GÜNEYDOĞU ASYA ÜLKELER BİRLİĞİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Avrupa Birliği.
Advertisements

MAKEDONYA T.C. Üsküp Büyükelçiliği-Ticaret Müşavirliği
Western Balkans on EU Enlargement The former Yugoslav Republic of Macedonia Montenegro Albania Serbia Kosovo Bosnia and Herzegovina İlker GİRİT Bora ERGİN.
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
Mutfak URGE Malezya-Singapur-Endonezya Heyeti
KÜRESEL VE BÖLGESEL ÖRGÜTLER
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
OSB’LERCE GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ALİ YERLİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR.
T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.
Company Logo. LOGO TÜRKİYE’NİN BÖLGESEL EKONOMİK ENTEGRASYON ARAYIŞLARI ÖZDEMİR AKBAL.
Bosna Hersek’te Yatırım Fırsatı TERPENTİN BOYA FABRİKASI
Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Hizmet Sunumu Serbestisi
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN BALKANLAR POLİTİKASI
SAĞLIK SERBEST BÖLGESİ (SSB)
EKONOMİK İŞBİRLİĞİ VE KALKINMA TEŞKİLATI (OECD)
Milletler Arası Kuruluşlar ve Türkiye
AVRUPA BİRLİĞİNDE ÜYELİK
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Uzakdoğu Pasifik I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan Nisan.
AVRUPA BİRLİĞİ EKONOMİ POLİTİKASI
DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ TİCARET POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRME MEKANİZMASI TÜRKİYE V. İNCELEMESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI 10 ŞUBAT 2012.
İŞLETME ÇEVRESİNİN TANIMI VE ÇEVRESEL FAKTÖRLERİN YÖNETİLMESİ:
1 28 Şubat 2008, İzmir. 2 Denizli Avrupa Bilgi Merkezi (ABM-EIC) Denizli Ticaret Odası bünyesinde Aralık 2003 yılından beri faaliyet göstermektedir.
ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ( SHANGHAI COOPERATION ORGANISATION )
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM UZAK DOĞU ÇATIŞMALARI ( ) Avrupa’da NATO’nun ve dolayısı ile Doğu ve Batı blokları arasında dengenin kurulması üzerine, bu iki blok.
İslam Konferansı Örgütü
AB Hukuku I.Hafta Tarihsel Süreç.
TİCARETTE TEKNİK ENGELLER Şubat 2013 ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ (ÜGD) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
İSLAM BİRLİĞİ TEŞKİLATI
GELIŞEN SEKIZ ÜLKE (DEVELOPING COUNTRIES, D-8). KURULUŞU  1997 yılında Türkiye’nin insiyatifi ile kurulan ve gelişmekte olan büyük islam ülkelerinden.
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
Çalışma Soruları 9.ders. Balkan Antantı bölge ülkelerinin, herhangi bir saldırı ile karşılaştığında, aralarında güç birliği sağlamak, barışa katkı yapmak.
Kongre ve Fuar Organizasyonu (4.Hafta)
Soru 7 Gümrük Birliğinin Türkiye’nin ekonomisi üzerinde etkilerini Türkiye’nin beklentileri ve gerçekleşenler üzerinden tartışınız?
Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği
WTO GATT GATS TRIPS Doç. Dr. A. Can BAKKALCI. WTO KURALLARI ve AVRUPA BİRLİĞİ’NDE ORTAK TARIM POLİTİKASI ORTAK TİCARET POLİTİKASI.
TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü
Bölgeselcilik ve Küresel Siyaset I.Bl.
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİNDE TÜRKİYE
KUZEYDOĞU ASYA’DA GÜVENLİK
Gümrük Birliği’nin Güncellenmesi Süreci
AB Avrupa’nın siyasi ve ekonomik bütünleşmesini insan hakları ile hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde sağlamak amacındaki demokratik Avrupa ülkelerinden.
Serbest Ticaret Anlaşmaları ve TTIP
Tükiyenin Dış Ticareti. Ülkelere, bölgelere ve mal grupuna göre dağılımı.
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
Adnan BALİ Türkiye İş Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Özel Sektörün Finansman Kaynaklarına Erişimi Konferansı Diyarbakır TÜRKİYE İŞ BANKASI.
EKONOMİK FAALİYETLERİN SINIFLANDIRILMASI
Çocuk Hakları Konusunda Türkiye'de Yapılan Çalışmalar.
ULUSLARARASI ÖRGÜTLER
TÜRKİYE-AB GÜMRÜK BİRLİĞİNİN GÜNCELLENMESİ
AB İLE GÜMRÜK BİRLİĞİ’NİN GÜNCELLENMESİ
Avrupa Birliği ve Türkiye Tarımı
FOTOĞRAFLARLA GÜZEL TÜRKİYE'MİZ.
TÜRKİYE’NİN KONGRE ve FUAR TURİZMİNE İLİŞKİN SORUNLARI
FUAR TURİZMİ FUAR NEDİR?.
AB İLE GÜMRÜK BİRLİĞİ’NİN GÜNCELLENMESİ
IATA VE ICAO.
İKTİSADİ BİRLEŞME TEORİSİ
Deneyim Paylaşımı: Temiz Hava Hakkı Platformu
Organisition of Islamic Cooperation
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER
TRANSATLANTIC TRADE AND INVESTMENT PARTNERSHIP TRANSATLANTİK TİCARET VE YATIRIM ORTAKLIĞI TTIP
GÜVENLİK KONSEYİ (BM Antlaşması, m. 23 vd.)
KOCAELİ SANAYİ ODASI VE SANAYİ GELİŞİMİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
YARININ GÜMRÜKLERİ NİZAMETTİN AĞAR
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
1 ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ( SHANGHAI COOPERATION ORGANISATION )
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
Sunum transkripti:

GÜNEYDOĞU ASYA ÜLKELER BİRLİĞİ

Güneydoğu Asya Devletleri Birliği Güneydoğu Asya ülkeleri arasında ekonomik, kültürel, sosyal münasebetler kurmak ve barış sağlamak gayesiyle kurulmuş olan teşkilat. İngilizce Association of Southeast Asian Nations kelimelerinin baş harflerinin birleşimi olarak ASEAN diye de söylenmektedir. 

Teşkilat 8 Ağustos 1967 senesinde kuruldu Teşkilat 8 Ağustos 1967 senesinde kuruldu. Kurulduğundan 1975 senesine gelinceye kadar önemli bir gelişme sağlanamadı. 27 Mayıs 1975 tarihinde teşkilat üyesi ülkeler, ticaret kısıtlamalarını kaldırarak bir serbest ticaret bölgesi kurmaya karar verdiler. 26 Şubat 1976’da Bali’de Güneydoğu Asya Dostluk ve İşbirliği Antlaşması imzalandı. Antlaşma zirai ve sınai mal üretiminde birlik üyesi ülkelerinin ihtiyaçlarını öncelikle karşılayacak, büyük imkanlı tesis kurulmasını, üçüncü ülkelere karşı ortak hareket edilmesini, ortak enerji politikası takib edilmesini, milletlerarası ekonomik konularda işbirliği sağlanmasını hedef almıştır. Kuruluş gayesine göre hareket eden birlik, esrar kaçakçılığı ile mücadele, bilimsel araştırma, öğrenci mübadelesi, gıda, turizm programları, ticaret ve gümrük mevzuatının kolaylaştırılması ve sanatçı değişimi gibi hususlarda faaliyet göstermiştir. 

Merkezi Endonezya’nın Jakarta şehrinde bulunan teşkilata, Endonezya, Filipinler, Malezya, Singapur, Tayland, Brunei Sultanlığı ve Yeni Gine (gözlemci) üyedirler. Teşkilatın en yüksek organı dışişleri bakanlarından meydana gelen konseydir. Konsey adına belli konularda uzmanlardan meydana gelen komiteler çeşitli sahalarda çalışmalar yapmaktadırlar. Dışişleri bakanları yıllık olarak toplanmaktadır. 

ASEAN ülkeleri, işbirliği yaptıkları konular dışında aralarındaki gümrük ve ticari kısıtlamaları, yavaş yavaş kaldırmakta olduklarından, gelecekte güçlü ve ekonomik birlik oluşturacakları düşünülmektedir. Birlik içinde özellikle petro-kimya, kauçuk, kimyevi gübre, kağıt hamuru, otomobil gibi sanayi dallarında ortaklaşa büyük ölçekli işletmelerin kurulması hedeflenmektedir. Türkiye’nin ASEAN ülkelerinden Endonezya ve Malezya ile yakın iş ve ticari münasebeti vardır.