KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ORGANİK YARASA GÜBRESİ
Advertisements

PLANLAMA BELGELERİNDE Strateji Geliştirme Başkanı
Üreme, Büyüme ve Gelişme
TARIMIN GELECEĞİ VE AVANTAJLARI
TARIMSAL DESTEKLEMELER
-8- tarım alanları için planlama ©cnokan slayt tercüme ile 60 dakika ©cnokan2009.
Kazanım 1. Ülkemizin kaynaklarıyla ekonomik faaliyetlerini ilişkilendirerek bunların ülke ekonomisindeki yerini ve önemini değerlendirir.
KIRŞEHİR’DE TARIM VE HAYVANCILIK
BİTKİSEL ÜRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tohumculuk Daire Başkanlığı
2012 YILINA AİT ÖZET SUNU T.C. UZUNKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI
Dr. Uygar Özesmi Genel Müdür TEMA Vakfı
TARIM SEKTÖRÜ  Sektörün Önemi: Temel ihtiyaç maddeleri Diğer sektörlere girdi temin eder İşlenmiş tarım ürünlerinin ihracattaki payı yüksektir İç pazarı.
TÜRKİYE’NİN EKONOMİK COĞRAFYASI
TOHUM OLUŞUMU.
TC DERBENT KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
BİYOKÜTLE.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. A.(300,00 TL ) İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ A. Desteklemeler: 2014 yılında alınacak.
Soma’nın 2014 yılı verilerine göre toplam nüfusu ’dir. 71 Mahallesi bulunmaktadır. Manisa ilinin kuzey kapısıdır. Kuzeyden, Balıkesir'in Savaştepe.
Anız Yangınlarının Önlenmesi
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
TÜRKİYEDE ÇİFTÇİNİN ÖRGÜTLENME DESENİ VE KOOPERATİF DIŞI ÖRGÜTLENME MODELLERİ Prof.Dr.Murat YERCAN.
BAHÇE BİTKİLERİ Bahar Yarıyılı
BÖLÜM 3 TARIMIN TÜRKİYE EKONOMİSİNDEKİ ÖNEMİ
2014/15 SEZONU ÖNCESİ KARADENİZ BÖLGESİ DURUM DEĞERLENDİRMESİ
GÖLHİSAR VE ALTINYAYLA İLÇELERİ SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ
TÜRKİYE’DE TARIM VE HAYVANCILIK
SON ON YILDA HAYVANSAL ÜRETİMİN GELİŞİMİ VE TARIMIN FİNANSMANI
TÜRKİYE’DE TARIM POLİTİKALARINDA GELİŞMELER
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
BİTKİLER VE SU.
Şubat Şubenin Kurumsal Kapasitesi 2. Faaliyetler 3. Destekler 4. Hedefler ve Gerçekleşme SUNUM PLANI.
Şubat Şubenin Kurumsal Kapasitesi 2. Personel Durumu 2. Araç Parkı Durumu 3. Bina ve Arazi Durumu 4. Hedefler ve Gerçekleşme SUNUM PLANI.
KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
Şubat Şubenin Kurumsal Kapasitesi 2. Faaliyetler 3. Desteklemeler 4. Hedefler ve Gerçekleşme SUNUM PLANI.
Şubat Şubenin Kurumsal Kapasitesi 2. Mevcut Durum 2. Desteklemeler 4. Hedefler ve Gerçekleşme SUNUM PLANI.
Oksijenin Yurdu Fındık, Kivi ve Bal Diyarı BRİFİNG
MENÜ SEBZELER VE MEYVELER KIŞ SEBZELERİ YAZ SEBZELERİ KIŞ MEYVELERİ
Tarımdaki Gelişmeler ve Tarımsal Destekler Tarımsal Destekler Ocak 2011, DİYARBAKIR T.C. TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI.
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA PROGRAMI YÖNETİM OTORİTESİ ‘IPARD Programı.
HATAY İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ Aralık 2013.
İlçe/KöyÜrün Kullanım şekli Üretim alanı (da) Ürün statüsü Eşme/ YeleğenCevizMuhtelif1876Geçiş 1 Eşme/ YeleğenHıyarTurşuluk23604Geçiş 1 Eşme/İstasyonBademMuhtelif12.56Geçiş.
T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. 1 Hüsamettin GÜLHAN T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı.
TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi 3
Tarım Türleri Öğrenme Hedefleri Tarımın Farklı Türlerini Tanımlamak
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
İŞLETME BAZLI ÇALIŞMA MODELİ UYGULAMASI. BUHARKENT ILÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
Prof.Dr. Birhan KUNTER BAHÇE BİTKİLERİ Bahar Yarıyılı Ders:1
23 Mart 2017 ANKARA YAĞLI TOHUMLU BİTKİLER & BİTKİSEL YAĞ SEKTÖRÜ
KAŞ KINIK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ (TARIM ALANI)
Abdurrahim YILMAZ1 Murat TUNÇTÜRK1 Rüveyde TUNÇTÜRK1
EKOLOJİK (= ORGANİK) TARIM TANIMI, İLKELERİ
TEB Tarım Bankacılığı.
Lif Bitkileri Lifleri için yetiştirilen veya toplanan bitkilerdir.
SEBZELER.
Ekili Tarla Alanlarının Dağılımı*
Kültür Bitkilerinin Orijin Merkezleri
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
TARIM EKONOMİSİ ve İŞLETMECİLİK DERS NOTLARI
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
TÜRKİYE'DE ORGANİK ÜRÜN PAZARLARI
Türkiye Ekonomisini Etkileyen Faktörler;
İYİ TARIM UYGULAMALARI NEDİR?  İnsan sağlığına zararlı maddelerin, fiziksel kalıntılar barındırmayan,çevreyi olumsuz şekilde etkilemeyen, doğal.
ORGANİK TARIM.
Tarım sektörünün önemi
TEB Tarım Bankacılığı.
Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Bitkisel Yağlar Konferansı
Sunum transkripti:

KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü Şubat 2016

SUNUM PLANI 1. Şubenin Kurumsal Kapasitesi 2. Konya Tarımının Yapısı 3. Faaliyetler 4. Desteklemeler 5. Hedefler ve Gerçekleşme

Şubenin Kurumsal KAPASİTESİ

Şube Personel Bilgisi

KONYA TARIMININ YAPISI

Yıllık Nüfus Artış Hızı Konya Tarımının Yapısı Yüzölçümü 4.100.100 ha Tarım Alanı 1.910.639 ha (%47) Orman-Funda 492.830 ha (%12) Çayır Mera 761.461 ha (%19) Diğer 935.170 ha (%23) Nüfusu 2.108.808 Yıllık Nüfus Artış Hızı binde 14,1 ÇKS’ye Kayıtlı Çiftçi 104.563 1.910.639 ha Tarla Bitkileri 1.294.940 ha (%68) Nadas 556.674 ha (%29) Sebze 19.309 ha (%1) Meyve 39.549 ha (%2) Süs Bitkileri 167 ha (%0,009)

Konya Tarımının Yapısı (Öne Çıkan İlk 5 Ürün) Tarla Bitkileri Ürün adı 2014 Ekilen alan (da) Üretim (ton) Verim (kg/da) Buğday 7.240.144 1.905.300 539 Arpa 2.718.918 732.799 606 Şekerpancarı 741.441 5.029.807 6.784 Ayçiçeği (Yağlık) 594.846 263.581 443 Mısır (Dane) 381.002 382.099 1.027 Sebze Ürünleri Ürün adı 2014 Ekilen alan (da) Üretim (ton) Havuç 46.345 331.593 Domates 37.677 166.024 Kavun 25.328 95.049 Kabak 19.243 7.963 Karpuz 14.304 54.306 Kaynak: TÜİK, 2014

Konya Tarımının Yapısı (Öne Çıkan İlk 5 Ürün) Meyve Ürünleri Ürün adı 2014 Toplu meyveliklerin alanı (da) Üretim (ton) Ağaç başına ortalama verim (kg) Elma 95.316 60.538 131 Üzüm 93.168 63.357 3.050 Kimyon 77.295 6.027 78 Kiraz 66.427 51.201 32 Vişne 25.448 33.346 59 Organik Bitkisel Üretim 2014 Çiftçi Sayısı Ekilen alan (da) Üretim (ton) 1.315 36.780 23.653 Kaynak: TÜİK, 2014

Konya Tarımının Yapısı Örtüaltı Üretimi Ürün adı Ekilen alan (da) Üretim (Ton) Biber (Salçalık, Kapya) 5 75 Domates 98 2.171 Fasulye (Taze) 3 8 Hıyar 64 1.320 Marul (Göbekli) 11 39 Soğan (Taze) 1 Toplam 182 3.614 Süs Bitkileri Üretimi Ürün adı Ekilen alan (m2) Üretim (Adet) Dış Mekan Süs Bitkileri 1.321.739 10.822.354 Lale 350.000 35.000.000 Kaynak: TÜİK, 2014

FAALİYETLER

Faaliyetler BU BÖLÜM : ŞUBENİZ TARAFINDAN YAPILAN TÜM FAALİYETLER SLAYT İLAVE EDİLEREK YAPILACAK.

TARIMSAL DESTEKLER

Tarımsal Destekler (Bitkisel Üretim) Destekleme Konuları 2014 2015 Mazot, Gübre, Toprak Analizi Desteği İşletme/Kişi Sayısı Destek Tutarı (TL) Hububat Baklagil Desteği Yağlı Bitkiler Desteği Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği Dane Mısır Desteği Sertifikalı Tohum Üretim Desteği Sertifikalı Fidan Kullanım Desteği Organik Tarım Desteği İyi Tarım Uygulamaları (İTU) Desteği Biyolojik Mücadele Desteği Toplam

Tarımsal Destekler (ÇATAK) Alan Bazlı Destekler 2014 2015 İşletme Alan (da) Destek Tutarı (TL) Makine Destekleri 2014 2015 Anıza Ekim Makinası Çiftlik Gübresi Dağıtma Makinası Taş Toplama Makinası Sulama Sistemleri

Bitkisel Üretim Destekleri Tarımsal Destekler (ÇATAK-2015) İlçe Bitkisel Üretim Destekleri ÇATAK Toplam Alan Bazlı Destekler Makine Destekleri Ahırlı Halkapınar Akören Hüyük Akşehir Ilgın Altınekin Kadınhanı Beyşehir Karapınar Bozkır Karatay Cihanbeyli Kulu Çeltik Meram Çumra Sarayönü Derbent Selçuklu Derebucak Seydişehir Doğanhisar Taşkent Emirgazi Tuzlukçu Ereğli Yalıhüyük Güneysınır Yunak Hadim TOPLAM

HEDEFLER VE GERÇEKLEŞME

Hedefler Tarımsal Üretim ve Arz Güvenliği Doğal Kaynakları Korumak ve Sürdürülebilirliğini Sağlamak • Doğrudan Ekim • Organik Tarım • İyi Tarım Uygulamaları • Mera Alanları Bitkisel Üretimde Verim ve Kaliteyi Artırmak • Süneyle Mücadele • Buğdayda Protein Oranı • Hububatta İzli Ekim • Sertifikalı Tohum Kullanımı • Toprak Analizi Hayvansal Üretimde Verim ve Kaliteyi Artırmak • Yem Bitkileri Ekilişi Gıda Güvenliğini Sağlamak • Ayçiçeği Üretimi • Kuru Fasulye Üretimi • Kiraz Üretimi • Üzüm Üretimi • Taze Fasulye Üretimi

Hedefler Tarımsal Üretim ve Arz Güvenliği Hedef 1: Doğal kaynakları korumak ve sürdürülebilirliği sağlamak Performans Göstergesi Hedef Gerçekleşen Hedefler 2014 2015 2016 2017 2018 Doğrudan ekim alanı (da) 40.000 62.955 80.000 Organik tarım yapan üretici sayısı (Kişi) 1.450 1.453 1.620 İyi tarım uygulamaları yapan üretici sayısı (Kişi) 212 210 250 Mera ıslah ve amenajman alanı (da) 252.646 222.00 280.000 Hedef 2: Bitkisel üretimde verim ve kaliteyi arttırmak Performans Göstergesi Hedef Gerçekleşen Hedefler 2014 2015 2016 2017 2018 Buğdayda süne emgi oranın düşürülmesi (%) 1 Buğday protein oranın artırılması (%) 13 Hububatta izli ekim uygulamasının artırılması (da) 3.000 4.000

Hedefler Tarımsal Üretim ve Arz Güvenliği Hedef 3: Hayvan ve hayvansal üretimde verim ve kaliteyi arttırmak Performans Göstergesi Hedef Gerçekleşen Hedefler 2014 2015 2016 2017 2018 Yem bitkileri ekiliş alanı (da) 600.000 320.659 620.000 Hedef 4: Gıda güvenliğini sağlamak Performans Göstergesi Hedef Gerçekleşen Hedefler 2014 2015 2016 2017 2018 Ayçiçeği üretimi (ton) 290.000 256.585 300.000 Kuru fasulye üretimi (ton) 50.000 22.482 52.000 Kiraz üretiminin artırılması (ton) 45.000 55.000 Üzüm üretiminin artırılması (ton) 70.000 72.000 Taze fasulye üretiminin artırılması (ton) 9.500 9.015 10.000

Hedefler Bitki Sağlığı, Hayvan Sağlığı ve Refahı Bitki Koruma Ürünleri Kontrol ve Denetimi Denetlenen BKÜ Üretim Yerleri Denetlenen BKÜ Satış Yerleri Bitki Sağlığında Entegre ve Biyolojik Mücadele Entegre Mücadele Alanı Biyoloji Mücadele Alanı Sertifikalı Tohum Üretim Miktarı

Hedefler Bitki Sağlığı, Hayvan Sağlığı ve Refahı Hedef 1: Bitki sağlığı hizmetlerinde entegre ve biyolojik mücadele çalışmalarını geliştirilmek ve yaygınlaştırmak Performans Göstergesi Hedef Gerçekleşen Hedefler 2014 2015 2016 2017 2018 Biyolojik mücadele yapılan alan (da) 745 1.306 1.200 Sertifikalı tohum üretim miktarı (ton) 220.000 211.968 235.000 Hedef 2: Bitki koruma ürünleri ile uygulama ekipmanların kontrol ve denetim hizmetlerini geliştirmek Performans Göstergesi Hedef Gerçekleşen Hedefler 2014 2015 2016 2017 2018 Denetlenen bitki koruma ürünü üretim yerlerinin toplam üretim yeri sayısına oranı (%) 100 Denetlenen bitki koruma ürünü satış yerlerinin toplam satış yeri sayısına oranı (%)

Hedefler Tarımsal Altyapı ve Kırsal Kalkınma Tarım Ürünleri Katma Değerinin Artırılması, Yöresel Ürünlerin Ticarileştirilmesi Kiraz Üretiminde Geçci Çeşit Oranı Ekşikara Üzümü Üretimi Hedef 2: Tarım ürünlerinin katma değerinin artırılmasını sağlamak, yöresel ürünleri ticarileştirilmesine yönelik faaliyetleri yapmak Performans Göstergesi Hedef Gerçekleşen Hedefler 2014 2015 2016 2017 2018 Kiraz üretiminde geçci çeşit oranını %2’den %5’e çıkarmak 3 4 Ekşikara üzümü üretimi (da) 39.000 45.000 43.000

ARZ EDERİM