MÜZİK GENÇLER Enstrümantal müzik eşliğinde gevşeme, rahatlama öğrencilerin ders çalışmaya karşı isteklerini arttırma çalışmaları.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOCUK NASIL ÖĞRENİR?.
Advertisements

KELİME TÜRLERİ ZARFLAR.
NESİLLER BULUŞUYOR PROJESİ
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
OBJEKTİF BİR GÖZLE KEMAH VE KEMAHLILAR Türkiye’de çok sık kullanılan bir “memleketim” kavramı vardır. Bu kavram insanın kendisinin veya ailesinin doğduğu.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
ÖZGÜVEN.
Bu India’dan gelen TANTRA.
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
Yalnız Olanlara; Müşfik KENTER‘ den...
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
Zor insanla başa çıkma yolları
AŞAĞIDAKİ CÜMLELERDEKİ ANLATIM BOZUKLUKLARINI BULUNUZ…
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
Pes ettim... Daldaki yapraktım yaşamda, Hayat denilen ağacın dallarından, En yalnız olanında bir küçük yaprak, Yalnızdı üzerinde bulunduğum dalım,
Buna inanmıyor olabilirsiniz ancak verdiği öğüt harika
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
STRES TEPKİLERİM Kazanım:*Stres durumlarında kullandığı tepkileri etkililiği açısından değerlendirir. 11. Sınıf 67 nolu kazanım etkinliği *Bu etkinlik.
4. SINIF II. ÜNİTE: TEMİZ OLALIM
“ YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ 20 ŞUBAT 2014 FATMA BARBAROSOĞLU.
ANLATIM BOZUKLUKLARI.
Göl’ün Hikayesi.
Mahmut Fehime Güleç İlköğretim Okulu
1)Aşağıdakilerden hangisinde bir ad, ayrılma durumundadır? A)Uğurcan eve girdi. B)Onur ekmeğini de getirdi. C)Bana doğruları kim öğretecek. D)Elif kitabı.
OKUMANIN İLKELERİ.
Okulun ilk günü, ilk derste profesörümüz, önce kendini tanıttı, sonra 'Bu yıl, yepyeni bir öğrencimiz var. Çok ilginç biri bakalım bulabilecek misiniz'
BAĞLAÇLAR Edatlar gibi tek başlarına anlamları olmayan cümle içinde, aynı görevli sözcükleri, söz guruplarını, cümleleri hem biçimce hem de anlamca.
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
Bir Çift Yürek  (Marlo Morgan)
DEZAVANTAJLI VE RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLAR KİMLERDİR?NASIL TESPİT EDİLİR?
KARAGÖZ İLE HACİVAT MEKTUP HÜSEYİN ÖZDEMİR 6/B 1230.
yumurtanın hep sarısı, hep beyazı bildiklerimiz; ya olmazsa olmaz mavisi?? sesli.
HAZIRLAYANLAR NURTAÇ ÜNLÜ DERYA DEMİR GÜLŞAH BAŞARAN
AİLENİN OKUL BAŞARISINA KATKISI
CÜMLEDE ANLAM 1.SORU: Aşağıdaki cümlelerin hangisinde küçümseme anlamı vardır? A.Bütün gün uğraştım ,ödevlerimi hala bitiremedim B.İnsanlara zor zamanlarında.
CÜMLEDE ANLAM.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İLETİŞİM VE İNSANİ İLİŞKİLER
OKUL REHBERLİK SERVİSİ – ORS-
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
ALKOL ve MADDE KULLANAN ÇOCUĞUN AİLESİNE YAKLAŞIM ALKOL ve MADDE KULLANAN ÇOCUĞUN AİLESİNE YAKLAŞIM ALİAĞA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Rehberlik ve.
TEŞEKKÜR EDERİM Cem Yurtsev
ASIL EKSİKLİK.
ÇOCUĞUM OKULA BAŞLIYOR
GELENBEVİ ÇALIŞIYOR ÇALIŞIYORGELENBEVİ. Öğrencilerin farklı yaşam alanlarında edindikleri deneyimlerle kişilik gelişimini çok yönlü bir şekilde desteklenmiş.
II. FİİLLERDE ÇEKİMLİLİK GRAMER KATEGORİSİ
Sınav Kaygınızı Azaltın
Bilal BİLGİN - Gazi Anaokulu- Rehber Öğretmeni
“ŞU DÜNYADA HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK ÇOK ÖZEL VE GÜZEL BİR ÇOCUK VAR
SINAV KAYGISININ NEDENLERİ Zamanı iyi kullanamama Kötü çalışma alışkanlıkları Beklenti düzeyi Görev ve sorumlulukları erteleme Başarısız olma ve değerlendirilme.
ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ HAZıRLAYAN: AHMET AKTAŞ. 1- DÜRÜST VE DOĞAL OLUN Kesinlikle yapay olmayın. Siz ne kadar saklamaya çalışsanız bile mutlaka açık verirsiniz.
Hep Birlikte Ünitesi.
Tümce (Cümle) Bilgisi Bir duyguyu, bir düşünceyi, bir haberi, bir isteği tam olarak anlatan sözcük veya sözcük dizisine tümce (cümle) denir. Soru: “Okuma.
Güven kavramı; bir kişinin başka birinin ifadelerinden, davranış tarzından ve aldığı kararlardan emin olması ve buna göre kendi davranışlarını sergilemesi.
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
NOKTALAMA İŞARETLERİNİ TANIYALIM
Türkçe Öğretmenliği 2. Sınıf (Gündüz)
EGE ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI YARATICI YENİLİKÇİ ÖĞRETMEN SEMİNERİ “YARATTIKÇA YAZ ATÖLYESİ” AYDAN AYKAÇ S. YUSUF ÇAĞLAYAN 16 Nisan 2011.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez,
Bu India’dan gelen TANTRA.
Çoklu Zeka Modeline Genel Bakış
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
Zarflar Zarf: Eylemleri, eylemsileri, zarfları, kimi zaman da ekeylemle yargı anlamı kazanmış sözcükleri türlü yönlerden (durum, zaman, yön…) tamamlayan.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
Ahmetcan Beyin Tümörü İle Mücadele Derneği
Sunum transkripti:

MÜZİK GENÇLER Enstrümantal müzik eşliğinde gevşeme, rahatlama öğrencilerin ders çalışmaya karşı isteklerini arttırma çalışmaları

YEŞİLAY MÜNAZARA MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE Çekimleri de yapılan TRT 4 de yayınlanıcak Münazara Öğrencilerimiz TRT 4 ve Yeşilay işbirliği ile Madde Bağımlılığı ile Mücadele de gençleri bilinçlendirmek için, çekimleri Çapa Fen Lisesinde yapılan münazaraya “Madde Bağımlılığı ile mücadelede polisiye ve hukuki önlemlerin önemi” konusu ile katılmıştır.

AKVARYUM GEZİSİ Öğrencilerin doğayla temasını sağlayarak insanlarla ve hayatla kurdukları ilişkiyi derinleştirmelerine katkı sunulmuştur.

ULUDAĞ GEZİSİ ULUDAĞ GEZİSİ Öğrencilerin doğayla temasını sağlayarak insanlarla ve hayatla kurdukları ilişkiyi derinleştirmelerine katkı sunulmuştur. Ayrıca enerji deşarjı yaşayan gençlerin akran çatışması yaşamaları engellemiştir.

EMİRGAN GEZİSİ Öğrencilerin doğayla temasını sağlayarak insanlarla ve hayatla kurdukları ilişkiyi derinleştirmelerine katkı sunulmuştur. Ayrıca enerji deşarjı yaşayan gençlerin akran çatışması yaşamaları engellemiştir.

DARÜLACEZE GEZİSİ DARÜLACEZE GEZİSİ Öğrencilerde şefkat ve değergamlık duygusu geliştirerek insanlarla ve hayatla kurdukları ilişkiyi derinleştirmelerine katkı sunulmuştur.

GELENBEVİ ANADOLU LİSESİ YEDİKULE HUZUREVİNDE

İZZET BAYSAL HUZUREVİ Bu ziyaret benim için çok anlamlıydı. Başta ne demem gerekir, nasıl konuşmalıyım diye çok tedirgin oldum. Fazla heyecanlanmıştım. Pot kırmaktan çok korktum. Fakat oraya gidince tüm korkularımın, heyecanlarımın yersiz olduğunu anladım. O kadar konuşmaya muhtaç, o kadar çocuksu ve içtenler ki... Sizin yüzünüze bakıp söyleyemediğiniz, soramadığınız her şeyi anlıyorlar. Yaşlarının bizden fazla olması ve deneyimleri, onları bizden ayıran. Onların dışında hepsi masum, saf, tıpkı çocuklar gibi... Tenlerindeki buruşukluklar, saçlarının rengi, o acı dolu gülümseyişleri... Hepsi teker teker yer edindi kalbimde. Onların o buruk tebessümleri, giderken ardımızdan Allah razı olsun deyişleri, aklımdan çıkmıyor. Bu konuda o kadar duygulandım ki cümle kurmak ve cümleleri toparlamakta güçlük çekiyorum. Tek söyleyebileceğim şey, bu, benim için çok güzel bir deneyimdi. O günden itibaren çevremdeki yaşlılara daha dikkatli ve daha hassas bakıyorum. Serra Nur ÖZÇELİK/10-G İZZET BAYSAL HUZUREVİ Yaklaşık saat sularında, Perşembe günü yola çıktığımızda hepimizin içinde heyecan vardı. Ben, ilk defa bir huzur evine gidecek ve oradakilerle sohbet etme şansını yakalayacaktım. Yola çıkmadan önce sınıfça hediyeler alıp paketlemeleri yapmıştık ve artık hazırdık. O günün benim için unutulmaz olacağını önceden de biliyordum. Yol boyunca, gideceğimiz yerdeki kişilerle nasıl sohbet edebileceğimi düşündüm. Yolculuk sonunda merak içinde bir odaya girdik. Yaklaşık 8-9 kişi bulunmaktaydı. Hemen bir kaç kişi bir amcanın yanına gittik ve halini hatrını sorduk. Amca gerçekten çok neşeli ve konuşkandı. Onu neşeli ve mutlu görmek beni de oldukça memnun etti. Daha sonra bir kaç kişiyle daha görüştüm ve en son ismini de öğrenebildiğim kişinin yanına gittim: Haydar Amca. Sohbet açmak amacıyla nereli olduğunu, eskiden ne iş yaptığını sordum ve aramızda hoş bir sohbet başladı. En son, kalkmaya hazırlanmadan ona hediyesini verdim. Hediyeyi görünce teşekkür etti ve gülümsedi. Ben de umuyorum ki gerçekten beğenmiştir. Bu etkinlik benim için gerçekten çok özeldi ve bunda yer aldığım için de gerçekten çok memnunum. Elif URAL/10-G Huzurevine giderken gergindim. Ne diyeceğimi kestiremiyor ve yanlış bir şey demekten korkuyorum. Zaten yeterince yaralanmış bu insanları incitmek, isteğim son şeydi. Huzurevi beklediğimden daha iyi şartlara sahipti. Ortak salon tarzı bir yerde huzurevindeki insanlarla sohbet ettik. Hepsiyle konuşmaya çalıştık. Bir yaşlı yalnız kaldığında mutlaka biri yanına gidip konuştu. Kimsesizliğin ve terkedilmişliğin yarattığı kırgınlığı, gözleri biraz uzaklara dalınca görebiliyordunuz. Yine de bize dönp, öğüt veriyorlardı. Hep aynı öğüdü ; Okuyun. Bize hayatlarını ve en güzel anılarını anlattılar. Çok kısa bir sürede de olsa onlarla konuşmak, birazcık yalnızlıklarını gidermek enim için çok özeldi. İnsanlara yardımcı olmak, destek olmak ve yalnız olmadıklarını hatırlatmak bir insanın diğer insanlara katabileceği en kıymatli şeylerden biri çünkü. İrem AKÇAY / 10-G

ÖĞRETMENLERLE SÖYLEŞİ ÖĞRETMENLERLE SÖYLEŞİ (Öğrencilerde değerlilik duygusu oluşturarak toplumsal hayata uyum sağlama becerileri geliştirmek) TanerHoca ile söyleşi

18 MART 2015 Öğrencilerin tarihle, kültürle temasına sağlayarak aidiat duygusunu geliştirmek.

GELENBEVİ DE YAZI ATÖLYESİ İsa Kocakaplan ile söyleşi Yazı Atölyes Yazı Atölyes i, yazmanın çilesine talip olanlar ve okumaktan hazzedenler için bir topluluk olarak yola çıktı.Geçen yıllar boyunca atölye öğrencilerimiz okumaları ve yazma denemeleriyle tecrübe kazandılar.Bu topluluktan çıkacak bir edip bile fark yaratacaktır.

ÇEKUD (Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği) “Su Kullanma Bilinci” Semineri SU Öğrencilerde SU kullanma bilinci geliştirme etkinlikleri

Bilinçli ilk yardım adına uygulamalar yapıldı GELENBEVİ ÖĞRENCİLERİ İLK YARDIM KURSUNDA

GELENBEVİ ANADOLU LİSESİ OLUR LİSESİ İLE KİTAPLARINI PAYLAŞIYOR