GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKUPUNKTUR VE TAMAMLAYICI TIP MERKEZİNE 2014 YILINDA BAŞVURAN HASTALARIN ÖZELLİKLERİ   PROF.DR.BANU ÇAYCI GAZİ ÜNİVERSİTESİ TAMAMLAYICI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DİABETLİ HASTALARDA CİNSEL SAĞLIK
Advertisements

DÜŞÜK PREVALANS HEKİMLİĞİ
200 Yataklı Bir Hastanede Acil Servise Aynı Şikâyetle Tekrar Başvuran Hasta Sayısı ve Hastaneye Tekrar Yatış Oranları Hakan SOYSAL.
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Sağlık Çalışanları -
Tıp Fakültesi Birinci ve İkinci Sınıf Öğrencilerinin Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Yöntemleri Hakkında Bilgi, Tutum ve Davranış Farklılıkları  Hazırlayanlar:
PROSTAT KANSERİ TEDAVİSİNDE YENİLİKLER
Uzm.Dr.Sedat Yıldız Isparta
İNFERTİLİTE TEDAVİSİ İÇİN BAŞVURAN ERKEK HASTALARDA TAMAMLAYICI VE ALTERNATİF TIP YÖNTEMLERİ KULLANIMI H.Volkan ACAR, Aydın KENDİRCİ, Kubilay VİCDAN,
ONKOLOJİ ECZACILIĞINA DOKTOR BAKIŞI
Doç.Dr.İlhan ÖZTEKİN Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi
EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ
OBESİTEDE AKUPUNKTUR TEDAVİSİ
Akupunktur Çalışmalarında Plasebo Uygulamaları
Hasta Hakları Nelerdir?
17. DÖNEM AKUPUNKTUR EĞİTİM PROGRAMINDA TEDAVİYE ALINAN 130 HASTANIN DEMOGRAFİK, KLİNİK ÖZELLİKLERİ VE TEDAVİ SONUÇLARI Dr. Derya Özmen ALPTEKİN Fiziksel.
Nöralterapi Dr.Sedat Yıldız Süleyman Demirel Üniversitesi
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
YEME BOZUKLUKLARI Dr. Aslıhan Polat Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi
KOÜTF EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE BAŞVURAN HASTALARA SUNULAN HİZMET İLE İLİŞKİLİ HASTALARIN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ GRUP MÜMKÜN MERTEBE.
FARKLI ENDİKASYONLAR İÇİN UYGULANAN AKUPUNKTUR, ÇOCUKLARDA OKUL BAŞARISI ÜZERİNE OLUMLU ETKİ YAPAR MI? Demet TAŞ, H.Volkan ACAR Ulus Devlet Hastanesi.
11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu
A.Ü ARAŞTIRMA HASTANESİNE BAŞVURAN HASTALAR MEMNUN MU?
SERVİKS KANSERİ Prof.Dr. Özcan BALAT
Kanser tedavisi uygulanan hastaların beslenme durumunun değerlendirilmesi ve takibi- Terminal dönemde beslenme desteği yapılmalı mıdır? Artıları ve eksileri.
26 EKİM HASTA HAKLARI GÜNÜ
ANKARA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
İLERİDE OLMAK İSTEDİĞİM MESLEK
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi
HÜTKOM Hacettepe Üniversitesi Tütün Kontrol, Eğitim, Vergilendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, 20 Haziran 2012 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de.
Grup Nane-Limon Konu : Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine Başvuran Hasta ve Hasta Yakınlarının Alternatif Tedavi Yöntemlerine Bakışlarının.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Toplumsal Duyarlılık Projesi
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
SAĞLIK TESİSLERİ YÖNETMELİĞİ Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2011.
Gençlik Danışma Birimi Psk. Nuriye Genç
GRUP SEMPTOM Konu : Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine Başvuran Hasta ve Hasta Yakınlarının Sağlık Hizmetleri Hakkındaki Bilgi ve Yararlanma.
Muş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ……… Devlet Hastanesi Sağlık Hizmetleri Değerlendirmesi 2015 MUŞ.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
HEMŞİRE NE YAPAR?.
HASTA HAKLARI ve SORUMLULUKLARI
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
DİABETİK PERİFERİK NÖROPATİ TEDAVİSİNDE AKUPUNKTUR: OLGU SUNUMU
Dünya ve Türkiye’de Psikiyatrik Hastalıklarda Tamamlayıcı ve Alternatif Tedavilerin Yaygınlığına Genel Bir Bakış Ümit Avşar1, Memet Işık1, Ümmü Zeynep.
Frontal Skalp Bölgesinde Doku Hipertrofisi Olan Bir Vakanın Akupunkturla Tedavisi Dr.Gökşin BALIM İç Hastalıkları Uzmanı.
Dr. Murat Topoğlu Akupunktur Derneği Başkanı.
Ayaktan Tedavilerde Ödeme
7. ADIM: ERKEN TANI VE TEDAVİ Öğr. Gör. Sami AKPİRİNÇ Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı SAĞLIKLI YAŞAMANIN ADIMLARI; DİN GÖREVLİSİ.
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA). KKKA ilk olarak 12.yüzyılda Tacikistan’da tanımlandı yıllarında Rusya’nın Kırım bölgesindeki Sovyet askerleri.
Giriş ve Amaç: Sigara kullanımı dünyadaki önlenebilir ölüm nedenlerinin başında gelmektedir. Bu ölümlerin çoğu düşük ve orta gelirli ülkelerde oluşmakta,
NEFROLOJi BD OLGU SUNUMU
Deneme 1. Deneme 2 Deneme 3.
Tedavide yaygın olarak kullanılan radyofarmasötikler
Kadın Hastalıkları ve Doğum Klinik Stajı
Karabük Şirinevler Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniği6
Tiroid Kanseri Tedavisi
Osman Aynacı, Kerim Öner, Sercan Karadeniz, Murat Özcan
Radyoiyot tedavisinin yan etkileri
ÜLKEMİZDE PALYATİF BAKIM HEMŞİRE DENEYİMİ
HEMŞ.MELİKE ÇELİK DOÇ.DR.ÖZLEM UĞUR DOÇ.DR.EZGİ KARADAĞ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Uz Dr Mustafa KURÇALOĞLU1, FIPP Uz Dr Sinan PEKTAŞ1
Şükrü Sınıcı1, Selma Eroğlu2, Ümit Dündar2
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
DENEME.
DENEME
Sunum transkripti:

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKUPUNKTUR VE TAMAMLAYICI TIP MERKEZİNE 2014 YILINDA BAŞVURAN HASTALARIN ÖZELLİKLERİ   PROF.DR.BANU ÇAYCI GAZİ ÜNİVERSİTESİ TAMAMLAYICI TIP VE AKUPUNKTUR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

2002 yılından bu yana Gazi Üniversitesinde hizmet veren akupunktur polikliniği, 2014 yılından bu yana Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi adı altında yeni bir yapılanmayla eğitim ve tedavi hizmetlerine devam etmektedir.

2014 yılında polikliniğimize başvuran 2200 hastanın % 78 kadın, %22 ise erkektir Bu hastaların yaş ortalaması kadınların 36, erkeklerin ise 42’ dir. Akupunktur tedavisi için başvuran hastaların %60 obesite, %22 ağrı , %4 gastrointestinal sikayetler, % 1 kanser tedavisi için başvurmuşlardır.

Hastaların tamamında akupunkturdan önce batı tıbbi tedavisi denenmiş ancak yeterli sonuç alınamdığından akupunktur tedavisi tercih edilmiştir.Hastalara semptom – meridyen ilşkisi kurularak tanı konmuştur.(Batı tarzı medikall akupunktur)

Obesite hastalarında vücut akupunkturunun yanısıra kulak akupunkturu da yapılmıştır.Akupunktur tedavisinde çelik iğne ve nadirende laser kullanılmıştır.Polikliniğe başvuran hastaların %30 hastane personeli, hemşire ,doktor, ögretim üyelerinden oluşmaktadır.