Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ"— Sunum transkripti:

1 İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ

2 İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ
İnsan Hakları Evrensel Bildirisi Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'nun Haziran 1948'de hazırladığı ve birkaç değişiklik yapıldıktan sonra 10 Aralık 1948'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Paris’te yapılan oturumunda kabul edilen 30 maddelik bildiridir.

3 Bildirinin imzalanmasında, II
Bildirinin imzalanmasında, II. Dünya Savaşı'ndan sonra devletlerin, bireylere tanınan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması konusunda birleşmesi de etkili olmuştur. Eleanor Roosevelt bu bildiriyi "Bütün insanlık için bir Magna Carta (Magna Karta)" olarak tanımlamıştır. Bildirinin imzalandığı 10 Aralık,Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanır.

4

5

6 İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ ÇOCUKLAR AÇISINDAN ÖNEMİ
İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi,insan haklarına ve temel özgürlüklerine bütün dünyaca saygı gösterilmesi sağlanmak amacıyla yazılmış 30 maddelik bildirgedir. Bütün çocuklar ister evlilikle,ister evlilik dışında doğsunlar,eşit sosyal güvenlik ilkelerinden yararlanırlar.

7 26. maddede devam ederek eğitim hakkından sözedilmektedir
26.maddede devam ederek eğitim hakkından sözedilmektedir.Herkesin eğitim hakkı vardır.Eğitim hiç olmazsa ilk ve temel eğitim evrelerinde parasız olmalıdır.İlk eğitim zorunludur.Teknik ve mesleki eğitimden herkes yaralanabilir. Bu maddede çocukluk yaşlarına alınan ilk ve temel eğitimin zorulu ve parasız olması gerekmektedir.


"İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları