İstanbul Miladi 675‘de Ömer bin Abdülaziz tarafın- dan kuşatıldığında Seyyid Bilal Hazretleri bu kuşat- madaki gazilere yardım için Orta Asyadan.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Göç eden yaban kazlarının havada süzülürken "V" şeklinde bir formasyonla uçtuklarını görmüşsünüzdür... Bilim adamları kazların neden bu şekilde uçtuklarını.
Advertisements

İŞTE ADALET VE DOĞRULUK
BATTALNAME Seyyid Battal Gazi'ye ait kahramanlık hikâyelerini içine alan bir eserdir. Battal Gazi, 8. yüzyılda Emevilerin Anadolu'da Bizanslılara karşı.
Alman Prof. Naumark‘ın İtirafları: “İstanbul Üniversitesi'nde öğretim üyesi Alman asıllı Prof. Naumark ile bir kısım talebesi Boğaziçinde geziye çıkarlar.
Çanakkale geçilmez Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin. Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer, O.
KARADENİZ.
Işıklar Askeri Hava Lisesi Kardeş Okul ve Şehit Ailesi Ziyareti 24 Haziran 2014/Kınık.
Göç eden yaban kazlarının havada süzülürken "V" şeklinde bir formasyonla uçtuklarını görmüşsünüzdür... Bilim adamları kazların neden bu şekilde uçtuklarını.
Göç eden yaban kazlarının havada süzülürken "V" şeklinde bir formasyonla uçtuklarını görmüşsünüzdür... Bilim adamları kazların neden bu şekilde uçtuklarını.
ÇANAKKALE.
MİSAK-I MİLLİ (28 OCAK 1920).
BU UNUTULUR MU ? (Ama maalesef unuttuk)
ÇANAKKALE SAVAŞI OKAN KAZAKLAR 9-C 548.
GİZEM YALÇINKAYA LİSE 4 SOSYAL No: 350. Do ğ al afetler,can ve mal kaybına sebep olan do ğ al olaylardır.(Sel,deprem,yangın,heyelan,çı ğ,fırtına..vs)
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük KÖRFEZ SAVAŞLARI ve DOĞAL KAYNAKLARIMIZ
Çanakkale Şehitlerine İthaf Olunur
Çanakkale Şehitlerine İthaf Olunur
ÇANAKKALE ZAFERİ.
CUMHURİYET VE ATATÜRK.
HAVZA GENELGESİ 29 Mayıs 1919 M.Kemal, 15 Mayıs 1919 ’da İzmir ’in Yunanlılar tarafından işgal edilmesinden sonra 16 Mayıs 1919 ’da Bandırma Vapuru ‘yla.
«SÖĞÜTLÜ ALİ» METNİ İŞLENİŞ SUNUSU
CUMMHURİYET VE ATATÜRK
ÇANAKKALE SAVAŞI.
PARİS BARIŞ KONFERANSI
İstanbul’un fethi İstanbul'un Fethi, 29 Mayıs 1453'te, şehri günlerdir kuşatan Osmanlı ordusunun, şimdi İstanbul olarak bilinen, o.
Biraz Sonra Göreceğiniz Resimler 10 Kasım saat 09:05’te çekilmiştir…
Şehit ve Gazi aileleri ile Kuzuluk’ta Adapazarı Rotary Kulübü 16/05/2009.
Avrupa Hun İmparatorluğu
Bu Müze Çanakkale-İzmir yolu üzerinde Ayvacık İlçesi Küçükkkuyu Beldesinde bulunmaktadır. Zeytinin anavatanı olan ve altı bin yıldır zeytinyağı üretilen.
CAMİLER AKŞEHİR ULU CAMİ: Akşehir’de, Ahi Celal mahallesinde, Ulu Cami Caddesi ile Kalaycı Sokağın kesiştiği köşede Eski Akşehir’in ortasında yer almaktadır.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞU
Hicret Olayı.
1.ÜNİTE BİR KAHRAMAN DOĞUYOR ÖZET
ZÜHRE NUR PEHLİVAN SABİRE DALKILIÇ YURDANUR TURELİ
EMEVİLER DÖNEMİ ( ).
İÇİNDEKİLER 1.DÜNYA SAVAŞI ÇANAKKALE SAVAŞLARI CEPHELER Çanakkale SavaşI’nIn Nedenlerİ DENİZ SAVAŞLARI KARA SAVAŞLARI Çanakkale SavaşI’nIn Önemİ ve SonuçlarI.
TÜRKİYE TARİHİ (11-13 YÜZYIL)
CUMMHURİYET VE ATATÜRK
ATATÜRK'ÜN HAYATI.
Hazırlayan Muhammed ARTUNÇ
CUMHURİYET VE ATATÜRK
TÜRKLERİN MÜSLÜMAN OLUŞU
MİLLİ MÜCADELE.
SELÇUK TÜREYEN 19 MAYIS ANADOLU LİSESİ UZMAN TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENİ.
AtatürkAtatürk Hazırlayan:Duygu Jan ABACI 3/A Sınıfı Öğrencisi No:140.
ATATÜRK’ÜN HAYATI (1881 – 1938).
Hazırlayan: Filiz BİLİCİ Hatice Seyit Çeker İlkokulu Nizip/Gaziantep
DESTANLAŞAN DİRENİŞ GÜNEY CEPHESİ.
ANADOLUNUN TÜRK YURDU OLMASI
 Külliye  Manastır  Medrese  Mevlevihane  Tekke ve Dergah  Türbe.
ŞEHİRLERİN FONKSİYONLARI VE ETKİ ALANLARI
OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞU
Hızlı Okuma Egzersizleri
GRUP OKUTMATİK.
Bir soru Bir cevap BİLGİ YARIŞMASI
III. Ahmet LALE DEVRİ Yenilikleri Yenilikleri Nedim hazırlayıcısıdır?
ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ VE ÖRGÜT KÜLTÜRÜ Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Şahin
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
Ankara çıkışlı 7 Gün 6 Gece Marmara Turu. 40 kişilik Marmara turu.
MIMAR SINAN. , Mimar Sinan, 1489'da Kayseri'nin Ağırnas köyünde dünyaya geldi. 1511'de devşirme olarak İstanbul'a geldi ve Acemi Oğlanlar Ocağı'na girdi.
YUNUS EMRE MATÜRİDİ.
TRABLUSGARP VE BALKAN SAVA Ş LARI AFYONKARAH İ SAR NASUF TANRIVERDİ.
YA İSTİKLAL YA ÖLÜM / DOĞU VE GÜNEY DÜŞMANA DİRENİYOR
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
Türkiye(Anadolu) Selçuklu Devleti
HOCA ALİ RIZA BEY HAKAN KOÇ. Üsküdar’da Kar, tuval üzerine yağlıboya, 52/81cm, Özel Koleksiyon.
. 15 Temmuz darbe girişimi, darbecilerin verdiği adıyla Yurtta Sulh Harekâtı, Temmuz 2016 tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde.
ATATÜRK’ÜN SPOR ALANINDA YAPTIĞI ÇALIŞMALAR Atatürk’ün de desteklediği asker i bir spor kulübü olan Muha fızgücü kuruldu. Çok önemli başarılara.
T TÜRBE KAPISI …  Bu camii Türk mimarisinde Batı sanat etkilerinin yoğun olduğu bir dönemde inşa edilmiş olmasına rağmen klasik.
Hz. Osman Dönemi.
Sunum transkripti:

İstanbul Miladi 675‘de Ömer bin Abdülaziz tarafın- dan kuşatıldığında Seyyid Bilal Hazretleri bu kuşat- madaki gazilere yardım için Orta Asyadan gönüllü Türk savaşçıları sağlamıştır. Kardeşi Seyyid Ali Ekber Hazretleri de bu savaşçıların arasına katıl- mıştır. Bu gönüllü savaşçılar birliğiyle Karadeniz kı- yısından İstanbul'a hareket etmiştir. Hareketi sı- rasında kötü hava koşulları nedeniyle Sinop limanına girmek zorunda kalmıştır. O günün şartlarına göre vergisini ödemiştir. Sinop'ta geçici olarak kalacak- tır. Bugünkü Alâeddin Camiinin bulunduğu yerde yorgun ve hasta askerleriyle konaklayarak dinlen- meye çekilmiştir. Ancak Sinop Tekfuru ve askerleri onları gözleyerek izlemiş ve durumlarından kuşku- lanmıştır. Bu kuşku üzerine tekfur ve askerleri bir gece baskını düzenlemişlerdir. Üstün askerlik yeteneğine sahip Türk gönüllü savaşçıları bu baskına karşı koymuşlardır. Çıkan bu çatışmada sayılarının az, yorgun ve hasta olmaları gibi nedenlerle çoğu şehid olmuştur. Çevresi tekfur ve tekfurun askerleriyle sarılan Seyyid Bilâl Hazretleri düşmanı yararak birliğiyle beraber bu baskından sıyrılmak istemiştir. Bu sırada şehri terk etmek üzere çarpışırken çatışmanın en şiddetli anında tekfurun bir kılıç darbesiyle başı düşmüştür. Ve hemen düşen başını koltuğuna alarak türbenin bulunduğu yere kadar gelmiştir. Olay o anda orada bulunanlar tarafından hayretle izlenmiştir. Tekfur, bu duruma şaşırmış ve korkmuştur. Tekfur hemen çatışmayı durdurmuş, böyle ulu bir kimseyi öldürdüğü için ahali ve uyruklarının gözünde saygınlığını yitireceğini anlayarak yaralı Müslüman savaşçılara iyi davranmış ve şehitlerin İslâmi usullerle gömülmesine izin vermiştir. Seyyid İbrahim Bilal Hazretleri’nin kardeşi Seyyid Ali Ekber Hazretleri de şehitler arasında idi. Tekfur, neden olduğu bu acıklı olaydan son derece pişman olmuştur.