SEMİNER „Tarım atıklarının kompostlaştırılması yoluyla çevre korunması, atıkların sürdürülebilir yönetilmesi ve iklim değişimleriyle mücadele“ Pomoriye,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kontrollü Otlatma Sistemleri
Advertisements

ENTEGRE MÜCADELE.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
NEDİR? FAYDALARI, KULLANIM ALANLARI.
Програма за ТГС България-Турция CCI No: 2007CB16IPO008
SÜRDÜRÜLEBİLİR HAVZA YÖNETİMİ
POA.
ECOGREEN Organik Torf NASIL OLUŞTU ?
GAIA YEŞİL İSTANBUL PROJESİ İ STANBUL´UN SORUNLARI Hava kirliliği Su Elektrik üretimi Betonlaşma ve yeşil alanların neredeyse hiç kalmaması.
GÜBRE ÜRETİMİ.
PROF.DR. SONAY SÖZÜDOĞRU OK
TARIM-ÇEVRE İLİŞKİLERİ Prof. Dr. Murat ALTIN
ORGANİK GÜBRE VERMİKOMPOST ÜRETİMİ
BİZİM OLDUĞU HALDE BİZİM OLMAYAN ŞEY NEDİR?
ZEYTİN KARASUYU VE DEĞERLENDİRİLMESİ Uludağ Üniversitesi
ORGANİK GÜBRE NEDİR Bitki besin maddelerini bünyesinde organik bileşikler halinde bulunduran, toprağın fiziksel ve kimyasal yapısını düzelterek bitki.
ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Anız Yangınlarının Önlenmesi
Katı Atıklar Ders Sunuş Konuları
İBRAHİM ALTAN ZİRAAT MÜHENDİSİ
Domuz ayrığı Dactylis glomerata
Toprak Organik Maddesi, Kolloid ve KDK Özellikleri
ÇEVRE TAVSİYELERİ CAÇEKOTAD.
6. BÖLÜM SULAMA YÖNTEMLERİ
TEMA HAZIRLAYAN :OZAN DORUK YAVUZ. Varoluş Nedeni Toprak...Toprak...Toprak... Ülkemiz yılda 743 milyon ton toprağını erozyonla kaybediyor. Oysa yaşam.
CALATHEA MAKOYANA (TAVUS KUŞU ÇİÇEĞİ)
SANAYİ GÜBRELERİNİN OLUŞTURDUĞU KİRLİLİK
HOSTA.
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Organik Tarımda Toprak Hazırlığı Organik Tarımda Gübreleme
KARIK SULAMA YÖNTEMİ Karık sulama yönteminde, bitki sıraları arasına karık adı verilen küçük yüzlek kanallar açılır ve bu yüzlek kanallara su verilir.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ Hadi!Anlatıma geçelim.
ANA SORU: Bir bitki köklerden yapraklara suyu taşırken enerji harcamak zorunda mıdır?
TOPRAK KİRLİLİĞİ CANSU ILGIN 5/H 1330.
YÜZEY SULAMA YÖNTEMLERİ
KOMPOSTLAŞTIRMA.
Doç. Dr. Hüseyin KARLIDAĞ
EKOLOJİK ve SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM
SULAMA YÖNTEMİNİN SEÇİLMESİNE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
Ahır Gübresinin Önemi ve Yönetimi
Çevre Kirliliği Hava Kirliliği Su Kirliliği Toprak Kirliliği.
BAHÇE BAKIM & PEYZAJ. ORTAK ALAN OTOMATİK SULAMA OTOMATİK SULAMA ETKİN VE VERİMLİ KULLANILDI.
Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
Kompost yapımı Doğal Composting is recycling naturally Geri Dönüşüm.
Tarım Türleri Öğrenme Hedefleri Tarımın Farklı Türlerini Tanımlamak
İNSAN FALİYETLERİNİN EKOSİSTEMLERİN SÜRDÜREBİLİRLİĞİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Çamur Bertaraf Alternatifleri. ı Çamur Bertarafı Çamur nedir?  Atık suların arıtılması sırasında ortaya çıkan katı, yarı-katı veya sıvı kalıntı.  Context.
“ Organik üretim Düzenleme ve Yönetmeliklerinde bulunan organik tarım ana ilkeleri ve yöntemleri.” 834/2007 nolu Düzenleme (AT), 889/2008 nolu Düzenleme.
FİNAL KONFERANSI Proje gerçekleştirilmesi neticelerinin sunulması Pomoriye, y. projesi AB tarafından CCI 2007CB16IPO008 nolu Bulgaristan ile.
GÜNCEL ÇEVRE SORUNLARI
Hava ve İklim ile Tarım Arasındaki İlişkiler
Kimyasal savaşta başarılı olmak için
EKOLOJİK (= ORGANİK) TARIM TANIMI, İLKELERİ
Tanım: Yem bitkileri Evcil hayvanların yeşil ot, kuru ot, tane yem, yumru yem, silo yemi vs. ihtiyacını karşılamak amacıyla tarla topraklarında yetiştirilen.
Solucan Gübresi.
SULAMA YÖNTEMİNİN SEÇİLMESİNE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
Organik tarım, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen ve üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve.
ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ. ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ.
SANAY İ DE K İ MYA GÜBRELER. Bitkiler kendi besinini kendi yapan canlılardır. Besin maddelerini yaparken su, karbon dioksit ve güneş ışını kullanırlar.
Biyomların yeryüzünde dağılışını etkileyen faktörler.
İBRAHİM ALTAN ZİRAAT MÜHENDİSİ
SULAMA YÖNTEMİNİN SEÇİLMESİNE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK
ZEYTİNİN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ
İÇERİK BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ VE BİTKİLERDE UYGULANAN BİYOTEKNOLOJİK YÖNTEMLER TARIMDA BİYOTEKNOLOJİ UYGULAMALARININ OLASI DEZAVANTAJLARI BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜ.
DÜNYA TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK Toprak İşleme Teknikleri
TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK
DÜNYA TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK Toprak İşleme Teknikleri
Sunum transkripti:

SEMİNER „Tarım atıklarının kompostlaştırılması yoluyla çevre korunması, atıkların sürdürülebilir yönetilmesi ve iklim değişimleriyle mücadele“ Pomoriye, y y. Tarım atıklarının ortak tanıtılması projesi’ İCCI № 2007CB16IPO008 nolu İPA Bulgaristan-Türkiye sınırötesi işbirliği programı üzerinden AB tarafından ortaklaşa finanse edilir.

KOMPOSTUN TARIMDA KULLANILMASI.

Kompostun uygulanması AB’de kompost şöyle kullanılır: Tarımda -takriben 50%; Yeşil alanların şekillendirilmesi için - 20%’e kadar; Yetişim ortamları ve sunni toprakların üretilmesinde - 15%’e kadar; Özel tüketim için - 15%’e kadar.

Kompostun uygulanması Kompostu genelde karışık atıklardan üreten ülkeler onu umumiyetle tarımda kullanırlar (Espanya, Fransa), toprak geri dönüşümü veya atık depolarında örtme maddesi olarak (Finlanda, İrlanda, Polonya). Kompost inşaatlarda da başarılı kullanılır. Mesela sokak şeritleri etrafındaki yeşil alanlar için veya inşaatın bitmesinden sonra yeşillendirme için.Kompost golf sahalarının inşaatında daha küçük sulama ihtiyaçları olan sağlam ot çimi olarak kullanılabilir.

Tarımda kullanılması Toprağı iyileştirip zenginleştirir, toprağa organik madde çeşitliliği, yavaşça ayırtılan besin maddeleri ve faydalı mikroorganizmaları verir.; Toprağı iyileştirip zenginleştirir, toprağa organik madde çeşitliliği, yavaşça ayırtılan besin maddeleri ve faydalı mikroorganizmaları verir.; Toprağın su tutma kabiliyetini artırır Toprağın su tutma kabiliyetini artırır Toprağa mulç veya iyileştirici olarak eklenmesi onu ilkbaharda daha çabuk ısıtır; Toprağa mulç veya iyileştirici olarak eklenmesi onu ilkbaharda daha çabuk ısıtır; Bitkilerin hastalıklara karşı dayanıklılığını artırır Bitkilerin hastalıklara karşı dayanıklılığını artırır

Tarımda kullanılması Ağır toprakların infiltrasiyonu ve geçirgenliğini artırır; Ağır toprakların infiltrasiyonu ve geçirgenliğini artırır; Erozyonu ve suların akıtılmasını önler; Erozyonu ve suların akıtılmasını önler; Toprağın pH’i optimize eder; Toprağın pH’i optimize eder; Sunni gübre ve pestisitlerin kullanılmasına ihtiyacı azaltır; Sunni gübre ve pestisitlerin kullanılmasına ihtiyacı azaltır; Ekinlerin sulanma ihtiyacını azaltır. Ekinlerin sulanma ihtiyacını azaltır.

DİKKATİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ Tarım atıklarının ortak tanıtılması projesi’ İCCI № 2007CB16IPO008 nolu İPA Bulgaristan-Türkiye sınırötesi işbirliği programı üzerinden AB tarafından ortaklaşa finanse edilir.