Almanya'da Diploma Denklik

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MALİYE KULÜBÜ KARİYER PLANLAMA MERKEZİ ÖZGEÇMİŞ HAZIRLAMA TEKNİKLERİ
Advertisements

Bölüm koordinatörünün gidilecek kuruma bildirmesi için gerekli olan bilgiler bölüm koordinatörüne ulaştırılır. Ad , Soyad Doğum tarihi Fakülte Bölüm Gideceği.
HAYIR HAYIR HAYIR Staj Yeri Buldun mu? EVET EVET
ERASMUS OFİSİ.
PERFORMANS KRİTERLERİ
ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript.
Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Faaliyetleri
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
Uluslararası Hareketlilik ve Finansman İzmir Ekonomi Üniversitesi Oturumu.
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI Dönemi 19 Kasım 2008.
Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
Şubat Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Süreci.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. İşgücü Piyasası ve Eğitim sektörü arasında Karşılıklı Güvenin Oluşturulması.
TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (TCS)
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
ORTAÖĞRETİMDE ALAN/DAL SEÇİMİ
Üniversite Öğrencilerine Yönelik Faaliyetlerimiz.
Recep KILIÇARSLAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN. Bologna Süreci nedir? Pek çok uluslararası kuruluşun işbirliği ile Türkiye’nin de dahil olduğu 47 üye ülke tarafından.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
ALAN SEÇİMİ.
Yurtdışı Eğitim Şartları-Diploma Denkliği
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI TANITIM SUNUSU
İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
İÜYÖS NEDİR? İÜYÖS, Türkiye’de ön lisans ve lisans düzeyinde üniversite eğitimi almak isteyen uluslararası öğrencilere yönelik olarak hazırlanan temel.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Programı Neler Kazandırır? Öğrencilere Kazandırdıkları Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme.
Recep KILIÇARSLAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN
Teknik Müşavirlik Sektörünün Desteklenmesi 2014/10 sayılı Karar Kapsamlı müteahhitlik projelerinin yurtdışında üstlenilmesi; projelerin teknik şartnamesinin.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ORTAK PROGRAMLAR ÇİFT DİPLOMA PROGRAMLARI.
Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü Gülsüm MEZGEL YARTAŞ 31/03/ Bahar Dönemi Erasmus+ Personel Hareketliliği Sunumu.
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN.
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
REHBERLİK YÖNETMELİK-2
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
ŞEHİT SABRİ ERYELER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KUMRU-ORDU
BİLGİ’DE ULUSLARARASI DEĞİŞİM
YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ
Erasmus Staj Hareketliliği
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve TEŞVİK
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK DESTEKLER VE ÇALIŞMALAR
HİZMET SEKTÖRLERİNE SAĞLANAN DEVLET DESTEKLERİ
Sunum transkripti:

Almanya'da Diploma Denklik SABEV ve KALEM Danışmanlık işbirliğinde Almanya'da Diploma Denklik ve İstihdam

KALEM Danışmanlık Hizmetlerimiz: Yurtdışında istihdam / Diploma denklik işlemleri Yurtdışında Staj Yurtdışında Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Uzmanlık Vize İşlemleri Yeminli Tercümanlık Yabancı Dil Eğitimi

1. Almanya'da Denklik Almanya'da İş Bulma 3. Çalışma Vizesi

„Denklik tespit yasası Anerkennungsgesetzes des Bundes); 01.04.2012 Denklik Hakkı 530 mesleğe diploma denklik hakkı AB ülkelerinde edinilen mesleklerde denklik ilkelerinde genişleme Vatandaşlık ve oturum statüsünden bağımsız Esas alınan meslek eğitimi içeriğinin örtüşmesi (Müfredat) Eşit Kriterler ve Yöntem Önemli farklılıklar Mesleki deneyimler dikkate alınmakta Belirlenmiş asgari işlem süresi Başvuru Almanya dışından da yapılabilmekte

Denkliğe tabi meslekler Denkliğe tabi olmayan meslekler Meslek icra izni gerekmekte (Berufszulassung) Meslek icra izni gerekmemekte! Üniversite eğitimi Mesleklek eğitimi Üniversite eğitimi Meslek eğitimi Doktor Mimar Öğretmen Mali Müşavir Hemşire Usta Ergoterapist Çocuk gelişimci İşletme Bilgisayar Programcılığı Fizik Dil Bilimi Fırıncı Bankacı Bilişim Teknolojileri Uzmanı Çoğunlukla sağlık, sosyal ve pedagojik alanlar Üniversitede eğitilen mesleklerin %90ı Ortalama 530 meslek eğitimi dalı 5

Denklik başvurusu yapmadan önce sorulması gerekenler… 1.Ne yapmak istiyorum? İstihdam –Meslek,- Üniversite eğitimi? 2.Mesleğimin Almanya’da karşılığı nedir?  www.berufenet.de 3.Denkliğe tabii midir değil midir? 4. Başvuruyu nereye yapmalıyım? İkamete ve eyalete göre değişiklikler göstermekte >Odalar: IHK, HWK >Eyalet konseyleri  www.anerkennung-in-deutschland.de 5. Gerekli evraklarım mevcut mu? 6. İşlemleri başlatmak için maddi imkanlarım nedir?

(Almanya'daki müfredat ile önemli farklar)? Denklik tespiti (Almanya'daki müfredat ile önemli farklar)? hayır evet Mesleki tecrübe Denklik tespit edilemez Denklik kabul edilmiyor Tam denklik belgesi Kısmi denklik Şartlı belge Denklik tespiti = Türkiye de alınan eğitimin Almanya daki eğitim ile önemli farklılıkların olup olmadığının tespiti (İçerik ve süre)

Gerekli Evraklar: Özgeçmiş Kimlik bilgisi Diploma Çalışma belgesi / referans Sertifika / katılım belgeleri Evrakların yeminli çevirileri Almanya da istihdam etmek istenildiğini kanıtlayan belge (örn. Almanya da yapılan iş başvurusu) 100 € - 700 € ücret

Almanya da istihdam edebilmek için… Pozitif liste… Gelir yeterliliği Almanca Dil Yeterliliği

Almanya da nasıl iş bulabilirim… Yerel Federal İş Ajansı ile temasa geçebilirsiniz  (İşkur) www.arbeitsagentur.de ZAV (Zentralen Auslands- und Fachvermittlung (ZAV)  -Uluslararası Yerleştirme Hizmet danışmanlağı KALEM Danışmanlık hizmetleri ve dosya takip www.kalemdanismanlik.com

İş başvurusunda neler bulunmalıdır… Başvuru yazısı (mektup) Resimli ve imzalı, liste veya düz metin halinde özgeçmiş Diploma, referans ve bonservisleriniz (Almanca çeviri)

Federal iş bulma kurumu onayı nedir? Çalışmak için hangi vize şekli gerekmekte… § 17 Oturma İzni yasası, federal iş bulma kurumu onayı ile… (§ 17 AufenthG zur Berufsausbildung mit Zustimmung Bundesagentur) Federal iş bulma kurumu onayı nedir? - Hangi Meslekler pozitif listede

Çalışma amaçlı vize başvurusunda neler gerekli? Meslek eğitim belgesi denkliği / diploma Pozitif liste İş ilanı Başvuru formu Pasaport 2 adet vesikalık fotoğraf Özgeçmiş, karneler, bonservis (yeminli çevirileri) İş sözleşmesi Gereken mesleklerde: Meslek icra izni İşverenin ticaret sicili kaydı Seyahat sigortası

Faydalı Linkler: www.kalemdanismanlik.com www.arbeitsagentur.de www.bamf.de www.bibb.dewww.zav.de/arbeiten-in-deutschland www.zav.de/positivliste www.make-it-in-germany.com www.anerkennung-in-deutschland.de

“İşe kesinliklerle başlayan, şüphelerle bitirir. Şüphelerle başlamaya razı olan, kesinliklerle bitirir.” Francis Bacon (1561- 1626)

şüphelerden kesinliklere taşımak temennimizdir! Almanya'da gerçekleştireceğiniz eğitim veya istihdam sürecinde sizleri uzman ekibimizle, şüphelerden kesinliklere taşımak temennimizdir! İlginiz için teşekkürler….