak sorun için ilk çalışmalar 1923 yılında başladı. İsviçre'nin Cenevre kentinde toplanan kırk ülkenin delegeleri Uluslararası Çocukları Koruma Birliği'ni kurdular. Uluslararası bu kuruluş, Birleşmiş Milletler Örgütü' nün kurulmasını izleyen yılda UNICEF' e dönüştü. UNICEF, "Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu"nun kısaltılmış adıdır. Birleşmiş Milletler Örgütü 1954 yılında oybirliği ile Ekim ayının ilk pazartesi gününü Dünya Çocuk Günü olarak kabul etti.

Ekim ayının ilk Pazartesi günü bizim günümüz yani Dünya Çocuk Günü' dür. Biz çocukların iyi yetiştirilmesi tüm ulusların ortak sorunudur. Bizim iyi yetiştirilmemiz için yapılan tüm çalışmalar 1923 yılında başlamış. İsviçre'nin Cenevre kentinde toplanan kırk ülkenin delegeleri Uluslararası Çocukları Koruma Birliği'ni kurmuşlar. Daha sonra bu kuruluş hepimizin de bildiği UNICEF’ e dönüşmüş. UNICEF ne midir? UNICEF , "Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu"nun kısaltılmış adıdır. Birleşmiş Milletler Örgütü 1954 yılında oybirliği ile Ekim ayının ilk pazartesi gününü bizim günümüz yani Dünya Çocuk Günü olarak kabul etmiş.

Dünya Çocuk Günü, Birleşmiş Milletler Örgütü' ne üye bütün ülkelerde aynı günde kutlanır. Üye ülkelerin radyo, gazete ve televizyonlarında bu günün önemi anlatılır. Biz çocukların bakım ve korunmasının gerekliliği üzerinde durulur. Biz çocuklara önem veren milletler, Ekim ayının ilk Pazartesi gününü "Dünya Çocuk Günü" olarak kabul etmişlerdir. Bu günde bizim iyi yetişmemiz ve korunmamız üzerinde durulur. Kimsesiz çocuklara yardımlar yapılır. Çocukların iyi birer insan olarak yetiştirilmelerine uğraşılır. Irk, dil, din farkı gözetilmeden bu yardım yapılmalıdır. Ne de olsa bizler bugün çocuğuz belki ama yarının büyükleriyiz. Geleceğin yöneticisi ve güvencesi bizleriz

Ülkemizde biz çocuklara sağlık hizmeti sunmak amacıyla çocuk hastaneleri açılmıştır. Büyük yerleşim merkezlerinde bizim için çocuk bahçeleri vardır. Bizim yararlanabilmemiz için çocuk kitaplıkları kurulmuştur. Annesi ve babası olmayan çocukların korunması, bakımı, barındırılması için Çocuk Esirgeme Kurumu ve Yetiştirme Yurtları açılmıştır. Dünya Çocuk Günü'nde okullarda, sınıflarda günün anlam ve önemi üzerinde durulur. Dünya Çocuk Hakları ve Türk Çocuk Hakları Bildirileri okunur. Bildirilerde belirlenen belli başlı haklar konusunda açıklamalar yapılır.

Ekim ayının ilk Pazartesi günü Dünya Çocuk Günü' dür Ekim ayının ilk Pazartesi günü Dünya Çocuk Günü' dür. Çocukların iyi yetiştirilmesi ulusların ortak sorunudur. Bu ortak sorun için ilk çalışmalar 1923 yılında başladı. İsviçre'nin Cenevre kentinde toplanan kırk ülkenin delegeleri Uluslararası Çocukları Koruma Birliği'ni kurdular. Uluslararası bu kuruluş, Birleşmiş Milletler Örgütü' nün kurulmasını izleyen yılda UNICEF' e dönüştü. UNICEF, "Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu"nun kısaltılmış adıdır. Birleşmiş Milletler Örgütü 1954 yılında oybirliği ile Ekim ayının ilk pazartesi gününü Dünya Çocuk Günü olarak kabul etti.

Dünya Çocuk Günü evrenseldir Dünya Çocuk Günü evrenseldir. Birleşmiş Milletler Örgütü' ne üye bütün ülkelerde aynı günde kutlanır. Üye ülkelerin radyo, gazete ve televizyonlarında bu günün önemi anlatılır. Çocukların bakım ve korunmasının gerekliliği üzerinde durulur.

Resimler

Şiirler ÇOCUK Çocuk deyip geçmeyin, Onun da dünyası var. Güzel- çirkin seçmeyin, Her çocuk şefkât arar. Bir kez düşün kendini, Çocuktun daha önce. Eksik etme sevgini, Bir küçüğü görünce.

DÜNYA ÇOCUKLARI Yaşamak gerekiyorsa eğer, Bir çocuk oyunu kadar renkli olsun. Dünyayı kardeşlik dallarında, Uçan kuşlar doldursun. Sen dargınlık ağacı barış ve yemiş ver. Birleşiniz bütün dünya çocukları, Kalp kırılmadıkça sürüp gider oyun. Yorulunca bir dost sesiyle uyuyun, Sabah, kalbinize örtsün şafakları… Tanrım yorgunluktan koru bu ayakları, Bu küçük ayaklar böyle hep beraber Oraya, o kardeş bayramına gider Kucaklaşır bütün dünya çocukları.

BEN DE BİR ÇOCUĞUM Ben de bir çocuğum, diğerleri gibi, Şefkatle öpülmek, sevilmek isterim. Ellerimde tutsun büyüklerim, Annesinin yanında bir çocuk görsem, Kederle dolar, yaşlı gözlerim. Ben de bir çocuğum diğerleri gibi, Neşeyle dolup gülmek isterim. Bir sevgi denizinde, Açılmak sonsuza doğru.

DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ Dünya çocuk gününde, Neşeliyiz hepimiz DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ Dünya çocuk gününde, Neşeliyiz hepimiz. Bizi mutlu yapana, Çok teşekkür ederiz. Evet bugün küçüğüz, Yarın büyüyeceğiz. Sizin işlerinizi, Bizler yürüteceğiz. "Çocuk umuttur" diye, Büyük Ata'ma minnet! Bekliyoruz sizlerden, Himaye, sevgi, şefkât.

Resimler