PROJE MANTIĞI VE PROJE TÜRLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Advertisements

“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
Eylem Planı Sonraki Adımlar
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE GÜMÜŞLÜK BELEDİYESİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
K. K. T. C MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI EYLÜL 2010.
OKULLARIMIZIN BAŞVURABİLECEĞİ HİBE PROGRAMLARI VE KAZANDIRACAKLARI
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
UNICEF Türkiye Ülke Programı
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
1 T.C. OSMANİYE VALİLİĞİ AB VE PROJE KOORDİNASYON BÜROSU KADİRLİ EĞİTİM TOPLANTISI
YERELDE AB SÜRECİ.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
Yürütmekte olduğumuz proje Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı- Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin.
Avrupa Birliği Eşgüdüm Merkezi Proje Döngüsü Yönetimi
İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ OPERASYONEL PROGRAMI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi. AMAÇ 1.Kadınların mesleki açık öğretim ortaokul ve liselerine kayıt yapmalarını sağlamak. 2.Kadınları kayıt.
KWELE PROJESİ ULUSAL ÇALIŞTAY SUNUMU Ulusal Çalıştayın Hedefleri ve Beklenen Sonuçları.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Türkiye Yetişkin Öğrenme Profili Araştırması Sonuçları-2013 Yrd. Doç. Dr. Mustafa AKSOY.
Stratejik Yönetim.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL BİLGİLENDİRME SUNUMU.
PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI MEB / PKMB 1984.
Aile Atölyeleri Projesi
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Dr. İsmail DEMİR Eğitim Politikaları Daire Başkanı.
TÜBİTAK DESTEKLERİ.
Avrupa Birliği Mali Desteği
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
1 BRİFİNG “” Mustafa Kemal Atatürk “En büyük sava ş, cahilli ğ e kar ş ı yapılan sava ş tır.” Mustafa Kemal Atatürk Dursunbey İlçe Milli Eğitim.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
eTwinning Projeleri Nedir?
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
“Türkiye’nin AB’ye Üyelik Süreci” Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı Kayseri IPA Kapsamında STK’lara Sağlanan Destekler 24 Şubat 2016.
“Türkiye’nin AB’ye Üyelik Süreci” Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı Hatay IPA Kapsamında STK’lara Sağlanan Destekler 28 Nisan 2016.
“Türkiye’nin AB’ye Üyelik Süreci” Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı Gaziantep IPA Kapsamında STK’lara Sağlanan Destekler 16 Mart 2016.
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
Erasmus + Programı Erasmus + Programı. Erasmus + Programı Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
KAYSERİ VALİLİĞİ DIŞ İLİŞKİLER ve AB KOORDİNASYON MERKEZİ.
Bilgilendirme Toplantısı
ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM ALMANCA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI TANITIM SEMİNERİ
Sunum transkripti:

PROJE MANTIĞI VE PROJE TÜRLERİ SAKARYA İL MEM AR-GE

Proje ve proje fikri arasındaki farklar Proje Nasıl Hazırlanır? Sunum İçeriği Sunum İçeriği Proje ve proje fikri arasındaki farklar Proje Nasıl Hazırlanır? Bileşenleri nelerdir? Proje Türleri

Proje Fikri ve Proje arasındaki FARK Proje Fikri ve Proje arasındaki FARK!! Peki bir projeden söz edilebilmesi için proje fikrinin nelere sahip olması gerekir ??? - 1 Geliştirilmesi, Amacı, İçeriği, Yöntemi, Sorumlusu/yürütücüsü, Süresi,

Peki bir projeden söz edilebilmesi için proje fikrinin nelere sahip olması gerekir ??? - 2 Planı, Faaliyetleri, Sonuçları, Ürünleri, Etkileri, Kaynakları,

Bitişi ve değerlendirilmesi Peki bir projeden söz edilebilmesi için proje fikrinin nelere sahip olması gerekir ??? - 3 Bütçesi, Bitişi ve değerlendirilmesi

PROJE NEDİR?

Proje Kurgusu Nasıl Yapılmalı? 1. AŞAMA: ANALİZ 2. AŞAMA: PLANLAMA Mevcut bir problemin, ondan etkilenen paydaşlarla analizi sonucunda ortaya bir PROJE KURGUSU konulması PROJE KURGUSUNUN tüm unsurlarıyla birlikte düşünülerek standart mantıksal çerçeve tablosu hazırlanması

Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı Yaklaşım, iki temel aşamadan oluşur. Bu aşamalar: Analiz Aşaması Planlama Aşaması Sorun Analizi: Mevcut durumun, ana sorunların, kısıtlılıklar ve fırsatların, nedenler ve sonuçlar arasındaki ilişkilerin tanımlanması Paydaş Analizi: Proje sürecinin farklı aşamalarında farklı düzeylerde katılımların tespiti Hedef Analizi: Tanımlanmış sorunlara yönelik hedeflerin geliştirilmesi, araç-etki ilişkisinin Tanımlanması Strateji Analizi: Hedeflere ulaşmak için farklı stratejilerin tanımlanması, genel hedeflere ve proje amacının belirlenmesi Mantıksal çerçeve: Projenin yapısının tanımlanması, iç mantığının kontrol edilmesi ve hedeflerin ölçülebilir terimlerle formülasyonu, dışsal koşulların belirlenmesi ve risk yönetimi Faaliyet Planlama: Faaliyetlerin sırasının ve birbirleri arasındaki ilişkinin tanımlanması: zamanın, değerlendirme aralıklarının ve sorumluluk paylaşımlarının belirlenmesi Kaynakların Planlaması: Faaliyet planlaması temelinde gereksinilen girdilerin ve bütçenin belirlenmesi

Proje Formülasyonu (Analiz Aşaması) İzlenmesi ve Değerlendirme Proje Döngüsü 1. Proje Fikri Belirleme 2. Proje Formülasyonu (Analiz Aşaması) 3. Ön Değerlendirme 4. Finansman 5. Uygulama 6. İzlenmesi ve Değerlendirme Projelerin planlaması ve yürütülmesi, «Proje Döngüsü» adı verilen ve birbirini takip eden 6 aşamada gerçekleştirilir.

PROJE TÜRLERİ

AB-Hibe Programları Hibe Programları Sivil Toplum Kuruluşları, Yerel Yönetimler, Odalar, İşletmeler, Birlikler, Eğitim Kurumları vb. Hibe Programı, AB uyum çalışmaları çerçevesinde merkezi düzeydeki kamu kuruluşları tarafından geliştirilmiş projelere yerel kuruluşlarının da katılmasını sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir proje uygulama yöntemidir.

Hibe Programları Konular Sivil Toplum Diyaloğu Sürdürülebilir Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Hayat Kalitesinin Artırılması Kamu-STK İşbirliği Cinsiyet Eşitliği Hayatboyu Öğrenme Girişimcilik İstihdam Eğitim ve Kültür Çevrenin Korunması Sosyal İçerme Kültürel Miras Temel Hak ve Özgürlükler Mesleki Gelişim Kapasite Gelişimi

Hibe Programlarının Duyurusu Nasıl Yapılır? (Teklif Çağrıları) www.ab.gov.tr

AB Bakanlığının ağına kayıt olarak Hibe Duyurularının eposta adresine gelmesini sağlayabilirsiniz. PROJE TÜRLERİNE DÖN

HİBE PROJELERİ http://www.gsb.gov.tr/ http://www.dernekler.gov.tr PROJE TÜRLERİNE DÖN http://www.ytb.gov.tr/

MARKA http://www.marka.org.tr/

Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Artırılması Proje Sahibi Kuruluş: Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu Pamuk Tarlasına Değil, Okula Gitmek İstiyorum Projesi Proje ile Şanlıurfa Merkez’de ailesi mevsimlik tarım işçisi olan ve okulu terk etme riski bulunan çocuklar, ders desteği, rehberlik hizmetleri ve aile ziyaretleri ile desteklenerek eğitimi terk etmeleri engellenmeye çalışılmıştır. Çocuklara Beier Cümle Tamamlama Testi (A Form) ve Beck Depresyon Ölçeği ve Psikolojik ve Fiziksel İstismarı kapsayan bir Sosyo- demografik Anket uygulanmıştır. Hibe Tutarı: 117.924,50 Avro Proje Süresi: 12 Ay Proje ortakları : Sivil İzleme Derneği, Hayati Harrani Mahallesi Muhtarlığı

Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Artırılması Proje Sahibi Kuruluş: Dereboğazı İlköğretim Okulu Artık Liseli Olma Zamanı Projesi Proje kapsamında Erzurum Palandöken’de aile ziyaretleri, etütler ve sosyal aktivitelerle kız çocuklarının eğitime erişimleri desteklenmiştir. Proje sonunda köyde ilk kez 2 kız öğrenci Anadolu lisesini kazanmış ve 2011 yılında ilköğretimi bitiren kız öğrencilerin tamamına yakını ortaöğretime devam etmiştir. Ayrıca, İl dışı gezileri ve sosyal aktiviteler gerçekleştirilmiştir. Proje ortakları : Palandöken Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Palandöken Müftülüğü, Kayakyolu ÇMİS İlköğretim Okulu Müdürlüğü, Anadolu Eğitimciler Derneği (ANEDER), Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Hibe Tutarı: 119.723,00 Avro Proje Süresi: 12 Ay

Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Proje Sahibi Kuruluş: Şehit Önder Muratoğlu İlkokulu "Nitelikli İnsan, Kaliteli İlişkiler" - "Skilled Human, Quality Relations" Proje ile Şehit Önder Muratoğlu İlkokulu bünyesindeki öğrenci öğretmen veliler ve diğer çalışanların eğitilerek demokratik vatandaşlık becerilerinin geliştirilmesi ve farkındalık seviyesinin güçlendirilmesi hedeflenmiştir. Proje kapsamında anket uygulamaları, veli ziyaretleri, eğitim seminerleri, bir konferans ve bir tiyatro gösterisi gerçekleştirilmiştir. Detaylı bilgi için: www.nitelikliinsan.com Hibe Tutarı: 13.055,00 Avro Proje Süresi: 12 Ay

Medeniyetin Beşiğinden Tarihin Derinliklerine Gençlik Programı Proje Sahibi Kuruluş: Süleyman Demirel Çok Programlı Lisesi-Onur Kurulu Medeniyetin Beşiğinden Tarihin Derinliklerine “Gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerine” katkıda bulunmak amacı ile 7 ay süreyle uygulanan proje kapsamında; Anadolu’nun tarihi, üzerinde yaşamış medeniyetlerin kültürü ve savaşları hakkında eğitsel faaliyetlerde bulunulmuş, bilgilendirme amaçlı tarihi ve kültürel geziler düzenlemiş ayrıca film ve piyes gösterimi gibi etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Hibe Tutarı: 8.500 Avro

Gençlik Programı

Yapılandırılmış Diyalog Projesi Proje Sahibi Kuruluş: İzmir Valiliği Gençlik Programı Yapılandırılmış Diyalog Projesi Proje Sahibi Kuruluş: İzmir Valiliği İşte Genç Proje kapsamında İzmir genelinde var olan genç işsizliği sorununa dikkat çekmek amacıyla, dezavantajlı durumdakiler öncelikli olmak üzere toplam 40 genç katılımcı, istihdamdan sorumlu kamu otoritelerinin temsilcileri ve gençlik uzmanları ile bir araya gelerek, iş gücü piyasasına ulaşmada daha kapsamlı ve eşit imkanların nasıl sağlanabileceğini tartışacaklar ve Sürdürülebilir Genç İstihdamı Politika Metni’nin hazırlanmasına görüş ve önerileri ile katkıda bulunacaklardır. Hibe Tutarı: 14.636 Avro Proje ortakları : İŞKUR Konak Hizmet Merkezi, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Genç İşi Kooperatif

YEREL PROJELER ( PLANLANAN ) TOYOTA Proje Yarışması MARKA kapsamında proje çalışmaları, Özel eğitim ile ilgili istihdam projeleri, Köy okulları için Eğitim Projeleri Hobi Atölyeleri Projesi ( HAP ) ‘’ Okulumda tarih var ‘’ – Müze çalışması, Kod yazıyorum Matematik Müzesi Çalışması Bilimsel makale yazma etkinliği ‘’Şarkılar Seni Söyler ‘’ Ses Yarışması 2 Fikirde Engel Yok Projesi Eğitimde Motivasyon ve Katılımcılığı Artırma Projesi

Teşekkür ederiz. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Camili mah. Resmi Daireler Kampüsü B Blok Adapazarı / SAKARYA Web : sakarya.meb.gov.tr sakaryaarge.meb.gov.tr E-Posta : projelerekibi54@meb.gov.tr projelerekibi54@gmail.com Tel : 0.264.2513614 – 1219-1245-1246 Şafak ÇAM : 0534 290 96 04 Çağatay ÖZKAN : 0505 728 69 10 Seher YUMRUTEPE : 0533 326 87 85 Teşekkür ederiz.