BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

İÇ KONTROL STANDARTLARI
Zehra KORUK Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi
T.C. AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ. Her ilde Valilik bünyesinde “İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlükleri”, 04/03/2010 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak.
YENİ MALİ YÖNETİM VE KONTROL SİSTEMİNDE İÇ KONTROL
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Yrd.Doç.Dr.Mustafa AKSOY
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
HARCAMA YETKİLİSİ-GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİLERİ
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
1) İÇ DENETİM KAVRAMI İç denetim, kamu idaresinin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına.
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
MEMNUNİYET ANKETLERİ Yük.Hemş. Betül BOZACI Kalite Birimi
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe E.A.H
GAP BÖLGESİ SEL PROJESİ YÖNLENDİRME KOMİTESİ TOPLANTISI
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
BAŞHEKİMLERİN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI
ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETLERİ
SAĞLIK HİZMETLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ GRUBU ÇALIŞTAY RAPORU Prof. Dr
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
ANKARA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
Kalite Temsilcisi Handan KUZPINARI
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
SAĞLIK BAKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE GÖREVLERİ
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ATİLLA BACAK İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM UZMANI.
SAĞLIK TESİSLERİ YÖNETMELİĞİ Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2011.
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
Bilgi Güvenliği Hukuksal Süreçler
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
Kalite Kavramı ve Toplam Kalite Yönetimi - Kalite Yönetim Sistemi ilişkisi 1. Hafta.
İL STOK HAVUZU VE İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI 2009/45 SIRA NOLU GENELGE Hakan KARAGÖZ Şube Müdürü.
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
STRATEJİK PLANLAMA,İSTATİSTİK, ARAŞTIRMA, ve KALİTE GELİŞTİRME EKİBİ
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ADEK Bişkek TEMEL GÖREVLER  Kalite Yönetim Sistemi standartlarına göre kalite sistemini kurmak, uygulamak ve devamını sağlamak için tüm faaliyetleri.
Erdemir Grubu İç Denetim Sistemi 9 Mayıs 2015.
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ERZURUM NUMUNE HASTANESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
İÇ DENETİM KALİTE GÜVENCE VE GELİŞTİRME PROGRAMI
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME BİRİMİ KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
FİNANSAL ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI tarihli ve sayılı Makam Oluru ile Genel Sekreterlikler bünyesinde «Fatura İnceleme.
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
MESLEKİ YETERLİLİK MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK VE DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
1/13. SUNUM İÇERİĞİ Modelleme Şube Müdürlüğü Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu’nun Teşekkülü SÇD ve Modelleme Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu 1’inci Toplantısının.
1/13. SUNUM İÇERİĞİ Modelleme Şube Müdürlüğü Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu’nun Teşekkülü SÇD ve Modelleme Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu 1’inci Toplantısının.
TÜBİTAK. TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU(TÜBİTAK) Üniversite, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarınca yürütülen ar-ge faaliyetlerine destek.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
MERKEZİ BÜTÇELEME SÜRECİNDEKİ DENETİM (İÇ DENETİM)
USKAF MAYIS 2016 KOCAELİ Nuh Zafer CANTÜRK Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi SAKİD Başkanı SENATURK Başkan Yardımcısı.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Kalite Kavramı ve Toplam Kalite Yönetimi - Kalite Yönetim Sistemi ilişkisi 1. Hafta.
Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi
SAĞLIK İŞLETMELERİNDE AKREDİTASYON VE KALİTE
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA RG Sayı :
VEHBİKOÇ VAKFI (VKV) AMERİKAN HASTANESİ
ÖZEL BÖLGE HASTANELERİ
Yeditepe Üniversitesi Hastanesi
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Strateji Geliştirme Başkanlığı III
2018 Yılı Performans Sunumu
Sunum transkripti:

BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı KASIM 2015 NİŞANTAŞI SMYO

Sağlıkta Kalite Standartları, sağlık kurum ve kuruluşlarında kalitenin güvence altına alınması amacıyla kalite hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik olarak oluşturulmuştur. Hülya ER,Öğrt.Grv

Nedir Bu Hedefler? Hasta Güvenliği Hasta Odaklılık Sağlıklı Çalışma Yaşamı Süreklilik Etkililik Etkinlik Verimlilik Uygunluk Zamanlılık Hakkaniyet Hülya ER,Öğrt.Grv

Hangi Kurum ya da Kuruluş Bu Organizasyonun Yöneticisi Konumunda? Hülya ER,Öğrt.Grv

Hülya ER,Öğrt.Grv

Sağlıkta Dönüşüm Programının ana hedeflerinden biri olan “Nitelikli ve etkili sağlık hizmetleri için kalite ve akreditasyon” hedefi çerçevesinde; Mayıs 2007 tarihinde Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı adı altında faaliyetlerine başladı. 663 sayılı KHK ile oluşturulan yeni yapılanma sonucu 19 Mart 2012 tarihinden itibaren Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı biriminin varlığı sona ermiş ve Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı bünyesindeki Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü çatısı altında “Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı” kurulmuştur. Hülya ER,Öğrt.Grv

Hülya ER,Öğrt.Grv

Hangi Alanlarda Faaliyet Gösterir? Hülya ER,Öğrt.Grv

Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı;İlkeleri İnsan sağlığını odak noktası yapma, Sağlıkta hizmet kalitesinin standartlarını yükseltme, Faaliyetlerinde hasta ve çalışan güvenliğini sağlama, Sağlığın tüm paydaşları ile birlikte hareket etme, Dinamik yapısıyla yeniliklere öncülük etme, Hülya ER,Öğrt.Grv

SAĞLIKTA KALİTE AKREDİTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI çalışma alanları Sağlık Bakanlığı ‘na bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında uygulanan Performans uygulamaları, Sağlık hizmetlerinde kalite geliştirme çalışmaları, Performansa dayalı ek ödeme uygulaması, Kurumsal performans değerlendirme çalışmaları, Yönetici performansı değerlendirme çalışmaları, Teşhisle ilişkili gruplar, TİG Klinik performans ölçümü çalışmaları, Hasta ve çalışan güvenliği  alanlarında dünyadaki gelişmelere paralel olarak çalışmalarını sürdürür Hülya ER,Öğrt.Grv

http://tig.saglik.gov.tr/belge/1-38544/yayinlar.html Hülya ER,Öğrt.Grv

TİG? TiG KLİNİK KODLAYlCI 6. KATıLıMCıLAR YE NİTELiKLERİ Kamu, özel ve üniversite hastaneleri TiG Klinik Kodlama Birinıinde çalışan veya çalışacak olan "Sağlık Meslek Mensupları ile Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek mensuplarının İş ve Görev Tanımlarına Ait Yönetmelik" te belirtilen sağlık meslek mensupları ve sağlık hizmetlerinde çalışan diğer meslek mensupları katılabilir. Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Bölümü öğrencileri sorumludur!!!!! Hülya ER,Öğrt.Grv

Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Bölümü öğrencileri sorumludur!!!!! Hülya ER,Öğrt.Grv Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Bölümü öğrencileri sorumludur!!!!!

Hülya ER,Öğrt.Grv

27/04/2015 tarihli ve 1557 sayılı Bakan Onayı ile yürürlüğe konulan “Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Görevlerine Dair Yönerge” kapsamında oluşturulan Daire Başkanlığı görev alanları  Hülya ER,Öğrt.Grv

Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı’nın görev alanları:1 Kamu, üniversite ve özel sağlık hizmeti sunan kurum ve kuruluşlarda Hasta ve çalışan güvenliği, Hasta ve çalışan memnuniyeti, Verimlilik ve klinik etkililik hususlarını esas alan kalite standartlarını belirlemek, bu standartların sağlık kurum ve kuruluşlarında uygulanmasını değerlendirmek Hülya ER,Öğrt.Grv

Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı’nın görev alanları:2 Klinik kalite göstergeleri geliştirmek Sağlıkta kalite standartlarına ilişkin uygulama rehberleri oluşturmak Hasta ve çalışan memnuniyeti ölçümüne ilişkin anketler ve uygulama rehberleri oluşturmak Hasta ve çalışan güvenliğine yönelik düzenleme yapmak Sağlık kurum ve kuruluşlarını sağlıkta kalite standartları ile hasta ve çalışan güvenliği çerçevesinde periyodik olarak değerlendirmek Hülya ER,Öğrt.Grv

Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı’nın görev alanları:3 Sağlıkta kalite, akreditasyon, hasta ve çalışan güvenliği konularında ulusal ve uluslar arası kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak Sağlıkta kalite ve akreditasyon sistemini kurmak, kurallarını belirlemek ve kalite ve akreditasyona yönelik faaliyetleri değerlendirmek Sağlıkta kalite değerlendiricisi kapasitesini oluşturmak Sağlıkta kalite standartlarına yönelik sertifikasyon programları düzenlemek Gerektiğinde çalışma ve bilimsel komisyonlar kurmak ve sekretarya işlemlerini yürütmek Hülya ER,Öğrt.Grv

Hülya ER,Öğrt.Grv

S. K. ve A.D.B. Bağlı Birimlerin Nelerdir? Kalite Değerlendirme Birimi Kalite Standartları Geliştirme Birimi Bilgi Yönetimi Birimi Proje Yönetimi ve Uluslar arası Çalışmalar Birimi Kalite Eğitimleri Birimi Akreditasyon Birimi Beyaz Kod Birimi Hülya ER,Öğrt.Grv

Hülya ER,Öğrt.Grv

ISQua (The International Society for Quality in Health Care) Sağlık Kuruluşlarında Uluslararası Kalite Derneği Hülya ER,Öğrt.Grv

 ISQua Tarafından Akredite Edilen Programlar (The International Society for Quality in Health Care ) SAS - Diyaliz Seti ISQua Tarafından Akredite Edildi 2 Nisan 2015 SAS - ADSM Seti ISQua Tarafından Akredite Edildi 4 Aralık 2014 SAS Değerlendirici Eğitim Programı ISQua Tarafından Akredite Edildi 16 Ekim 2014 SAS - Hastane Seti 2014 SAS(Sağlıkta Akreditasyon Standartları ) Hülya ER,Öğrt.Grv

YÖNETMELİK !!! Hasta ve çalışan güvenliği ile hasta ve çalışan memnuniyetinin sağlanmasını esas alan Sağlıkta Kalite Standartları ile bu standartların uygulanmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen “Sağlıkta Kalitenin Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik” 27.06.2015 tarih ve 29399 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu Yönetmelik ile 06/08/2013 tarihli ve 28730 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan önceki Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır. Hülya ER,Öğrt.Grv

Yürürlükten kaldırıldı !!!!! Hülya ER,Öğrt.Grv

Hülya ER,Öğrt.Grv

Akreditasyon ? (Hatırlatma ) Sağlık kuruluşundan ayrı bir birimin, sağlık kuruluşunun hizmetin kalitesini iyileştirmek için tasarlanmış bir dizi gereksinimi karşılayıp karşılamadığını değerlendirdiği bir süreçtir (JCI: 2003). Aynı zamanda akreditasyon işlemi, hasta bakım kalitesini arttırmak için ihtiyaç duyulan bir dizi standartların sağlık kurumlarındaki uygulama yeterliğinin, bağımsız ve kar amacı gütmeyen uluslar arası bir kuruluş tarafından belgelendirilmesidir . Prestij? Hülya ER,Öğrt.Grv

SKS VERSİYON 5 E GİRİŞ VE HASTA HAKLARI Bir sonraki ders SKS VERSİYON 5 E GİRİŞ VE HASTA HAKLARI Hülya ER,Öğrt.Grv